Tegnap felcseszte az agyamat a posta, de ma végre beüzemeltem az AIO-t.
Rögtön le lehet szögezni, hogy nem árt az órás készség az építéshez. Két olyan mütyür lefogatócsavar van benne aminél kisebbet én még nem láttam. 3x is nekifutottam mire jól elkapta a huzalt…nem vagyok az ilyenhez szokva. A vattát sem csipesszel helyeztem be a résbe hanem egy pici, laposfejű csavarhúzóval tömködtem be a helyére…ami rögtön klasszul ment.
A 2es afc-t választottam mert a 3as és 1es már üresen szívva sem adta annyira jól mint a 2es. Btw, airflow pint csak a kazán szétszedésével lehet cserélni mert becsavarásnál a deck belsejében ellen kell tartani. Láttam egy YT videót ahol sikerült “látszólag” szétszedés nélkül is, de az bullshit (vágták is ott a videót)…szvsz no way.
Magát a kazánt csak 1féle módon lehet helyesen összepasszintani, de próbálkozni lehet többféleképpen is ami nem lesz oké. Szétszedésnél figyelni kell, hogy mit, honnan, melyik oldalával, stb. Amúgy nem egy atomfizika
Hasonló feelinget akartam elérni mint a kedvenc szettemmel ezért ugyanolyan tekerést tettem ebbe is (2es mag, 7menet, 0,65 Ohm, ss316 28ga huzal)
Elsőre majdnem tökéletes is lett…nem szörcsög, nem szivárog, nincs dry hit, nem hangos, stb…ergo szuperül teszi a dolgát.
A kintről bejövő levegőből kellett visszavennem, amit úgy oldottam meg, hogy a 6 külső légnyílásból 5öt lefedtem és egyből koppra ugyanaz a feeling jött mint a kívánt.
Még a drip tip-et szeretném 810re cserélni 510/810 adapterrel mert jobban bejön azzal az mtl-ezés.
Összegezve egy szuper kompakt, remek anyagú és összeszerelésű gépem lett ami adja az elvártat th, gőz, levegőzés tekintetében…és még tetszik is megjelenésében. Képek a neten
Ha nagyon bele akarok kötni akkor csak a lefogatócsavarok méretébe tudok…de lehet ez másoknak már megszokott.
Kinga szuper tesztet írt a porlasztós verzióról. Én porlasztón nem élek ezért a dobozában marad az a tank. Ami ahhoz a B60hoz képest még a B80nál pozitívum, hogy nem lötyög az oldalpanel, nem forog el a drip tip ( O ringeket rá kell tenni ) és a négyzetes tűzgomb sem forog értelemszerűen körbe.
Most azt mondom, hogy nagyon megérte várnom az első AIO-m beszerzésével a B80as megjelenéséig. DNA-ra nem volt szükségem, ahogy a hype-olt árú elődökre sem. Azt és annyit kaptam jó áron ami kellett.
Ha van kérdés ezzel kapcsolatban akkor kérdezz és ha tudok válaszolok.