Sziasztok!
Ma reggel a műhelyben a Rádió 1-en a Balázséknál az ecigi volt az egyik téma. Sajnos alig hallottam belőve valamit, mert szinte folyamatosan ment a flex meg stb. Amit viszont elkaptam részletet, elég riogató volt.
Valaki hallotta/hallgatta? Mi a véleményetek? Tényleg ennyire káros lenne, vagy csak riogatás, manipuláció?
Most gyorsan rákerestem, ez lenne?
(Nem hallgattam ma és még nem hallgattam vissza)
Azt a genetikai hulladékot 95ben hallottamm utoljára valami bumeráng című reggeli műsorban. Már akkor is túl sok volt az a kretén, elképzelni nem tudom azóta (30év alatt) mekkora taplóvá válhatott. Szerintem a rádiózás Fehér Tamása…jópénzért mindent beböfög az éterbe
Nem kevered véletlenül Bochkor-Borost (Bumeráng) Sebestyénnel (Z+ zenetévénél indult a “karrierje”)?
De lehet De ez a Balázs gyerek is volt reggelenként ügyeletes kretén akkoriban…vagy nem?
Igen, egymás ú.n. konkurenciái voltak, más rádióadókon.
Bochkor és Boros mondjuk jóval hamarabb kezdte, Balázs később csatlakozott be a reggeli rádiózásba
Végülis mindet utáltam akkoriban Nagy részük volt abban, hogy kb 2000től nem hallgatok kereskedelmi rádiót. Na jó, a Jazzy kivétel.
A Balázs futószalagos, 2000-es diszkdzsokély tónusú, izzadt szlenges, hadarós hangjától alapból agyzsugorodást kapok, de azért meghallgattam. Nem több az egész mint szerencse süti bölcsesség + konteós agymenés. Aztán beköszön 'Cakker Gábor aki elmondja amit mindig szokott. Jobban aggódnék emiatt, ezt mindenki szívja.
Én teliben egy kék pöttyön vagyok…lepattanó alpesi hegyilevegőben
Ez csak a napi adat. A szél meg fúj. Néha erre, néha arra. Lesz ez még jobb is, vagy rosszabb.
Szolnok és környéke zöld-szuper zöld.
Akciós a bab a Lidlben?
Akkora szél azért nincsen. Vagy igen?!
Akciós??? Akkor rohanok. Megtaláltam a német márkát amit 89-ben anyám bevarrt a kabát bélésbe. Betankolok belőle.
Megint van német márka? Ide vagy 500-at.
Nincs, de híreket nézve még lehet, hogy lesz.
Meghallgattam én is. Kár volt.
És inkább nem írok semmi hirtelen eszembe jutó véleményt mert tiltást kapnék… Ismét a szokásos média felkapott, szenzációhajhász szalagcímmel reklámozott sz@r mert valami f@st szív a hülyegyerek (lásd hsz-em végén)…
Mondjuk Zacherrel nekem nincs bajom, mert ellentétben a legtöbb birkával, azért több oldalról vizsgálja és nem sarkítja le annyira a dolgokat. Említette pl. analóg dohányzásban hányan halnak meg és inkább a hevítős/vape használatával van baj nem annyira a benne lévő cuccal.
De ez a 20 perces részlet pontosan megmutatta a mai magyar közmegítélést és “tudást” az ecigiről, lásd Balázs és csapata véleménye a témáról. Pl. “nem tudjuk 10 év múlva mit okoz, lehet addigra meg is halsz tőle” (nem tudtam szó szerint idézni de valami ilyesmi hangzott el), háááát, vannak szerintem páran akik már ennyi ideje vapelnek…
És ami talán értékelhető ebből a 20 percből, azt már eddig is tudtuk.
Nyilván a tüdőnek a hegyi levegő való, semmi más nem igazán jó (de légszennyezés sem, mint előbbi hsz rámutatott), mert így tervezte a természet. Viszont legalább nem kátrányt szívok és szerintem emiatt (is) kevésbé káros, ha már van ez a függőségem. Főleg hogy kicsit jobban is érzem magam mióta nem szívok analógot.
És megint a pénz, pénz, pénzecske. Dohánylobbinak, érintetteknek mi az érdeke, hogyan legyen több pénz, azt fogják “vizsgálatokkal” alátámasztani hogy az a tuti, ártalomcsökkentő.
Egyébként alább a cikk amire hivatkoztak.
15 éves hülyegyerek (bocs de nem tudok más jelzőt) szívta a 3 GB fontba kerülő (kb 1500 huf) eldobható, kínai tutti-frutti “valamivel kotyvasztott” előretöltött sz@rt és kórházba került.
Amit én nem láttam hogy a cikk kitért volna hogy mennyit, hogyan szívta, esetleg utántöltötte-e valami házi praktikával, házi lötyivel stb és vele egyidőben kb. hány ezer ilyen gyerek/felnőtt szívott még hasonlót, akiknek nem lett bajuk (és miért nem lett bajuk)… Hmmm…
Elnézést a hosszú hsz-ért de ilyen cikkek, adások után mintha agyérgörcsöt kapnék a totál egyoldalúan bemutatott, ferdített téma és szenzációhajhász média miatt, most jól esett kiírni. Legfeljebb nem olvassátok végig
Én pont emiatt nem akartam végighallgatni mint ami most megfogalmazodott benned.
A rádió és a kereskedelmi tv csatornáknak nem fontos a tájékoztatás csak a szórakoztatás. Ehhez értenek ettől lesz jó a nagy átlagnak. És szerintem jól is van ez így mert nem mindenki akar tájékozódni. Szerencsére ( szerencsétlenségünkre) olyan sok információs forrás áll a rendelkezésünkre aminek köszönhetően megvan a lehetőségünk arra, hogy mi magunk szűrjük meg ami érdekel minket.
Szüleimen szoktam mosolyogni amikor hétvégente meglátogatom őket és kérdezik “Láttad mi volt a híradóban vagy a fókuszban?” Én meg aranyosan mosolygok rájuk és akkor már tudják. " Ja tényleg te nem is nézel TV-t!"
Én vagyok az egyetlen kivételes gyerek itt aki bírja Balázsékat ha ez gáz hát vállalom,mint elég sokminden mást is.
Lehet azért mert ő is,ahogy én is felvettük az esőkabátot,amiről lepereg minden szinte egyidősek vagyunk,csak ő többre vitte mint én .
Aki tizen éve gőzt fúj,az sem hal meg hamarabb szerintem mint ahogy a dohányos,a szalonnafogyasztó vagy az alkoholista.
Ne mondjak már le minden élvezeti cikkemről akárhol is élnék a világban !
Mindenki azt hallgat amit akar. Egyetlen lényeges mozzanatot lehet leszűrni . Ha most más Kocsis ülne a szekéren lehet még jobban szorítaná a gyeplőt.