Hányszor nyitod meg kedvenc shopod weboldalát, hányszor időzöl el egy-egy szebb mod vagy tank fotóján, hányszor keresed a lehetőségét annak, hogy lecsapj egy szép kis vape csecsebecsére? ![]()
Aztán a kezdeti lelkesedés után jobb esetben piarcra dobod, rosszabb esetben felkerül a polcra, bekerül a szekrénybe, eltelik egy hét, egy hónap, egy év, és a gyakorlatilag semmire sem jó cucc még mindig az életünk része. Jártál már így? Én is ragaszkodom, illetve ragaszkodtam a tárgyaimhoz és sokszor kérdeztem, miért nem vagyok képes megválni tőlük? ![]()
Azt hiszem, alapvetően azért, mert akár vettük, akár kaptuk, emlékeket, érzéseket, hangulatot idéznek fel. Én például sokkal könnyebben válok meg azoktól a kacatoktól, amelyekhez rossz emlék kötődik, vagy csak szereplője volt egy-egy negatív élethelyzetnek. Gyakorlatilag nem is az adott darab jelent sokat, hanem az emlék, amit felidéz. ![]()
Érdekes, hogy a vapelés terén mintha jobban ragaszkodnánk ezekhez a tárgyakhoz, szinte függünk tőlük. Jobban, mint szabad lenne. Többre becsüljük őket, mint egy régi vagy egy új barátot! Elkezdtünk eltávolodni az embertársainktól, nem értékeljük a mindennapi apróságokat, nem értékeljük az ismerőseinket, kollégáinkat, barátainkat vagy a családtagjainkat úgy, ahogyan azt megérdemelnék. Továbbmegyek, nem értékeljük a vapelés élményt jelentő részét sem! ![]()
A kedvenc szett, a legjobb tank, a sok biszbasz amihez ragaszkodunk egy idő után bizony átveheti felettünk az irányítást, észrevétlenül és alattomosan. Fura? Az. De a tárgyakhoz való hozzáállásunk egy idő után súlyosbodhat, főleg ha nem kezeljük őket a helyükön. Egyre többször találkozom azzal, hogy néhány modot, tankot már-már személyiséggel ruháznak fel, tulajdonképpen “pótlékként”, pótszerként használva őket.
Kezdők és haladók egyaránt láthatatlanul kötődnek érthetetlen mértékben a modjaikhoz, tankjaikhoz. Sikálják, óvják őket a széltől is, főhelyre kerülnek az életükben és előbb helyezik kényelembe és biztonságba szettjeiket és eszközeiket mint saját magukat, vagy épp a családtagokat.
Akár most állsz az első szetted megvásárlása előtt, akár a sokadik kerül a birtokodba, jusson eszedbe a tény, hogy egy használati tárgyat tartasz a kezedben! Igényli a karbantartást, lehet rá vigyázni sőt kell is. De mindig mi uraljuk a tárgyainkat és ne azok uralkodjanak felettünk!
Tudom, darázsfészekbe nyúltam ezzel a felvetéssel, de ebben az esetben fokozottan igaz: akinek nem inge, légyszi ne vegye magára! Remélem senkit meg nem bántva kívánhatok jó gőzölést ma is Nektek!
![]()