kicsit úgy érzem, hogy most én lettem a közellenség, ami nem esik jól, de ez van. szerintem elég világosan megfogalmaztam az álláspontomat, és attól, hogy próbáltok belekötni és rám vetíteni a saját meggyőződéseteket, úgy ezek az álláspontok sosem fognak találkozni, mert alapvetően teljesen máshogy gondolkodunk erről, s nem tudok mit hozzáadni azon kívül, hogy leírtam a saját, jelenlegi megélésemet. ez most kb. olyan, mintha azért vennétek valakit elő, mert nem főz minden nap otthon, hanem rendel, vagy beül egy étterembe. minden szolgáltatásnak van egy ára, és a kereslet-kínálat áraz, ami utána egyéni döntés, hogy mi fér bele, és mi nem. nekem ennyi belefér, pont.
igen, pod. RTA-t nem tudom elképzelni, hogy használni tudnám. sem a form factor, sem a maintenance, sem az egész vibe nincs meg, de érdeklődve néztem róla videókat, de ennyi. ha belekezdenék, valszeg menne, az is kiadás, ahhoz eszköz is kiadás, az egész tokkal-vonóval nem éri meg nekem ezt a szenvedést, ekkora különbségért. sajnálom (nem)
A közellenség nem te vagy ebben biztos lehetsz …
Beszélgetünk… Korrektül egyenesen tisztelettel…
Nézd, a világunkat úgy alakítják, hogy készen kapjunk mindent. Én pedig ha mód var rá akkor nem szeretek az elkerülhetetlennél nagyobb kitettségben lenni…totálisan irányíthatóvá válni. Emellett szeretek tájékozottabb lenni annál minthogy “20000” puffos ámításból kitudja mit a tüdőmbe szívjak. A mai embereket ahhoz szoktatják, hogy ne kételkedjenek hanem válasszák amit kapnak készen. A profitéhség minden korábbit felülmúl a világban. Ha ezeket összerakom akkor biztos, hogy én mint kiszolgáltatott felhasználó húzom a rövidebbet.
A “közellenség” tényleg nem te vagy…hanem egyre inkább mi, akik így gondolkodnak.
Ma valaki így köszönt be ide, hogy sziasztok “bűntársak”…és nem túlzott sokat sajnos.
ez így rendben is van, én sem élek kacsalábon forgó palotában, és én sem szórom a pénzt két kézzel, vannak határok. egy csomó mindenben beérem azzal, ha a funkcióját ellátja, és nekem megfelel, de nem kezdek el azért varrni tanulni, mert azzal spórolhatok egy nekem nem annyira látszó összeget. s az eredeti kommentemből sem ezt szerettem volna levezetni. vannak, akiknek ez is szempont, de nekem ez speciel jelenleg nem az, s túltárgyaltuk.
szívesen filozofálok az irányíthatóságról/irányítottságról, de ebben én ezt nem látom őszintén szólva. én nem védtem a megatron tornado ultra mk3 ultimate 30000 készülékeket, sem nem használtam őket hosszútávon. s azzal is egyet tudok érteni, hogy ugyanez egy noname gyártótól ugyanolyan veszélyes, mintha a ballonkabátos úriembertől vásárolnék bármit amszterdamban. de ettől még van létjogosultsága a piacon, ahol nincs relativizálás, nincs környezettudatosság, hanem igények vannak, s arra megfelelő árazású válaszok.
nem jó kiszolgáltatottnak lenni, és ez most tényleg nem olyan jó időszak, s értem azt is, hogyha nincsenek ezek a megatron-féle gyártók, akkor lehet, hogy nincs ez a probléma sem. én csak azt állítom, hogy ez egy természetes evolúció a piacgazdaságban, és ezen teljesen felesleges siránkozni, és innen nem is lehet megfogni a megoldást, mert a jogalkotók sem innen közelítik meg a helyzetet. s nem kéne, hogy ez a két világ kizárja egymást, és szerintem elsődlegesen nem emiatt van ez a mostani helyzet, hanem azért, mert nincs sem erő, sem büdzsé, sem akarat, sem szakértelem, aki/ami irányt tudna mutatni, hogy erre hogyan kéne reagálni, hogy mindenkinek jó legyen.
a készen választásnak is vannak előnyei, és az is igaz egyszerre, hogy ezzel is sokan visszaélnek. azért van szabad akaratunk, hogy eldöntsük, hogy miben engedünk és miben nem. de nem akarok tovább ilyen közhelyeket puffogtatni, csak szerintem könnyű hitvitává alakítani egy ilyen beszélgetést, mert nincs megfogalmazva mögötte egy konkrét cél (pl. ne férhessenek hozzá gyerekek), hanem mindenféle érdekek, meg random baromságok vannak belemosva.
edit: btw én azt sokkal károsabbnak látom, hogy az iqos féle eszközökbe való töltetekben, amiben ráadásul most már dohánytermék sincs még nyomokban sem, az még mindig ugyanannyiba kerül, mintha lenne. nekem ezzel van bajom, de ez is visszavezethető odáig, hogy amíg ezt kifizetik érte, addig lesz, kiszolgáltatottság ide, vagy oda.
Nem mondom, hogy részben nincs igazad. Varrni pl én sem tanulnék és a teljes önellátás is távol áll tőlem. Az egészségemre (ami megfizethetetlen) viszont ügyelek legalább annyira, hogy ne ismeretlen, be nem vizsgált cuccokkal kisértsem a sorsot. Ennyi erővel maradhattam volna az analógon is 14éve…pláne, hogy úton útfélen azt hallani, hogy a vape a károsabb.
Az lesz a legjobb, ha ezt a témát lezárom egy időre. Kicsit félrement a dolog, de ez a cikk még mindig az eldobható e-cigikről szól. Egy olyan termékkategóriáról beszélünk amit már néhány országban köztük Magyarországon is betiltottak. Várhatóan a világon mindenhol be lesz tiltva mert nagyon afelé megy a dolog még azokon a helyeken is ahol a legenyhébbek az e-cigivel kapcsolatos szabályozások.
Ez az egész vape közösségre és iparra negatív hatással volt/van/lesz.
A rengeteg elektronikai és műanyag hulladékon túl, fenntarthatatlan és csak a gyors fogyasztásra épít… Fiatalok is sokkal könnyebben jutnak hozzá ezekhez, illetve sokkal könnyebben kezdik el használni mert ez (out of box)! Nem kell külön beszerezni semmit hozzá. Megveszi és használja.
Egy kalap alá vették az eldobható és a hagyományos e-cigit. Tehát nem csak az e-cigi, de a vapelés és a vaperek megítélésében is visszarepített minket jópár évet a közvélemény szemében, de a törvényhozásban is eléggé negatív irányba viszi a dolgokat ez a fajta rákényszerített közösködés. A laikusok abszolút befolyásolhatók ilyen téren és nem tudják, hogy van különbség a termékek között! Ami elmondhatatlanul nagy probléma!
Ez a termékkategória egy hiba volt és nem lett volna szabad létrehozni!
És egyébként nem sokon múlt, hogy ebből jó dolog szülessen!
De sajnos a mögöttes dolog ez volt
- Nem fogjuk ezzel tönkretenni a vape-t?
- Kit érdekel?! Rövid távon jó pénzt fog hozni, a többi le van sz.rva!
Majd utána amikor megszedtük magunkat megcsináljuk újratölthetőre is meg majd külön is elkezdjük árulni a liquidet, hogy akik készüléket akarnak váltani azoktól továbbra is tudjuk szedni a pénzeket és talán néhány hagyományos e-cigit használó vaperből is tudunk pénzt csinálni, ha ezt a liquidet elkezdik szívni.