Sziasztok.
Többször próbálkoztam az e-cigivel, de egy hónap után allergiás tünetek jönnek elő.
Liquidnél 60vg/40pg, 80vg/20pg, 90vg/10pg, tiszta vg 3% aromával, most tiszta vg-t használok, mindig 3 mg-os nikotinal.
Huzaloknál ni80, ssl316, most kanthal A1 használok.
Tünetek ugyan úgy megvannak.
Találkoztatok már ilyennel?
Mit próbálják még ki?
Köszi a segítséget.
Szia. A VG többlet miatt nem hinném, hogy PG allergia. Én inkább fém allergiára tippelnék.
Mik a pontos tünetek? Bár nem vagyunk orvosok, de hátha így könnyebben meg lehet állapítani pontosan mire vagy allergiás.
Szia.
Nyelv zsibbadás, íny gyulladás, íny vérzés, orr dugulás, ebből jött egy arc üreg gyulladás, kapar a torkom.
Lehet hogy sok a nikotin?
Mert olyan érzés mintha valami megmarta volna a nyálkahártyámat.
Most keverek 1mg-ost hátha az.
Szia!
Dohányoztál korábban? A vape mellett dohányzol esetleg?
Ez DL setup? Az erős nikotin marhatja a nyálkahátyát, ez jó gondolat.
Illetve a túlzásba vitt használat is.
Dohányoztam előtte kb 20 évig kisebb nagyobb kihagyásokkal.
Csak a raggeli kávé mellé szoktam egy szálat, de néha azt sem.
Napi 5-10 ml lötyit fogyasztók.
Most brunhilde dl-t használok.
Az ínygyulladás, nyelvzsibbadás, ínyvérzés 20 év dohányzás után “természetes”. Az orrdugulás és az arcüreggyulladás is gyakori kísérőtünet. Utóbbi kettő nálam a mai napig. Bár már jóval kisebb mértékben. Ahogy Kinga írta, DL használatnál a nikotin is lehet sok. A saját tapasztalataim azt mutatják, hogy a zsibbadás, vérzés, torokkaparás akkor jelentkezik, ha ki sem szakad az arcomból az ecigi. Ismeretségi körben akadt olyan, aki a NI80 huzal elhagyásakor szabadult meg az allergiás tünetektől.
De mért 1 hónap után kezdődik?
Ni80-kezdtem, utána ssl316 jött, most kanthal A1 van mind a 3 tankba.
Folyamat nem is tudom szívni, mind a 3 sodronyos és idő mire a vatta felszivja a lötyit.
Legalábbis nálam ezt csinálja, de lehet váltok vattát, most mujit használok.
Szia!
Brunhildenél eléggé közel van a tekerés a szádhoz,nem lehet,hogy forró a gőz,más tankoknál is hasonló a tünet?
Igen, többinél is.
Most félig van nyitva, kisebb teljesítményen, nem érzem melegnek.
Sziasztok.
Úgy néz ki, hogy nem a nikotin lesz.
Marad a fém allergia.
Van valamien alternatíva amit ki probálhatok?
Lehet ezért nem bírtam az iqost sem.
Kedves kérdező!
Vannak olyan emberek akik PG érzékenyek és ekkor jönnek ki ilyesfajta tünetek mint ami neked is vannak.
A másik opció szerintem az az lehet hogy tul erős liquidet használsz a mindennapi szívásra és az marhatja a torkodat és a egy kicsit a nyelvedet is.
Ha továbbá érzed magadon ezeket a tüneteket akkor probálkozz kevesebb nikotint tartalmazó liquidet szívni és menj el egy alergén vizsgálatra is.
Ha alergiás lennél akkor használj olyan liquideket amik VG töbletűek (ízbajnok)-ként fogod az oldalakon megtalálni.Bármi kérdésed van fordulj hozzám bizalommal.
Tiszta vg-t használok, 1 mg nikotinal, aroma nélkül.
Másra már nem tudok gondolni.
Az az érdekes ha megnyalom akkor semmi tünet nincs. Enyhén édes.
A tiszta alap az enyhén édes. Még annyit tehetsz, hogy otthon megkarcolod magad. Mint egy maszek allergiavizsgálat. A karcra cseppentesz egyszer PG-t, egyszer VG-t, és húzz egy-egy karcot a huzalokkal is. Ezt csak hallottam, de aki próbálta az azt mondta, hogy mivel allergiavizsgálaton sem fémet sem a liquid alkotóelemeit nem tesztelik le, így ez marad, illetve bevállt a srácnak, és azóta a Ni90 a legjobb barátja. (Nem, nem írtam el, Ni90 is van.)