Ott van feletted…
Miért is nem emlegettem inkább…ááá…hagyjuk…
Azt most már én is látom.
Ja Zolika…elfelejtettem írni. Köszi, jött a mail
Ez így korrekt!!!
Nekem a felében van meghúzva, ha nem költeném el akkor görgetve van,
ha így csinálod kijön a Dani is csak nem egy hónap alatt.
De nem is ló verseny ez
Tisztelettel
akkor innen kell vennetek hamár:
Csak így…
Ez egy érdekes téma…Mi viszonylag liberálisan neveljük(tük)
a gyermekeinket.( 2 idősebb fiú már külön él) Viszont a pénzügyi intelligenciájukra,
pénzügyi berögződéseikre figyelünk. A lányom 15 és fél éves a kicsi ,él velünk a zsebpénze és a megtakarításai kisseb részét arra költi amire akarja. Viszont van egy olyan szabályunk hogy ha valami
X összeg felett van azt is megveheti de csak egy hónap múlva! És meg látjuk az a valami 1 hónap múlva is annyira fontos e, hogy arra pénzt költsön. És álltalába nem. Viszont vannak olyan dolgai aminek az árát 3 hónap alatt rakta össze, és azt meg is becsüli. De hát valahol ilyen a “nagybetűs” élet is
Tisztelettel
Nálunk ez így nézett ki:
- apu vegyél egy xboxot
- ott a zsebpénzed, vedd meg abból
- ja, akkor nem is kell
Úgy se rossz
Tisztelettel
Minden vape shop ajtaján ki van írva itt nálunk (Köln)
Wie hoch wird die Liquidsteuer?
Alle ab dem 01.07.2022 hergestellten nikotinfreien und nikotinhaltigen Flüssigkeiten für E-Zigaretten werden mit 0,16 Euro je ml mit der Tabaksteuer besteuert (als Substitute für Tabakwaren). In vier Schritten soll es bis 2026 dann auf 0,32 Euro je ml hochgehen. Davon werden also auch Shortfill- Liquids, Aromen, Basen & Nikotinshots betroffen sein.
- ab 01.07.2022 1,60 Euro (für die Standard 10 ml Liquidflaschen)
- ab 01.01.2024 2,00 Euro (für die Standard 10 ml Liquidflaschen)
- ab 01.01.2025 2,60 Euro (für die Standard 10 ml Liquidflaschen)
- ab 01.01.2026 3,20 Euro (für die Standard 10 ml Liquidflaschen)
Dátum és mennyi adó 10ml liquiden nikotinos nikotin mentes mindegy
Ezek az árak a 10 ml-es kiszerelésre vonatkoznak én úgy értelmezem. A 10-es liquidek német shopban már most 4-5-6 euró, az alapok 12-55 euró között láttam literét kiszereléstől függően. Persze lesz emelkedés, de valószínűleg nem lesz egy liter alap 360 euró.
Szerintem
Csak az adó 160€ 1 liter alapra…bravó dohány lobbi. Éljen a feketegazdaság és csempészet
De csak a 10mles kiszerelésre vonatkozik. Ha úgy számolnánk, hogy mindenre vonatkozik akkor már minimum 160 nak kéne lenni, de nem annyi!
2026-tol 0,32€ lesz 1ml liquid az adó miatt sajnos
10mili 3.20€
100mili 32€
1liter 320€ sajnos
Oké, mindegy. Felesleges a vita, én másképp értelmezem. Majd kiderül.
( für die Standard 10 ml Liquidflaschen)
Ezekből a sz@r politikusokból bármit kinézek (kilóra meg vannak véve)…lásd orosz szankciók ami valójában az EU-t nyírja ki és amit ugyanazon érdekkör diktál nekik akikhez a dohányipart uraló réteg is tartozik.
És ez még csak a kezdet ha egy néppel bármit meg lehet tenni.
Jól érted, a kiírás szerint már júliustól 1.60€ adóval terhelt minden 10ml-es nikotinos vagy mentes folyadék.
Akkor mi ez a februári emelés? Lehet tartományonként eltérő a bevezetés
Kusza ez az egész
Az száznegyvenezer magyar Forint, azaz 140000 Ft. Ezt nem tudom elhinni, hogy a 2700 Ft-os glicerinnel megtennék. Persze aki a mutyiboltba megy készre kevert liquidért, az már eddig is 2000 Ft-ot dobott ki 10 ml-ért. Ha jól értem a jogszabályokat, már az sincs, csak 20 mg/ml nikotin booster. Ízesítőt meg ki-ki rendeljen külföldről.