Hányszor nyitod meg kedvenc shopod weboldalát, hányszor időzöl el egy-egy szebb mod vagy tank fotóján, hányszor keresed a lehetőségét annak, hogy lecsapj egy szép kis vape csecsebecsére?
Aztán a kezdeti lelkesedés után jobb esetben piarcra dobod, rosszabb esetben felkerül a polcra, bekerül a szekrénybe, eltelik egy hét, egy hónap, egy év, és a gyakorlatilag semmire sem jó cucc még mindig az életünk része. Jártál már így? Én is ragaszkodom, illetve ragaszkodtam a tárgyaimhoz és sokszor kérdeztem, miért nem vagyok képes megválni tőlük?
Azt hiszem, alapvetően azért, mert akár vettük, akár kaptuk, emlékeket, érzéseket, hangulatot idéznek fel. Én például sokkal könnyebben válok meg azoktól a kacatoktól, amelyekhez rossz emlék kötődik, vagy csak szereplője volt egy-egy negatív élethelyzetnek. Gyakorlatilag nem is az adott darab jelent sokat, hanem az emlék, amit felidéz.
Érdekes, hogy a vapelés terén mintha jobban ragaszkodnánk ezekhez a tárgyakhoz, szinte függünk tőlük. Jobban, mint szabad lenne. Többre becsüljük őket, mint egy régi vagy egy új barátot! Elkezdtünk eltávolodni az embertársainktól, nem értékeljük a mindennapi apróságokat, nem értékeljük az ismerőseinket, kollégáinkat, barátainkat vagy a családtagjainkat úgy, ahogyan azt megérdemelnék. Továbbmegyek, nem értékeljük a vapelés élményt jelentő részét sem!
A kedvenc szett, a legjobb tank, a sok biszbasz amihez ragaszkodunk egy idő után bizony átveheti felettünk az irányítást, észrevétlenül és alattomosan. Fura? Az. De a tárgyakhoz való hozzáállásunk egy idő után súlyosbodhat, főleg ha nem kezeljük őket a helyükön. Egyre többször találkozom azzal, hogy néhány modot, tankot már-már személyiséggel ruháznak fel, tulajdonképpen “pótlékként”, pótszerként használva őket.
Kezdők és haladók egyaránt láthatatlanul kötődnek érthetetlen mértékben a modjaikhoz, tankjaikhoz. Sikálják, óvják őket a széltől is, főhelyre kerülnek az életükben és előbb helyezik kényelembe és biztonságba szettjeiket és eszközeiket mint saját magukat, vagy épp a családtagokat.
Akár most állsz az első szetted megvásárlása előtt, akár a sokadik kerül a birtokodba, jusson eszedbe a tény, hogy egy használati tárgyat tartasz a kezedben! Igényli a karbantartást, lehet rá vigyázni sőt kell is. De mindig mi uraljuk a tárgyainkat és ne azok uralkodjanak felettünk!
Tudom, darázsfészekbe nyúltam ezzel a felvetéssel, de ebben az esetben fokozottan igaz: akinek nem inge, légyszi ne vegye magára! Remélem senkit meg nem bántva kívánhatok jó gőzölést ma is Nektek!