… és a tankokat szét se szeditek, mielőtt beleraknátok ?
Vagy szétszeditek és kicsit lemossátok a liquidet a gépbe rakás előtt ?
Kicsit lecsapatom víz alatt.
Szétszedni, mikor milyen kedvem van. Atomjaira felesleges, azért ultrahangos. (Ráadásul Hulk).
A kazántestet egybehagyom, dekkből ki a vatta.
Egy MTL tank nálam 4 darabban megy mosásba általában.
Drip tip, test, kupak, deck.
2-4 dl vízbe 1 csepp JAR.
9-18 perc.
Ha a kémény aljában marad valamennyi lerakódás, azt letörlöm, papírtörlő sarkát megsendergetve át is nyúlok rajta, a csövet is kitörlöm.
Te, mennyi időnként csinálsz egy tankon ilyen “nagy mosást” ?
Tisztelettel
Ahogy idő kerül, mondjuk 1-2 hetente. De akkor 5-6 darabot egyszerre.
12 ml Azhad’s után elbírják nyilván egy kokszmentes mentás áttetsző motyónál felesleges ilyen sűrűn…
Nekem a desszertjeim fele is karamellizálódós.
Maximális tisztelettel
Köszönöm szépen
Tisztelettel
sziasztok,a tartályba desztilált víz ajánlott vagy mehet a sima víz is bele?
Nekem eddig megtette a csapvíz. Hja igen, meleget teszek, és utána azon még melegít a mosó is.
Néhanap egy csepp ecet is megy a csepp Jar mellé. De egy késhegynyi szódabika is jó.
Miért jó forró vízből kiszedni? Rázok rajra egyet, megy papírtörlőre, hamar meg is szárad.
jó ezeket tudni hisz tervben van kéne nekem is egyet majd rendelni ilyen tisztítót mert ugye én sima csap víz alatt mosom el a tankokat
Nincs azzal gondde ez alaposabb munkát végez, amúgy jó sok más cucc tisztítására is (alkatrészek, rozsda, szemüveg, koszos fűszertartó, óraszíj, ékszerek stb … persze a vízhez olykor érdemes tenni vegyszert vagy szódabikát), illetve bejut mindenhová, jobban kiszedi az aroma ízt, illatot.
Illetve örök élet egy ilyen kütyü. Én egy 5 évesben mosok, amit sokan használnak.
pl nekem a szemüveg is fontos lenne mert ugye szemüveget hordok meg ugye a tankokra
50 w-on fél óra fürdés elég a kazánoknak?
10 perc elég…
Valós 50 watton 10 perc bőven
És én még,azt gondoltam,hogy a csapvíz elég.Valakinél olvastam,hogy mosószert is tesz a vízbe.A tankon,szemüvegen nem marad nyoma?
Csak a kemény víz miatt marad nyoma, ha simán áztatom mosogatószeres vízben. Az UH tisztítós mosás után nem maradt rajta “pötty”.
Lehet, rosszul tettem fel a kérdést. Az ízben sem érzed a mosogatószert?
Ultrahangosba 2 csepp Jar-t teszek, azt nem érzem…néha izopropil alkoholt, vagy kézfertőtlenítő oldatot is.
Ha kézzel mosom, akkor meg forró folyóvízzel öblítek.
Takarításhoz elég amúgy, nem kötelező az ultrahangos…egy puha sörtéjű fogkefe viszont jól jöhet.
Van, amit az UH mosó se visz le, csak ha “előkezelem”.
Nesze neked alternativa izopropil van itthon
Nem. És nincs UH mosóm, a tesztben szereplőt kölcsönbe kaptam csupán, azóta is áztatok mosogatószeres vízben, semmit nem érzek a mosószerből használat közben. Sőt, miután leöblítettem azután az illatát sem érzem már.