Engem nagyon idegesít az a platform formátum …
Melyik oldalról van szó?
Zavaros néha, de a ph apróhirdetés része jó.
Legjobb platform. Én nagyon szeretem a prohardver felületét.
Melyik platform-ról van sz, ha lehet tudni?
Prohardver
Köszi!
“Nem arról van szó, hogy mesterséges egy ízfokozó vagy sem. Eddig sem erről szólt a beszélgetés.”
Nem is ez volt a kommentem lényege. Mind a három anyag az europai aromákban is a leggyakrabban előforduló anyagok között vannak.
“Ezeket mértékkel fogyasztja az ember. Viszont a nikotinpótlás miatt az e-cigit rendszeresen használjuk, így az ízhez való kötődés is folyamatosan fennmarad.”
Mire gondolsz? Sokkal többet fogyasztunk ezekből az anyagokból az élelmiszerekkel. mint a vape-el.
Teljesen más a nagyságrend. Ezeket az élelmiszerekben miligrammokban mérjük.
“Ne haragudj nem akarok személyeskedni csak egy kérdés: Ez azt jelenti, hogy te sem tudtál elszakadni attól az íztől?”
8-9 állandó liquidem van amit fogyasztok ebből 2 elfliq
" Valójában nem arról van szó, hogy valaki szereti-e vagy sem, hanem hogy ezeket a termékeket direkt úgy tervezik, hogy minél intenzívebb ízélményt adjanak, így aki ezzel kezdi, az ehhez szokik hozzá és más íz, liquid már nem tűnik elég jónak. Amúgy valószínű mindenkinek bejön ezeknek az íze.
Ez nem szubjektív kérdés, hanem egy tudatosan kialakított fogyasztói szokás. Ezeket a termékeket direkt úgy tervezik, hogy az emberek kötődjenek hozzájuk és ne akarjanak másra váltani. Csak aztán jön a fordulópont és a koppanás, hogy ez nem lesz olyan egyszerű és innen sokkal nehezebb továbblépni."
Igen direkt intenziv izűre tervezik de azért ne tegyünk úgy mintha ez mindenkinek bejönne. Az én társaságomban pl. sokkal többen vannak akiknek nem jön be mint akinek igen.
Nikotinos termékről beszélünk! Persze, hogy ott van benne a kötődés! Az egyik leg addiktivabb anyag. Nem is értem miért kéne még más bele.
Az elfbar egyszerűen egy igényt szolgált ki. Azoknak az igényét akik szeretik az intenziv izeket.
Nem kell ezt túlmisztifikálni szerintem. Ha valakinek az intenziv izek jönnek be akkor annak nem fognak bejönni a halványabbak. Ha valakinek cukorral jön be a kv az nem fogja cukor nélkül inni…
Én kereskedelemben dolgozom de nem kell ahhoz szakmabelinek lenni, hogy tudjuk, mindegyik gyártó arra törekszik, hogy az ő termékét vedd meg és lehetőleg mindig csak az övét szivjad.
“Szerintem nincs mit védeni rajtuk. A cég pontosan tudja, mit csinál és a marketinget is tudatosan úgy alakította, hogy minél szélesebb réteg számára legyen vonzó. Ha ezt felismerjük, világossá válik, hogy nem a fogyasztók érdekeit tartják szem előtt, hanem azt, hogy minél többen és minél tovább használják a termékeiket.”
Ez ugyan az. Persze hogy tudja mit csinál a cég! Ugyan úgy működik mint az összes többi. Mondj egy olyan céget ami máshogy működik? Melyik az a cég amelyiknek nem az a célja, hogyminél többen és minél tovább használják a termékeit? Talán csak a kisebb manufaktúták de annak is meg van az érthető oka.
A Juul-on kivül egyik cég sem folytatott olyan marketinget ami direkt a gyerekeket célozta volna. Persze csak ha erre gondoltál amikor a minél szélesebb körről beszéltél.
Az eldobhatókat sem az elfbar találta fel. Egyébként a feketepiac tele van kinai eldobhatókkal amik sokkal több izfokozót tartalmaznak mint az elfbar mégis fos az izük.
" Szeretném megérteni, de biztos el tudod magyarázni nekem. Miért kellett ilyen marketinget és megjelenést kreálni ennek az egésznek, ha nem azért, hogy vigyék, mint a cukrot? És mindannyian tudjuk, sajnos kiket lehet ezzel legjobban befolyásolni és megvenni."
Ha meg tudod mondani konkréten milyen marketingre gondolsz akkor megpróbálok rá válaszolni.
"Végezetül még annyit, hogy az ÁSZF-ünkben is egyértelműen szerepel, hogy ezeknek a termékeknek a népszerűsítését és pozitív színben való feltüntetését nem toleráljuk.
Szóval ezt az eszmecserét itt lezárhatjuk, mert világosan látszik, hogy nem jutunk előrébb."
Nem szándékom a pozitiv szinben feltüntetés. Az objektiv megitélés a cél.
Édes Istenem…először trollnak gondoltalak, de Te tényleg nem értesz semmit az egészből. És ahogy látom ez már így is marad. Mindegy, a te véleményed a tied…élj vele, mi meg megvagyunk a mienkkel.
nem akarok most beleokoskodni ebbe a vitába, mert közel sincs vele annyi tapasztalatom, mint nektek, de szerintem elbeszéltek egymás mellett, és mindkét oldalnak vannak igazságai.
a saját szubjektív szemszögemből a Zelf’ és társainak valóban az a céljuk, hogy a fogyasztóknak egy intenzív ízélménnyel nyújtsanak egy kényelmes alternatívát, vagy megoldást, s az teljesen lényegtelen, hogy ez mennyire jó a bolygónak, mennyire fenntartható, mennyire éri meg mondjuk a házilag keveréshez képest, s amúgy milyen korrelációban van a többi vapelő szokásaival és hitrendszerével.
ezzel együtt azt is tényként kezelném, hogy alapvetően olyan levegőt szívni be, aminek még íze is van, valamiért önmagában egy dopaminlöket, az ízekre és az illatokra vagyunk a legfogékonyabbak. és akkor a nikotin, mint adalék, sehol nincs a képletben.
az analóg cigire nem azért szoknak rá az emberek, mert olyan jó lenne az íze és az iqoshoz hasonló élményekre sem azért váltottak át rengetegen, mert jobb élmény lenne, hanem mert finomabb és mert “egészségesebb”, kényelmesebb (nem büdös, nem marad meg, nem jár folyamatos szemeteléssel, et cetera), tehát értékes alternatívát nyújtott azoknak, akik alapvetően magához a szokáshoz vannak hozzászokva.
persze, a nikotin bezavar. a gyerekek is bezavarnak, a nem megfelelő tájékoztatás, a tiltás, s a különböző startupok slágertermékei is bezavarnak.
nem tudom pontosan, hogy mikor, de valamikor kb. 10 évvel ezelőtt találkoztam a vapeléssel először, és lesújtó véleményem volt az egészről, mert nem volt jó. hiába hozta a pozitívumokat az analóggal szemben, sem nem csillapította a nikotinéhséget, sem nem volt igazán jó íze, ami tartós tudott volna lenni és rengeteget kellett vele szórakozni cserébe, és még akkor sem volt biztos, hogy nem fog egy csepp forró anyag a szádban landolni.
a pod, majd az eldobható cuccok hoztak forradalmat ebben először, ez egy természetes evolúciója egy meglévő terméknek és felhasználásnak, és egy teljesen más igényt szolgál ki, teljesen más embereknek. persze, lehetne kevésbé színes és kevésbé ilyen, meg olyan, de alapvetően ez egy termék, nem pedig egy életérzés, vagy hitvallás.
mint az über-taxi feszültség, vagy a vinyl-mp3 djzés, vagy az apple vs pc párbajok, és még sok más. tök más embereknek van szánva, és tök másra is használják.
én értem, hogy ha megveszel egy alaplevet és otthon kikevered magadnak random forrásokból azt, amit szeretnél, az költséghatékonyabb, de ez soha nem szólt a költséghatékonyságról, ez a profitról szól a gyártónak, és a kényelemről a fogyasztónak. ami abból fakad, hogy hiába álltam át én is, egyszerűen semmi időm, energiám és kedvem nincs ebbe belefolyni, és töltögetni meg méricskélni az anyagokat az asztalomnál. kétezer forint 10 ml niksó? abból a kétezer forintból ki lehetne hozni - nemtom’ - 100 ml-t is? ez nincs az asztalon, ez azt fogja érdekelni, aki akar ezzel foglalkozni.
2000 forint 10ml löttyért nem sok, hiszen 10ml minimum felezi mondjuk az iqosra eddig fordított kiadásokat, a többi kb. lényegtelen.
szerintem itt alapvetően egyik oldal sem hibás semmiben.
itt van ez a nagyszerű digitális állampolgárság. fejlesszenek egy megoldást, amivel mint a captcha, be lehet loginolni és validálja, hogy felnőtt vagy-e, vagy sem és azzal lehet vásárolni, és szevasz, aztán akkor mindenki boldog lehet.
Nézd.
Én ha mondhatom eléggé kemény fizikai munkát végzek kb 30 éve.
Napi 2-2.5 doboz cigarettát szívtam el naponta.
Ha megszorzod a mai árfolyammal akár,az is elég szép összegre rúgna.
Amióta leraktam,HAVI 4-5-6 ezer forintból kijön az én saját keverésem ha elhiszi valaki ha nem akkor is,nem bizonygatom mert sztem nem kell.
A 2000 forintos lötyi lehet neked jó,de én 15 ml saját keverést “fogyasztok” mtl-ben,ha esetleg úgy kívánom dlezek is,és mint tudjuk az több is lehet.
Havi pár perc a keverés,akár fecskendővel,akár mérleggel mérve is nekem kifizetődő,akármennyire sem okozna gondot megvenni a napi 2-3 db 10 ml elfet.
Ha úgy tetszik,akkor költséghatékonyan keverek,és még itt elég sokunk.
Ja,és nem vagyok vállalkozó hanem egy Hajdú-Bihari alkalmazott.
akkor még nagyobb az olló a költséghatékonyság irányába. tök jó neked, veled örülök!
és akkor most egy kicsit offtopic vizekre evezünk:
viszont lehet én vagyok kevésbé bevállalós, de nekem pillanatnyilag ebben nem lenne semmilyen olyan plusz, ami miatt megérné az extra figyelmet. én megelégszem azzal, hogy kipróbálhatok különböző kész termékeket, azokból leszűrhetem a megfelelő konzekvenciákat az ízekre vonatkozóan, lesznek kedvencek és lesznek olyanok, amit soha többet nem fogok megvenni. nyilván ennek is lesz egyszer egy vége, amikor már mindent próbáltam, a jelenlegi felhozatallal viszont ez még elég távoli. nekem hozzáad az élményhez a csomagolás, a löttyök kibontogatása, a kíváncsiság. nekem ez már elég megtakarítás ahhoz képest, hogy voltak húzósabb hónapok, amikor 100k is elment csak heets-re/tereára, most ha nagyon elgurul a gyógyszer, akkor elköltök 20-30e forintot egy hónapban. ami neked jó, az nekem nem jó, és mindkettőnk igényét kiszolgálják a gyártók. erre írtam, hogy ez a profitról és a kényelemről szól ezen a szinten. de ne érts félre, a 30k-hoz képest a 6k is egy jelentős visszalépés, és ki tudja, lehet, hogy később ebben megváltozik majd a véleményem, de jelenleg ez nekem nem okoz akkora különbséget, hogy megérje felszednem mindazt a tudást, ami jelenleg hiányzik.
Már pedig ilyen kényelmes hozzáállással előbb-utóbb iqos-ra vagy analógra kényszeritenek…szerintem. Ez IS a cél és mindvégig ez volt.
hát a szükség nagy úr, de ezt kb. kizártnak tartom jelenleg. persze, szar a helyzet most úgy általánosságban, de amíg lehet rendelni, addig ezen nem húzom fel magam feleslegesen, és utána is ott lesz még a lehetőség, hogy beüljek a kocsiba…
Te is nyúlhatsz jó és rossz aromába szintúgy.
Igaz,csak 10 ml kiszerelésben.
Ha te is eljutsz (vagy el akarsz) jutni egy ilyen szintre mint mondhatom mi,akkor nem fogsz kicsi niksókat vásárolni mert magadnak is ki tudod keverni ugyanazt az ízt amit szeretsz.
Az eszközt nem említetted még,de gondolom hogy pod,nincs ellenemre sem tőled sem mástól,de a legoptimálisabb eszköz egy rta az én véleményem szerint.
Nem vagyok öko,meg ami most a trendi dolgok manapság,de az eldobható az sok szemetet termel,akár eszköz ami jóesetben egy évig elmegy,vagy egy podfej ami sacc 2-3 hetente dobós ellenben az én filléres vatta huzal kombómmal.
Nem célom megbántani senkit de mindenki húzza a száját hogy kevés a pénz,a fizetés meg hogy rosszul élünk,de a cigire volt pénz,akkor ha költséghatékonykodni akar valaki vagy leteszi vagy átáll tekerni,keverni.
na igen, belehet ülni a kocsiba csak az már több idő és kitudja meddig kell majd menni egy eldobhatóért a jövőben. Nem ringatnám magam abban a hitben, hogy máshol máskép lesz…inkább csak a folyamat lefolyása tér el.
Szerintem az előre kevert nicshaltokat a kereslet kínálat és a jelenlegi piacok igények hozadéka szerintem ezzel nem lehet mit kezdeni … Ez változni nem fog csak egyre inkább e felé fog menni a világ ,de ugye itt jön a képbe,hogy mi Magyarországon élünk és nem vehetünk semmit Ezért botlunk úton útfélen olyan emberekbe akik a már nem tudják beszezerni a napi betevőt és szeretnék ugyan azt elérni otthon abból amit még be tud szerezni … ezeknek az embereknek észbe sem jutna otthon keverni ,ha a sarki dohányboltba megvehetné amit szeretne … Még akkor is ha az jóval drágább …
Szerintem minden Vape terméknek meg kellene férnie egymás mellett … kivéve az eldobható bevizsgálhatatlan illegális xaroknak …