Ha jól értem akkor a nic kivételével minden továbbra is legális ha Horvátországból rendelem?
Egészen addig igen, míg pontossan nem tudjuk meg, hogy mi számít dohányterméknek hazánkban. Mert a szomszédos országok törvényei nem vonatkoznak ránk.
Angliába bárhol vásárolhatsz finom pipadohányt, de próbálj meg rendelni…
Szervusz @Gambler !
Már jó ideje nem legális hazánkban az internetes külföldi beszerzés… Minden eszközre, és minden folyadékra vonatkozik. Csak a nemzetiben legális ! Ezért blokkolják a külföldi shopok elérhetőségét.
Valóban, már jó ideje szürke sávban vannak az E-liquid folyadékok, de a hardverek talán nem, mert nem jövedéki adós kategória. Egy műszaki terméket szerintem még nem tudtak emészthető indokkal feketelistára tenni a lélegeztetőgép nagyhatalma…
A trafikos Mellow Dew vagy Vivo mind Magyar zárjegyes, tehát megvehető, mert „csurran-cseppen” belőle. A Franciáktól, Olaszoktól berendelteken is van zárjegy csak abból nincs” pénz-pénz-pénzecske”
Ha valami nagyon jövedelmező, akkor azt előbb-utóbb elveszik jó esetbe megveszik, de előtte tönkreteszik, hogy ne kerüljön sokba.
De hát érezzük, hogy nem ránk vannak írva a törvények…
Köszi, jó tudni, tehát akkor se pori, se semmi egyéb hardware?
De ha kimegyek pl szlovákiába ahol megveszem az aromákat és esetleg a nikotinomat aķkor elvileg 1kg tömegig behozhatom legálisan?
Csak mert az alábbi oldalon azt találtam hogy személyes használatra, eun belül ennyi dohányterméket vihetek egyik országból a másikba:
Vajon a hardware is dohanytermék?
Szervusz @Gambler !
Pontosan ! Nincs ellenőrzés a határon EU-n belül ! Gyakorlatilag ez az egyetlen legális beszerzés a dohánybolton kívül… Sajnos ! Hardware is a tiltottak közt van úgy tudom…
EU-s külső határ necces… Ott áttúrnak mindent is !
Hardver nem tiltott…liquid meg 300ml-ig legális hurcolni EUn belül
Szervusz @Zsolt68 !
Rendben van ! Ha rám hallgattok , akkor mindenki úgy csinálja ahogyan akarja…
Mint már oly sokszor írtam jelenleg az utánvételes vásárlás a járható, biztonságos.
Nem jön meg nincs mit kifizetni az átvételkor. A bolt vállalja a kockázatot…
Nem minket Mo-i. átlagbér alatt keresőket fognak számon kérni a büntivel, ott van erre a több tízmilliós forgalmat bonyolító boltok kik jogi személyek és járhatóbb számonkérésük a polgári peres verziónál…
Küldi vagy nem küldi ez itt a kérdés. Akkor nemesb-e a lélek, ha tűri, ja nem az Shakespeare…
Persze ez is egy megoldás, de külföldi hardware-s bolt nemigen van ahol utánvéttel lehetne fizetni, ami volt azokat meg leszoktatták a hazánkba szállításról … Egyedül a Horvátoknál van aki még szállít ide hardweresen… Máshol meg előre fizetés van (France, Italy, Espana).
A műszaki termékekkel nem tapasztaltam semmi korlátozást, rendelek én is előre utalva. A levesek problémásak, kockázatosak főleg a nic…
Gratulálok Kingának ehhez a kiemelkedően alapos összeállításhoz, NEM SEMMI! Azért is kiemelkedő, mert végigolvasva teljesen lekövethető belőle az, hogy a törvényhozó szándéka minden kétséget kizárólagosan megkérdőjelezhető. Különösen azért is, mert egy elismerten kevésbé káros hatáshoz vezető folyamatot tol el egy ismerten károsabb irányába és ezt Kinga vitathatatlan tényekkel támasztotta alá. Köszönet érte!
Bizony ám milyen jó is volt. Akkoriban még anno a fekete fórumon voltunk.
Ismeri ezt valaki?
Úgy tűnik, ez már az új irány lesz. A napokban jött és kerestem a gyártójánál az ajánlott hígítást, még sosem próbáltam. HACCP minősítésű élelmiszer aroma, de én nem annak vettem
10 % ban kevertem más ízt belőle próbaképp,nem rossz.
Sziasztok! Nem is tudom, mit szóljak ezekhez, már azon is csodálkoztam, hogy a régi, megszokott forrásomon kívül mindenki bezárt. Nevet már említeni sem merek. Országot sem, ahol ők vannak. Azon sem csodálkozom, hogy itt a Dél-Alföldi városunkban csak a HEETS -t és a NEO - t szívják. Vaper meg én vagyok egyedül, amíg még élek, és ki merek menni vele az utcára. Na de a lépcsőházunkban is ha eszébe jutna valakinek feljelenteni, jól megbüntethetnének. Pedig a fagyban nem megyek ki a szabadba! De ha jól olvastam valahol, az utcákon való dohányzást is (Vele a vépelést is!) be akarják tiltani.
Szia Feri bácsi.
Tudod pár éve a Trabantokat is ki akarták vonni a forgalomból,vagy katalizátorral kell szerelni akkor mehet tovább.
Tudok jópár trabantost aki nem rakatott rá és mégis leműszakizott a járgány.
Itt is ez van,tiltás egyenlőre,de valami megoldást biztosan kiokoskodik majd a "drága " pocakos nagyember és minden mehet majd tovább.
Egyébként nic. van a trafikokban? Mennyiért adják? Glicerint eddig sem ott vettem, nem rendeltem, élelmiszer alapanyag. Az aromákra is rá lehet fogni. Nikotinról meg le kéne szokni. Csak anélkül az egész olyan üres. Nullásan csak egész nap szívod, és soha ki nem elégülsz tőle.
Van nic a trafikokban 1400ft 10ml 18as, szóval ki lehet bírni ha nincs más…
Akkor már itt a fórumon sem lehet árulni használt készülékeket? Csak hogy képben legyek. Mondjuk a Dvarw klón kazánok, azok gyakorlatilag tönkretehetetlenek. A By-kák is a még épen maradt palástokkal sokáig bírhatják. Mod az üzemképes még, amit @Ispy küldött, a Swag2. A többi lángra kapott, úgy mechanikussá alakultak. Szóval én még valahogy el vagyok, de új emberek már nemigen lesznek ebben a helyzetben.