Balázsék témája a vaperől

Két lehetőség van,vagy szorítana vagy engedne rajta.(mindegy ki lesz jövőre az bábu lesz)
Bárki bármit mond mindenki lop…na én ezen az állásponton vagyok még mindíg a mai napig is.
Abban is igazad van,van aki Tv2,hírműsor,semmi,vagy mint én amióta megvettem a tv-t az rtl megy rajta.
Biztos van más adó is de csak hallgatom mikor lefekszem,és az esőkabát is rajtam van :joy:

10 kedvelés

Teljesen igazad van. Mindenki lop, csal, hazudik. Csak az nem mindegy, milyen időközönként. Hogy néha-néha és azért másoknak is csurran-cseppen. Vagy reggel-délben-este és arra ocsudunk, hogy az Európai Egyesült Államokba kerültünk. Óriási a különbség.

7 kedvelés

Én is,te is azt tennénk.
Nem vagyok irígy senkire,de ha ott lennék azért én is ennék abból a nagy karéj zsíroskenyérből.
De már 14 éve (vagy már nem is tudom hány ciklusa van neki )mindíg a sajátomat eszem nem a másét.
Sosem kaptam senkitől segélyt,igaz nem is kértem mert tudom nem kapnék a szinem miatt sem.
Az hogy ők sutyiban mit döntenek nélkülünk arról meg mindenkinek megvan a véleménye.

7 kedvelés

A Kossuth rádiót szoktam hallgatni du. 16 és 17-30 között. Ez megy a konyhában, én pedig ilyenkor kukta vagyok egy séf (a feleségem) mellett. Emlékeim szerint a múlt héten volt egy műsor az e-cigikről. Ott szakértők is nyilatkoztak, de már nem emlékszem a nevükről a doktoroknak. Elmondták, hogy ezek a “víz bázisú” ellenőrizetlen holmik ismeretlenek a tudomány előtt, mert minden gyártó azt tesz bele, amit akar, ellenőrizetlenül terjednek, ezért veszélyesek. Én nem is értem, hogy miről beszéltek, mert mi pg/vg bázisú cuccost pöfékelünk. Tán ennyire sem néztek utána, vagy le vagyok maradva valamiről? Mindenesetre elgondolkodtatott, ha én a szakmámban ilyen dumát eresztenék el, mit is kaphatnék ezért szakmailag. Valszeg azonnali nyugdíjat, vagy munkanélküli segélyt.

9 kedvelés

Az a gond amíg sunyi, senkiházi ellenzék van még lesz is pár ciklusuk. Pár embert meg lehet vezetni hazugságokkal de a többség már nem hisz. Be kell látni még gondolati síkon sincs hasonló. Bár ki tudja.

3 kedvelés

Lehet szidni a dokikat, értetlenül állni a kijelentèseik előtt.Ki tudja? Szerintem nekünk vapereknek is csak bizodalmunk van abban, hogy egèssègesebb mint az analóg. Jelen pillanatban hazugság lenne bármit mondani róla. Ahogy Dr. Zacher is mondaná ha új szer kerül a piacra. Kell pár halott, pár boncolás, hogy meg tudjuk mi az új cucc.

7 kedvelés

Tudod, ezek mondvacsinált tudósok akik pont azért vannak ott hogy egy hozzá nem értő ember véleményét adják továb kissé hitelesebben, aztán ne is emlékezz a nevére sem.

USA-ban meg ugyanígy tudálékos “karen” anyukák tették tönkre a vape kultúrát mert a gyerekek pod-hoz nyúltak. Szó szerint pár facebool csoportba állt anyuka nyujtott be panaszt állambácsi felé amimek hatalmas szankviók lettek a következményei.

Az angolok meg mindezalatt élvezték hogy az ő (valódi) tudósaik meg a legjobb dohányzás alternatívaként, leszokás segítőként emlegettik a vape-et, és még gyógyszertárban is tartottak pod system-eket.

Melyik ország mennyire figyel az állampolgárai egészségére… Vagy épp melyik cégnek van beleszólása a kamu kutatásokba és az ország ügyeibe :man_shrugging:

9 kedvelés

Még annyi hogy a vape károsítja a száj flóráját, de tapasztalataim szerint a fogorvosod nem fogja tudni megmondan, hogy vapelsz

Azt meg 10 évig halgattam tőlük hogy rakjam le a cigit

Mosd a fogad és nem lesz gond.
Cigizz, és akkor hiába mosod akár 3szor egy nap, meg fog látszani.

5 kedvelés

Bezzeg a covid vakcináért sokan sorba álltak a vape szkeptikusok közül

5 kedvelés

És utánna elszívtak egy jó szál cigit :joy:

5 kedvelés

Lehet azért nem kaptam el mert vapelek ? :thinking:
Kizárt :grin:
Oltááás? Dehogyis ! Majd ha megbolondultam :joy::joy::joy:

5 kedvelés

Jelen! Én a tudományban hiszek! :smile::saluting_face:

6 kedvelés

Abban én is,meg sokminden másban is,de sorban állni azt végképp rühellek :joy:

7 kedvelés

Én a következőket gondolom erről:

1. A tüdőben ebből az anyagból nem rakódik le semmi, mert minden oda jutó anyag vízoldható.
  2. Egy nagyüzemi konyhában, vagy élelmiszeripari üzemben dolgozók adott esetben sokkal nagyobb glicerin/PG koncentrációval, ill. gőz bevitellel is találkozhatnak napi 8 órában, mint egy MTL. vagy RDL felhasználó. Ezeket senki sem minősíti veszélyes, vagy fokozott ártalommal járó munkahelynek.
  3. A fentiek alapján igazándiból csak az aroma keülhetne szóba, de azok is többnyire élelmiszeripari vonalon futnak. Ott azonban, ahol ezeket készítik, nyilvánvaló, hogy a dolgozók ezeknek a gőzében dolgoznak. Hiába kerestem, nem találtam a veszélyes munkahelyek között.

Összességében úgy gondolom, minden e-cigi ellen irányuló fika nem alapozza meg azt a tézist, hogy ez sokkal kevésbé veszélyes, mint az analóg dohányzás. Ha pedig nem veszélyesebb, nyilván kedvezőbb. Ha kedvezőbb, akkor inkább támogatást, vagy legalább kevésbé megtorlást igényelne, mint az analóg.

11 kedvelés

Engem ne korlátozon senki hadcsínáljak azt amit akarok ha vapelni akarok vapelek.Az én testem az én egészségem.Engem se érdekel más mit csínál. :man_shrugging:

15 kedvelés

Az a baj amíg minket nem érdekel, őket igen. :fearful: :face_with_symbols_over_mouth:

10 kedvelés

Sajnos így van…

10 kedvelés

És úgy nagy általánosságban az akarat is hiányzik, hogy megtudjuk mi is az ‘új’ cucc. Az analógtól biztos megd@glünk - ettől meg talán. De hát nagy úr az érdek…

10 kedvelés

Hú de rohadt fájdalmas volt ezt hallgatni… :sweat_smile:

Röviden összefoglalva Balázs szerint a hagyományos dohányzás jobb, mint ezek az idézem “olajos, síkosítós” liquid izék és az egész amúgy is egy marketing szóval ja… itt tartunk a nulla utánajárás és a nulla. Balázs számtalanszor elismételt bölcsességnek szánt blődsége: “Higgyétek el 10 év múlva kiderül, hogy sokkal jobban jártunk volna a hagyományos cigivel…” mondta ezt még azután is, hogy megérkezett Zacher aki közölte velük, hogy évente 22.000! ember hal meg dohányzás (hagyományos cigi) következtében Magyarországon.

Aztán amúgy hozzátette még, hogy polietilén glikol van az e-cigiben, hát…jó… Szeretném hinni, hogy csak nyelvbotlás volt, ok régen az ősidőkben néha nagyritkán előfordult, de azóta már réges régen átvette helyét a propilén glikol, de valószínű az volt mert utána folytatta, hogy tejsavvá alakul na az meg a PG mert a PEG az meg többnyire változatlan formában ürül a szervezetből. Aztán vannak még benne aldehidek is! Ez max akkor keletkezhet kis mennyiségben ha túlságosan magas hőmérsékleten van használva illetve dry hitnél. De azt állítani, hogy van benne hááát… Aztán van a popcorn ízű amit ha megszív az ember akkor pattog is :sweat_smile: Hú volt itt kavar azért jócskán.

Amúgy meg azon gondolkoztam végig, hogy egy tavalyi dologról miért beszélnek és leginkább miért adják úgy elő mintha most történt volna? Ráadásul egy bulvár újságból informálódva.

Szóval az van, hogy ezt tavaly lehozta a The Sun nevű napilap ami méltán híres vagy inkább hírhedt a clickbait, szenzációhajhász tartalmairól… De mivel azóta nem történt ilyen eset ha egyáltalán akkor történt és úgy ahogy mondták így muszáj volt feleleveníteni csak, hogy meglegyen a klikkszám…mert az ilyenre mindig mennek a… A cikk eléggé hiányos, szándékosan nem térnek ki a lényeges dolgokra csak és kizárólag arra van kihegyezve, hogy a vape rossz! Nulla forrás, nulla tény csak elmondás alapján, mint egy mese vagy, mint egy lejárató kampány. Megnézném én azokat a leleteket, hogy valójában mi áll bennük. Nem feltételezem, de simán benne van, hogy anyuka így menti a fiát mert valami más volt a háttérben… Az ilyen újságok meg kapva kaptak az alkalmon, hogy végre valami amivel jól tálalva nagy nézettséget, olvasottságot generálhatnak. Gondolom azért csurrant cseppent is a sztoriért rendesen… Amúgy azon gondolkoztam, hogy ezt ezentúl is minden évben el fogják adni vajon, mint ahogy eddig is tették?

Szóval Matt Roper gyorsba lehozta ugyanezt idén Februárban (néhány napja) mint friss ropogós hír két hasonló színvonalú helyen is, meg még kitudja hol.

Aztán innen szépen átvették a magyar, hasonló kategóriájú újságok:

16 kedvelés

Hát kérlek, mi tartotta vissza a döntéshozókat, hogy megvizsgáltassák, a tudósokat, hogy megvizsgálják (pártatlanul és elfogulatlanul), hogy mi van benne, mit okoz, stb?
Én magam azon az állásponton vagyok, hogy most már azért több, mint egy évtized eltelt, mióta azért elég sokan vépelnek a világban. Legjobb tudomásom szerint eddig egyetlen halálesetet sem tudtak hitelt érdemlően az e-cigi számlájára írni, de még komoly megbetegedéseket sem. Voltak persze ilyen hírek, de azokról utóbb mindig kiderült, hogy pl. kábítószert szívtak, stb. Csak ezek a fejlemények valahogy sosem kaptak olyan nyilvánosságot, vagy szalagcímeket, mint a korábbi riogató hírek. De legyek nagyvonalú, és tételezzem fel, hogy pár százan meghaltak/megbetegedtek az e-cigi miatt világszerte. Viszont azt meg biztosan lehet tudni, hogy az analóg dohányzás következtében, vagy azzal összefüggésben évente hozzávetőleg 7 millió (olvastam már 5 és 8 milliót is) ember hal meg a világon. Magyarországon évente közel 30 ezer.
Mondjuk azt, hogy majd idővel, ha ezt is húsz éve szívják…, de ezt mondták eddig is, és eltelt már bő 10 év, szóval már jeleknek kéne lennie.
Nyilván senki, így én sem mondom, hogy ez egészséges, de ha akár csak 10%-kal jobb, kevésbé káros, mint az analóg, ha a nem dohányzókat is kevésbé károsítja, már támogatni, és nem üldözni kéne, valamint tenni azért, hogy a fogyasztók bevizsgált, minél kevesebb káros anyagot tartalmazó folyadékot vásárolhassanak.

16 kedvelés