Sziasztok!
Mi okozza a nyelv és szájpadlás zsibbadását? Most már 30/70 pg/vg %-ban keverek, mert a 50/50 nagyon kaparta a torkom. Ez most már megszünt, helyette jött a zsibbadás Eléggé szűk nekem ez a tank (DoggyStyle 2k18), ez befolyásol valamit?
A nikotin tartalom kb 18-16 mg.
Kevesebb nikotinnal ráakartam gyújtani, próbáltam 10 mg-al is.
Öblögettem mentolos szájvízzel is, nem segített.
Szóval most már nem is tudom mire vagyok allergiás
Próbáljam meg a full vg-és keverést?
Szia!Sokat püfüzöl…(fiam mondja így) ja és lehet a levegősebb tank jobb lenne
Ez azért izmos nikotin adag.
Hát tudom, de félig vagyok leszokóban és mindig ráakarok gyújtani, ezzel a nikotin mennyiséggel nem annyira
Nekem a gondolatától is elzsibbadt a szájpadlásom
Igen tervben van a vétel
Drukkolok Neked!
Próbáld meg! A cigit engedd el és csak “püffölj”. A 18mg elég lesz. A kezdetekkor még ez is elég volt, hogy kiüssem magam. Ez máris megszünt mikor lementem 9mg-ra és most 6-ra.
Májusban kezdtem és kb napi két doboz cigi volt az adagom. Piros Multi.
A nehezebb pillanatokba a Vaperina olvasgatás, a szenvedély ami a vape-eléshez köt Sokunkat segített át.
Azóta is minden nap fent vagyok.
Ahogy @John írta, függőséget okoz. Csak ez nem káros.
Hajrá!
Köszönöm szépen a biztatást!
Igen nehéz a dolog, hogy megalld a cigit és még ez a kitapasztalas is, hogy mi a jó nekem Próbálok erős maradni, ma csak 3-om szál cigit szívtam
Azért, mert én is átmentem ezen:
- Kell egy jó cucc. Hogy legyen sikerélmény. A vacak folyik, lemerül, rossz ízű.
- Kell egy minőségi alap és egy elképesztően finom aroma.
- Végezetül, kell egy kis kézügyesség
Minden másra itt a Vaperina Közösség.
Volt, hogy a béna kezdő szet úgy megszivatott párszor, hogy csak a fórum olvasgatás, hogy lehet ezt jól is csinálni, mentett meg attól, hogy a falhoz vágjam a kütyüt.
Rátaláltam a még nem a legdrágább, de már aránylag megbízható ezközökre. A ciginél rövid, de hosszútávon biztosan olcsóbb a vape-elés bármit is veszel.
A választásban is és mindenben is itt a Vaperinán sokan fognak segíteni.
Átszokásom óta nem köhögök reggelente.
(Egy sor törölve. Benéztem, Gmail-levélként kezeltem)
Üdv:
Samu!
Ui.: Sok-sok leszokásom közűl ezidáig ez a vape-elés cucc a legszórakoztatóbb.
“Ha akarsz valamit, csináld!
Ha nem csinálod…
Talán nem is akartad igazán”
Hajrá!!!
Ivett üzent innen Vaperina <noreply@vaperina.cc> ezt írta (időpont: 2021. nov. 2., Ke 14:14):
…és még egy fontos dolog:
A vape-elés nem cigarettázás. Mint ahogy emlékszem @Deepfreeze kolléga írta "a dohány ízű aroma sem cigi ízű.
A jó hír viszont, hogy mindkettőnél sok-sok a hasonlóság.
Egy vidám példa a végére:
"A fecske olyan mint a gólya.
Csak kisebb és nem hasonlít rá."
Igen, köszönöm szépen
A nyelv és szájpadlás zsibbadás nálam is tutira a sok nikotin matt volt. Nem kell neki csinálni semmit, aludj egyet rája, holnapra magától elmúlik. Ciginél nem volt jellemző, főleg, ha tüdőztem. De a pipát nem tüdőzi le az ember, akkor mit élvez? Az ízét élvezné, ha lenne. A tömény füstöt rászívja a nyelvére. Annak se kell több, megfájdul, elzsibbad. Ugyanez a vapelésnél. Nagyon várod, hogy legalább az ízét élvezzed, és odateszed a nyelved a gőz útjába. Tegnap már én is vártam a nikotin mérgezést. A By-ka tank fordított menetes fedele megtréfált. Amikor zártam be, vele együtt forgó palást kihajtódott, és minden a kezemre folyt. Hogy az a drága anyag kárba ne vesszen, lenyaltam. Szerencsére nem mindent. Hagytam a mosdónak is, és a törülközőnek is. Valószínűleg még messze lehettem a halálos adagtól, mert nem lett semmi tünetem. Annyit azért tanultam, legközelebb a palástot fogom, és nem a modot, vagy a talpat, amikor tekerem rá a kupakot.
Már 2 napja zsibbad megprobalom a kevesebb nikotint asszem
Mikor vapelsz? A cigivel egy időben, vagy külön- külön? Mert a végén már én is azt csináltam, az egyik kezemben a pipa, a másikban a szett. Egy szívás a füstből, a másik a gőzből. Utána megkérdeztem magamtól. Tényleg annyival szarabb, hogy muszáj volt lemenni a trafikba dohányért? De előtte már erőltettem a nikotin drasztikus csökkentését. A válaszom az lett: A dohány valójában csak sokkal büdösebb. De a gőz is van annyira élvezetes, ha van benne elegendő nikotin. A 3 mg/ml valóban közel nullával egyenértékű. De 10 mg/ml felett sem látom értelmét tovább emelni, mert nekem a tíz is elég erős. Olyan 5-6 mg/ml körülire kevergetek azóta. De mint írták sokan az mindenkinél egyéni, mennyit kíván, és mennyit bír el mérgezés nélkül elviselni?
Hát csak akkor szívok cigit, amikor érzem, hogy nagyon hiányzik! Ma 3at szívtam
Sajnos az elképesztően finom aromát nem sikerült még megtalálnom majd 9 hónap alatt
Én is valahogy úgy voltam vele, még a régi időkben, amikor lehetett épületen belül is szívni, munkaidő alatt elment az egyik doboz, a másik otthon már nem mindig fogyott el, de reggelente kiköptem a tüdőmet úgy köhögtem. Aztán drága is lett, meg ki is lettünk tiltva szinte mindenhonnan. Olvastam egy könyvben “Hogyan éljen az idős ember?” Még a nagyanyámtól örököltem. Abban írja a doki, hogy a pipa mennyivel egészségesebb, mert az 4-500 fokon ég, a cigaretta nyolcszázon. A pipafüstöt nem tüdőzik le, stb. Olcsóbb, mert 2 doboz cigi ára dohány elég egy hétre. Ritkábban kell szívni, mert a tömény kátrány íz több órára eltelít. Ezért kb 30 év cigaretta után majdnem 20 évet pipáztam. De azért, ha a pipaszárba belenézel, hogy mi dugítja el azt folyton-folyvást, az is undorító. Persze, a nikotin mellett a kátrány illata is része volt a függőségemnek.
Kedves Beatrix!
Hol maradt a kaland vágy???
Én ilyen lakótelepi kulcsos gyerek vagyok, aki suli menzán nőt fel, mindent megeszek, de aroma választásban én is keresem a non-plusz-ulra élményt, bár még nem nagyon lőttem mellé. Már sok ízt állandónak gondoltam mégis hajt a kíváncsiság, a többiek áradozása, élményleírása.
Pl. @Vaperina_Kinga írt a k-flavor-ról kritikát és gondoltam, majd egyszer…
…és amikor Te is vettél, írtál is róla, én is elolvastam még kétszer, majd átszaladtam Zsámbókra és vettem egy Alfit és egy Garison-t. Tudom, impulzus vásárlás, de így történt.
Gondoltam, majd ünnepekre…az Alfi-t bekevertem…
…most keztem bele, de nem fogja megérni november végét.
Nagyon finom, olyan" jóféle “cukrázda feeling”.
“Mindennek ellent tudok állni, kivéve a kísértésnek”
Oscar Wilde
Ui.: Nem tudnám egész életemben, nap mint nap csak ezt szívni. De most ő a leges-kedvenc. Hogy holnap mi lesz, ki tudja???
Úgy-úgy.
1992.
Dobozos cigi, ős vape, pipázás, sodrás, dobozos cigi, vape…
2021.
Ma már mind büdös, a vape nem.
Csak 5 nap vagy mennyi kell a K Flavour-nak nem?
Holnap érkezik még csak a csomag…még a nikotin is pár nap múlva.Már nagyon várom.Muszáj valami fantasztikusat találnom.