Én vettem egy pod-ot reggel kávé mellé dohányos leves.Ha rá akarok gyújtani inkább előveszem és azt szívom,nem a cigit.Egyébként masszív dl
Reggel a kávéhoz is mtl,délben a rántott húshoz is mtl
Jó,azért néha előkapom a dl-t is mókázni
De inkább a kicsi,mert az jobb,finomabb nekem
Szia István
Nem írom le ugyanazt újra, inkább linkelem a sztorimat:
Aztán akkor nem sokra rá meg is született a döntés és elhatározás, amihez nagyban hozzájárult, hogy annyira tetszett az élmény, az íz, meg a nikotint is eltaláltam, hogy onnantól nem akartam többet cigizni. Na meg persze az itt kapott sok bíztatás, tanácsok, tippek, lelkesítések!
Egyszer január végén amikor a kisfiam megszületett, gondoltam na jó, elszívok még egy utolsó utánit, de csak a hecc kedvéért.
Nem túlzok, pár slukk után rosszul voltam tőle, a szagától, az ízétől… kb 2/3-a még megvolt, elnyomtam. Azóta csak a vape
Az mtl nekem sem fekszik. Egyszerűen nem esik jól hogy olyan kis szolidan “kell” szívni.
Előtte sokszor a töltött cigit is beszippantottam max 2 perc alatt, cigiszünetekbe többnyire elsőként szoktam végezni
Szóval nekem a szolidabb DL eddig a tuti. Dead Rabbit M tankot használok Wotofo ClaptonS mesh-el, max levegőn, 40-45W-on. Így esik jól. A magasabb watton keletkező tömény gőz már sok a leharcolt tüdőmnek
Ja, mégvalami, eleinte én is hdilávon álltam a kávé plusz vape dologgal. Akkor volt egy kis podom, kávés dohányos liquiddel. Most már bármelyik hűsítős gyümis gőz megy a kávé mellé, amit amúgyis szívnék.
Szóval keresd meg Te is a tutit, eszközben, ízben, szánd el Magad, de úgy igazán, és menni fog!
Igazság szerint kinek mi jött be jobban, azt használja. Engem évente 1x elkap a görcs, akkor 2napig DL, egyébként áll a polc legeldugottabb sarkában.
El nem tudom képzelni, hogy hajnalban a reggeli kv mellett egy kályhacsőből inhaláljak.
De ha körbenézek pl. melóhelyen a dohányzóban, nem én vagyok az átlag felhaszáló. Túlnyomóan DL, mellette 1-2 pod
Én nem leszek túlzottan mérvadó ebben a történetben, ugyanis mivel nagyon korán rászoktam a cigire, majd ahogy teltek az évek egyre rosszabbul voltam tőle, sok betegség okozója lett a bűzrúd. Így nagyon sok választásom nem volt, kipróbáltam… Eleinte nagyon kétkedve fogadtam az e-cigit, aztán úgy beszippantott, hogy én magam sem hittem, hogy képes erre, annak ellenére sem, hogy szeretem a kütyüket. A lényeg amit szeretnék írni, hogy a kávé mellé nekem nem mindegy mit szívok. A Liquidhall féle Pompei aroma nagyon bejött, de kb bármilyen desszertdohány (ami nem gyümölcsel van vegyítve) elmegy kávé mellé. Vagy a dark-osabb süteményes ízek, mint pl egy jó tiramisu is passzol hozzá. De volt olyan időszak amikor csokis fánkot gőzöltem kávé mellé, de attól eléggé megcsömörlöttem mostanra. Szerintem a magasabb nikotinszint szinte szükséges is az átállás ideje alatt. Én is egy POD-ot javasolnék erre a célra. Nem kell, hogy nagyon drága legyen, hisz napi egyszer-kétszer lesz csak használva. Csak így tovább, kitartást!
Ha kérdésed van nyugodtan tedd fel, segítünk. Egyéb információ szerzéséhez ajánlom a Blog - ot.
15 évesen kezdtem a cigit, 2 éve 33 évesen álltam át napi 1 doboz cigiről Glo-ra egyik napról a másikra. Eleinte 1 doboz alatt ment el, majd a vége felé 1,5doboz/nap, és újra kezdett esténként feszülni a tüdőm. Anyagilag is sok volt már. Gondoltam egyet 3 hónapja és ajánlásokra Ursa nano pro, 12es leves. Nem jött be, ízre nekem nagyon nem volt jó, aromákat is rosszul valasztottam, de még így is jobb volt mint a Glo. Majd jött a Luxe XR Max, első körben MTL, jobb volt, de nem az igazi. Kipróbáltam az RDL fejet. Na azóta csak az megy, illetve az RDL vegyesen. Nikotin azóta 6-os, így nem szívom egész nap (5-600slukk/nap).rengeteget költöttem eleinte, de lehet így is csak annyit, mint cigire költöttem volna. Most érzem azt, hogy megvagyok. Vannak jó aromáim, úton egy squonk+rdta bohóckodni, mert szeretek bütykölni és szeretnék ízeket tesztelgetni. Nem igazán így terveztem, de hobbi lett a függőségből.
Azóta már párom is ezt tolja (megörökölte az Ursát), átállítottam 3 kollégát, és kettőnek a párját is. Szeretnék minél több embert átszoktatni.
Azonnal átálltam vape-re, persze vagy 2-3 cigit elszívtam 4-5 hónap alatt, de amúgy többet nem vettem dohányt.
Egyik napról a másikra szoktam át kb. 10 év erős dohányzás után. MTL 12mg-os liquid-el.
Ha nagyon rá akartam gyújtani akkor addig szívtam az e-cigit amíg rosszul nem lettem a sok nikotintól . Amikor már hányingered van meg a fejed se az igazi akkor már nem kell az az egy szál cigi.
Ez ment kábé 2 héten keresztül és utánna 1 éven át teljesen tiszta voltam. Csak e cigi. Egy év után meg jött egy vizsgaidőszak de az ilyenekről nem beszélünk.
Ma már 1mg-os folyadékot szívok. Az az 1mg is csak az íziért van benne. Az a pici TH.
Továbbá a cigit mai napig megkívánom és rendesen rémálmaim vannak vele néha. Már évek óta egy slukkot se szívtam (síma) cigiből. De hidd el …hívogat amikor anyáméknál vagyok és fater ott hagyja nyitva a komódon a teli dobozt. Menyit is loptam én onnan… De ma már könnyen mondok nemet.
Ezt a fajta átszokást senkinek nem ajánlom. A nikotinmérgezés nem játék. De annyira erős függő voltam hogy nekem így ment. Neked remélhetőleg több akarat erőd van mint nekem meg több eszed mint nekem volt.
Továbbá kávé mellé nekem se mindegy mit szívok, gyümölcsök a mindennapos ízeim, de mindig van egy desszert íz vagy hasonló direkt csak a kávé mellé… eleinte kicsit több nikotint is tettem ezekbe a liquidjeimbe.
Részemről az vált be, hogy elfogyott az analóg nem vettem többet (összes ismerősömnek, barátomnak előtte már elmondtam, hogy nem megyek be a nemzeti dohányboltba, mert nem, támogatom azt) 2 nap után elkezdtem sóvárogni utána és akkor próbáltam ki az elektromos cigit, igaz akkor még lehetett Mo. is kapni és kipróbálni az üzletben legálisan.
Annak idején 18-as erősségűvel mtl kezdtem és most már 0 és 2-3-t szoktam szívni, igaz jó pár éve már saját magam keverem.
Azóta kb. 10 éve 2x próbáltam meg, hogy rá gyújtsak és egy slukk után eldobtam mert egyszerűen nagyon rossz volt.
Én már ott tartottam, hogy hármasával szívtam a töltött cigit. Aztán egyszer csak elég lett…vettem egy egy elég kezdetleges podot, szívogattam 20-as sókkal kb 2 hónapig, aztán 10-essel még kettőig legalább. Van podom mászkáláshoz, de…
Egy jó ideje RTA 5-6 mg közé keverve, de már nem is érdekel. Mármint úgy értem, hogy megtaláltam a nekem megfelelő nikotin arányt, ami egész napra ok, ízek terén meg mostanában bármilyen édes dohányossal jól elvagyok. Nem akarok már ilyen-olyan intezív ízt, csak valamit, amit már kb kitapasztaltam.
Ry4, vagy olyasmi. Én azt szeretem most. Masnak viszont lehet, hogy más a jó.
Én kb. egy hónap alatt szoktam át. A régi ecigis fórura találtam rá, és ott olvastam sok kemény dohányos átszokásának történetét. Úgy gondoltam, ha nekik sikerült, nekem miért ne? Bár addig elég kétkedve néztem az elektromosra. Tudni kell, hogy akkor még jóformán csak a cigi formájú kis kütyü, meg az Ego létezett csak szinte… Tehát az én első készülékeim is ilyenek voltak. A nikotint 12 mg-ról indítottam, és eltartott egy darabig, míg megtaláltam a megfelelő ízt, ami ki tudta váltani az analógot. Az úgynevezett dohányos ízek váltak be (semmi közük a cigihez), mai napig ezeket szeretem. Eleinte befigyelt pár szál cigi, főleg étkezések után és reggel. A fordulópont a reggeli kávé volt, a végén ehhez kellett még a napi egy szál. Aztán eldöntöttem, hogy az az egy már minek? Megpróbálom ahelyett is az elektromost. Bevált. Azóta egyetlen szál cigit se szívtam, nem hiányzik. A munkahelyi szekrényemben egy darabig még ott volt biztonság kedvéért egy fél doboz cigi, amit késöbb odaadtam egy kollégámnak. Szerintem a sikeres átszokáshoz 4 dolog kell: megfelelő eszköz, megfelelő nikotin erőssèg, megfelelő aroma és végül a legfontosabb, az elhatározás.
Szia én egyik napról a másikra szoktam át, hiányzik a megszokás (hamuzas cigi elnyomas) de sokkal jobb így az élet, nem vagyok büdös… Nem köhögök annyit reggelente. Most 12mg os nikotinos leveket szivok nekem pont elég, előtte nagyon sokat cigiztem. Szval nekem eddig bevált remélem igy lesz a jovoben is.