Amiről nem tudtad hogy kell, az ultrahangos tisztító

… és a tankokat szét se szeditek, mielőtt beleraknátok ?
Vagy szétszeditek és kicsit lemossátok a liquidet a gépbe rakás előtt ?

Kicsit lecsapatom víz alatt.
Szétszedni, mikor milyen kedvem van. Atomjaira felesleges, azért ultrahangos. (Ráadásul Hulk).
A kazántestet egybehagyom, dekkből ki a vatta.
Egy MTL tank nálam 4 darabban megy mosásba általában.
Drip tip, test, kupak, deck.
2-4 dl vízbe 1 csepp JAR.
9-18 perc.

Ha a kémény aljában marad valamennyi lerakódás, azt letörlöm, papírtörlő sarkát megsendergetve át is nyúlok rajta, a csövet is kitörlöm.

6 kedvelés

Te, mennyi időnként csinálsz egy tankon ilyen “nagy mosást” ?

Tisztelettel

Ahogy idő kerül, mondjuk 1-2 hetente. De akkor 5-6 darabot egyszerre.

12 ml Azhad’s után elbírják :grin: nyilván egy kokszmentes mentás áttetsző motyónál felesleges ilyen sűrűn…
Nekem a desszertjeim fele is karamellizálódós.

Maximális tisztelettel

6 kedvelés

Köszönöm szépen :slight_smile:

Tisztelettel

2 kedvelés

sziasztok,a tartályba desztilált víz ajánlott vagy mehet a sima víz is bele?:thinking:

Nekem eddig megtette a csapvíz. Hja igen, meleget teszek, és utána azon még melegít a mosó is.
Néhanap egy csepp ecet is megy a csepp Jar mellé. De egy késhegynyi szódabika is jó.

Miért jó forró vízből kiszedni? Rázok rajra egyet, megy papírtörlőre, hamar meg is szárad.

5 kedvelés

jó ezeket tudni hisz tervben van kéne nekem is egyet majd rendelni ilyen tisztítót mert ugye én sima csap víz alatt mosom el a tankokat​:blush::grin:

4 kedvelés

Nincs azzal gond​:slightly_smiling_face:de ez alaposabb munkát végez, amúgy jó sok más cucc tisztítására is (alkatrészek, rozsda, szemüveg, koszos fűszertartó, óraszíj, ékszerek stb … persze a vízhez olykor érdemes tenni vegyszert vagy szódabikát), illetve bejut mindenhová, jobban kiszedi az aroma ízt, illatot.
Illetve örök élet egy ilyen kütyü. Én egy 5 évesben mosok, amit sokan használnak.

8 kedvelés

pl nekem a szemüveg is fontos lenne mert ugye szemüveget hordok meg ugye a tankokra​:blush:

2 kedvelés

50 w-on fél óra fürdés elég a kazánoknak?

10 perc elég…

3 kedvelés

Valós 50 watton 10 perc bőven :wink:

4 kedvelés

És én még,azt gondoltam,hogy a csapvíz elég.:thinking:Valakinél olvastam,hogy mosószert is tesz a vízbe.A tankon,szemüvegen nem marad nyoma?

2 kedvelés

Csak a kemény víz miatt marad nyoma, ha simán áztatom mosogatószeres vízben. Az UH tisztítós mosás után nem maradt rajta “pötty”. :slightly_smiling_face:

4 kedvelés

Lehet, rosszul tettem fel a kérdést.:thinking: Az ízben sem érzed a mosogatószert?

2 kedvelés

Ultrahangosba 2 csepp Jar-t teszek, azt nem érzem…néha izopropil alkoholt, vagy kézfertőtlenítő oldatot is.
Ha kézzel mosom, akkor meg forró folyóvízzel öblítek.

3 kedvelés

Takarításhoz elég amúgy, nem kötelező az ultrahangos…egy puha sörtéjű fogkefe viszont jól jöhet.
Van, amit az UH mosó se visz le, csak ha “előkezelem”.

2 kedvelés

Nesze neked alternativa :rofl::rofl::rofl:izopropil van itthon​:grinning:

2 kedvelés

Nem. És nincs UH mosóm, a tesztben szereplőt kölcsönbe kaptam csupán, azóta is áztatok mosogatószeres vízben, semmit nem érzek a mosószerből használat közben. Sőt, miután leöblítettem azután az illatát sem érzem már.

4 kedvelés