2018 óta vape használó vagyok. Mindig 3-6mg 50-50 vagy 70/30-at használtam dl-ben/mtl-ben.
Az elmúlt egy évben kalakult egy bizonyos “betegségem”:
dermatitis seborrhoica (DSC) erythema plakkal
Magyarul:
-krónikus gyulladásos bőrbetegség
-fejbőrön piros, érzékeny, gyulladt folt (plakk)
-sokszor viszket, feszül, ég
-lehet érzékeny “dudorszerű” is
-hullámokban jön-megy
Bőrgyógyász már mindent ajanlott, a nagyja el is tűnt, de pár nagyobb dudor ottmaradt.
1 hónapig le váltottam iqos-ra az e-cigit, és javulni látszott, már nem fájt , kezdett elmúlni, de még ott volt.
Visszamentem az orvoshoz, és azt mondta már szinte nem is látszik.
Vissza is tértem a 6mg napi 10-12 ml leves fogyasztáshoz, és ugyanúgy ki újult 1-2 dudor, és kb a fejem tetejétöl a tarkómig lüktet az egész, de most jobban mint előtte.
A kérdésem hogy ez is egyfajta pg allergia lehet-e? Vagy sok a nikotin, esetleg a napi ml? Valakinek van/volt hasonló tapasztalata?
Én is arra gondoltam, hogy akkor már régen ki kellett volna jönnie. Hát remélem csak bebeszéltem magamnak hogy attól van. (Sokat olvasgattam az itteni allergia témákat amikor kijött)
Viszont ha csak én vagyok ezzel egyedül, akkor tenyleg másban kell keresni az okot
Ha rám gondolsz, akkor én fizikai shopban még nem vásároltam.
Eddig csak lh-s, illetve revolute-os alapot használtam, de ettől az évtől már csak francia saját márkásakat. Nem tudom közre játszhat-e, viszont ha több édes dolgot eszek az felerősíti.
Gilbertet is megkerdeztem, azt írta nem orvos, de:
Az is előfordulhat, hogy az évek során a szervezeted egyszerűen érzékenyebbé vált bizonyos összetevőkre, és most reagál arra, amire korábban nem. Ezt az új alapfolyadék váltás csak felerősítette vagy felszínre hozta.
Elképzelhető atópiás ekcéma . Stressz is kiválthatja illetve pár évente magától is elő jöhet elég rendszertelenül. Ha gyerekként volt de elmúlt 10-20 év után is elő jöhet . Akár több évig is jelen lehet . Hiába nevezik lángolási időszaknak . A bőrgyógyász nem mindig gondol erre . Igaz minden nemű bőr elváltozás ekcéma .
Ezért fura, mert sose volt semmilyen allergiám. Kicsi koromba volt egyedül az eperre, illetve a Tomi mosóporra, de kinőttem Viszont a stressz, a kv, és édesség fogyasztás megnőtt, ahogy a liquid fogyasztás is. Lehet ezek együttese inkább az ami kiválthatja.
Azért is keletkezett ez a poszt, mert 3 napja mar sokszor elviselhetetlen, de elnézve a számokat már 600 slukknál járok ma is, úgyhogy a láncslukkolással is lentebb kell állnom.
A huzal az ss mesh, a kényelem miatt podot használok már csak
Gyógyszerekkel dolgozok 4 éve, szóval passz hogy mit fogdosok egésznap
A huzzallal sem lehet gond szerintem, mert eddig se volt. Ahogy olvastam pl a nikkelhez ha hozzáérnék már akkor látszódnának a jelek .
Igaz már sapkát is hordok, régebben nem hordtam, a hajam is nagyobb. Szóval már bármire tudok gondolni, de a vape-re gyanakodtam leghamarabb, mert sokszor észre se veszem hogy a kezembe van. Szívom akár egész délután, a nikotin meg megdobja a pulzust, aztán jajjgatok hogy megint kiújult
Nem kötelező egyik sem, viszont kesztyűt hordok, de hiába, mert a kezemen is sokszor kiújulnak ilyen vízhólyagszerüségek, az újjaimon kívül. Annyi hogy általában targoncázok, de ki tudja mi kering a levegőben
Igaz vannak olyanok amiket sehogyan sem kellene megfogni. Lehet most unta meg a szervezetem
Na az elképzelhető. Volt olyan munkatársam aki után bármit megfogtál elkezdett viszketni a kezed . Ha felvette a kesztyűd utána nem volt érdemes használni mert azzonal leugrott a hámréteg .