Sziasztok!
Bosszús vagyok és értetlen. Nem túl régen vettem egy Voopoo Vmate modot. Nem túl drága készülék, de tette a dolgát pár hónapig.
Tegnap még élmunkásként dolgozott, lefekvés előtt is. Ma reggel frissen gőzölgő kávéhoz magamhoz rendeltem. Nyomom a tűzgombot, szívom és semmi. Abszolute semmi. Akkuk teljesen töltöttek. A kijelző szerint minden OK, nincs hibajelzés. Csak éppen gőz se nincsen (icike-picike sem).
Paragép bekapcsol, tank lekap, 510 megtakarít (miért éppen azt, hát hirtelen más nem jutott eszembe, olyan rutinszerűen cselekedtem).
Tank vissza, New coil? - Yes! Az 1,44 ohmos coilra kiírja, hogy 0,06 ohm! Kapásból beállítja a kimeneti teljesítményt 127 Wattra. Mi van? Teljesítmény gyorsan visszaállít 10 Wattra, tűzgomb és semmi. Viszont tüzelés után kb. 2-3 másodperccel “Check atomizer” hibajelzés. Paragép 2. fokozatra kapcsol.
Tank le, fültisztító, alkohol, papírtörlő üzembe helyez, igen heves takarítás az 510-en, a tank csatlakozóján. Tank vissza, semmi változás. Paragép 3. fokozatra kapcsol.
Tank le, másik modra fel, tökéletesen működik 10 Watton.
A Voopoo Vmate-ra másik tank fel (szintén 1,3 ohm körüli tekeréssel). A sztori innen ugyan az: 0,06 ohm, 127 Watt, “Check atomizer”. Paragép maximális fokozaton.
A sztori itt véget is érne, semmi érdemleges ötletem nem volt. Egyetlen valószínű ok lehet, a modban levő chip megadta magát. Kora reggel ez nagy trauma volt, megtépázott lelkivilágomat a KV-zással és gőzöléssel gyógyítgattam. Persze közben még pörgettem az agyamat, de semmi új ötlet. Azaz régi Windows felhasználóként a “lépjen ki a rendszerből és indítsa újra” tipp még előttem lebegett, hisz egy elektromos készülékről van szó. De valljuk be, ez azért nevetséges ötlet!
Akkuk kivesz, az összes gomb nyomogatásával utat adtam az esetlegesen a rendszerben keringő kóboráramok távozásának. Teljes elektromos reset. Akkuk vissza, tűzgomb, “Check atomizer”. Eddig teljesen normális.
Eredeti tank fel, tűzgomb. Ellenállásra kiírja, hogy 1,47 ohm, 12 Watt teljesítményt állít be hozzá. Az sok, visszaveszem 10 Wattra és slukk. Működik. Ahogy kell, ahogy szokott. Biztos, ami biztos elszívok 1/4-ed tanknyi lekvidet. Bakker gond nélkül működik! Ebbe tényleg windowsos szoftver van? Paragép kikapcsol.
Na itt lettem teljesen tanácstalan. Gyakorlati tapasztalatom az, hogy ha egy elektromos készülék nem működik tökéletesen, akkor nem szabad használni, mert mindig csak rosszabb lesz. Akkor most mit csináljak? Mit fog tenni a későbbiekben, ha megint “megzavarodik az agya”?
Járt már valaki hasonló módon, viselkedett már valakinek"furán" a készüléke?
Mit javasoltok, mit tegyek? Polcra dísztárgynak? Vagy használjam a következő “afférig”?