Az elmúlt 5 évben 3 próbálkozásom volt az elektromos cigivel, de bőrproblémák miatt mindannyiszor le kellett állnom vele, mivel csak erre tudtam visszavezetni a kiváltó okot…Az arcomon és a fejbőrömön töménytelen mennyiségben elkezdtek megjelenni aknék, göbös pattanások, pár napos használatot követően. Meglehetősen figyelek a táplálkozásra és a higiéniára és mindemellett gyanúsan akkor jelentkeznek a gondok, amikor aktívan elkezdem használni az e-cigit és lassan, de múlni kezdenek, ha leállok vele…
Szerintetek a leves melyik része válthatja ki a dolgot? Nem állítom, hogy az égvilágon minden keverési arányt, coil fajtát, egyebet kipróbáltam már, viszont az eddigi próbálkozások ugyanarra az eredményre vezettek. Meg fogom tenni, de előtte nagy segítség lenne egy iránymutatás jó lenne nem az analóg ciginél leragadni…
A bőrgyógyász emelt vitamin adagot és magasabb higiéniát javasolt, amit udvariasan megköszöntem, de biztosítottam róla, hogy ezzel biztosan nincsen gond…
Mi lehet a probléma?
Amiket eddig próbáltam:
50/50 PG,VG, full VG, full PG, MTL nagyon kicsi teljesítményen (kevesebb gőz miatt), SS, Ni80, Kanthal A1. Illetve megannyi féle-fajta aroma és alaplé, ezeket képtelen vagyok felsorolni… Érdekesség, hogy az elfbároktól nem jönnek gondok, de az nem az én utam…
Az eddigi ismereteim alapján a Propilénglikol okozhat allergiás reakciót.
Erre vannak ezek a 100%-ban természetes alapanyagokból készült alaplevek.
(Csak egy példát linkeltem)
Viszont ha ezekkel is allergiás tünetek jelentkeznek, mindenképp beszélnék a helyeben (Orvos / bőrgyógyász)-al. (Akit érdekel is a problémád)
Ha kipróbálod ezt az alaplevet, tesztelhetnéd aroma nélkül mondjuk első körben.
Javasolnám az SS huzalt, tc-módban.
(Azért megoszthattad volna miket próbáltál már)
Ha allergiagyanús vagy, akkor a két leggyakoribb bűnös a nikkel vagy a PG. Úgyhogy az SS coilt pont nem javasolnám, abban is van nikkel tartalom. Kanthal+valami allergiabiztos PG-helyettesítővel próbálkozz(minél kevesebb pg-vel, ebbe a pg bázisú aromákat is beleértve)
Pont ezért javasoltam azt a kombinációt.
Amennyiben jelentkeznek ismét a tünetei, akkor indulhat tovább az ellenállás huzalok irányába.
PG/VG, fullVG, fullPG, kombinációkat, tesztelted mindegyik huzal típussal külön, külön?
Én fordítva közelítettem volna a kérdéshez, először lőjük ki a két fő mumust, ha működik, utána ráérsz kitalálni, a kettő közül melyik volt a bajok okozója.
Remélem, lesz megoldás
Ha, amit leírt, mindent is próbált. Gondolom aromát minden folyadékba kevert, feltételezhetően PG-alapút. Akkor megvagyunk.
Viszont már nagyon kíváncsi lettem a megoldásra.
Mindenképp megoszthatnád majd mire jutottál. @52481 Szabi
Néha a szervezet méregtelenítő hatása is így mutatkozik meg. A dohányzás utáni reakció. És akkor el is múlik egy idő után.
A pg allergia ritka, de nem lehetetlen.
A hozzáírtat olvasva passz…eszerint összetettebb problémád van amit labor és allergia tesztek mutathatnak ki.
Lehet a még legális hardverekre vagy allergiás
Nic-sót próbáltad szabadbázisú nic helyett…elfb@r-t kivéve? …mert más különbség már tényleg nem jut eszembe
Nos, azt még nem…
De egyébként, ha belegondolok, akkor a full VG, Kanthal, TC kombó sem volt még, ennek megfelelően ez a következő próba
Eztán teszek egy próbát a nikotinsóval is, jó ötlet
Egyébként további érdekesség, hogy hekkelt elfbár (szétszed, újratölt) saját levessel sem okoz problémát, csak ugye közel se olyan…szóval a gőzmennyiség is lehet gond, ugyanis jellemzően az RDL-t kedvelem, de lehet arról (is) le kell mondanom
ha szabadbázisú nic-kel hekkelted az elfb@rt és rendben volt akkor nem azzal lesz gond. Nem tudom milyen drip tip-et használtál az elfb@r-én kívül, de ha pl fémet/ötvözetet akkor cserélhetnéd full műanyagra (amilyen anyagú az elfb@ré)…mégis a száddal érintkezik, szóval ki tudja, egy próbát megér
Valójában így, hogy gondolkodom a fémmel kétlem, hogy gondom van, ugyanis az iparban minőségügyisként dolgozom, rengeteg fémmel/ötvözettel érintkezem nap, mint nap. A drip tip az Oxva Arbiter gyárija, műa. Más tankjaim is vannak, de egytől egyig szintén. Persze a coilt továbbra sem zárom ki, mert más dolog érintkezni vele és más, ha fel van hevítve és vaporizál…