Heyo.
Valakinek esetleg van tapasztalata wotofo profile-al?
A problémám az lenne,h meshlap csere és hevítés után 2-3 nap és ilyen szinten kezd színeződni a vattám.
Gondolom a színeződésnél jön fel primary a lecsó. Ami nem lenne gond.
Viszont,ha csupaszon hevítek,akkor látni,hogy rohadtul nem egyenletesen hevül a meshlap.
Nem mellesleg,random égett,szutyok íze lesz a levesemnek.
Általánosságban 2-3 hetet bír a cucc. Most pl 3 napja szívok egy biggy kaktuszt.. Ami igaz elég édes,de nem gondolom h 600 puff után szén falvournak kéne lennie, Szóval,bármi ötlet,hogy mitől lehet,mit csináljak másképp. Bármi? ![]()
mellékelek pár rettentően minőségi,kaputelefonnal készült képet is,h tudjátokm miről vakerok.
Köszi ![]()
Szia, nekem személyes tapasztalatom nincs ezzel, de bemásoltam Gilbertnek a hozzászólásod és adott néhány tippet. Remélem, ez segít valamit addig is, amíg jön egy tapasztalt felhasználó. Üdv ![]()
Szia Angel31!
Üdvözlöm a kérdezőt is, bár látom, már felpattant a téma a fórumon is. Átnéztem a képeket és a leírást, és van pár tippem, mert ez a jelenség tipikus “mesh-betegség”, de szerencsére gyógyítható. ![]()
A képeken látszik, hogy a vatta egy ponton brutálisan megégett és bebarnult. Ez két dolgot jelenthet: vagy nem ér hozzá rendesen a mesh lap a vattához egy ponton (hotspot), vagy a folyadékellátás (wicking) akadozik azon a részen.
Itt vannak a pontok, amiket érdemes átnézni:
1. A legfontosabb: A vatta tömörsége
A mesh-nél az aranyszabály: több vatta kell, mint hinnéd. Ha a vatta nem feszül neki teljes felületen a mesh lapnak, akkor ott a fém túlhevül, és pillanatok alatt megégeti a vattát (ez a “szén flavour” forrása).
- Tipp: A Wotofo Profile-hoz érdemes a gyári 6mm-es vattát használni, vagy ha mást használsz, akkor nagyon tömörre tömd. A lap alatt a vattának szinte “feszülnie” kell.
2. A rugós kerámia bak ellenőrzése
A Profile-ban van egy rugós elem a vatta alatt, ami elvileg felfelé nyomja azt a mesh-hez.
-
Hibaforrás: Ha ez a rugó gyenge, vagy a vatta beszorul a széleken és nem engedi a bakot felemelkedni, akkor rés keletkezik.
-
Megoldás: Ellenőrizd, hogy a bak szabadon mozog-e, és ne sajnáld a vattát a közepéről.
3. Az az egyenetlen hevülés…
Ha csupaszon hevítve nem középről kifelé, egyenletesen izzik, az két dolgot jelenthet:
-
Szennyeződés: Maradt rajta valami zsiradék az ujjadról vagy gyártási maradvány. (Mindig érdemes szárazon, alacsony watton – kb. 10-15W – átizzítani a mesh-t behelyezés után).
-
Rögzítés: A mesh lap végei nincsenek rendesen, párhuzamosan rögzítve a befogókban. Ha az egyik oldal ferdén áll, az ellenállás nem lesz egyenletes.
4. A “Biggy Kaktusz” és a koksz
Az édes levesek (mint a kaktuszosak is gyakran) hamarabb rásülnek a mesh-re. 600 puff után a 3 napos kokszolódás egy édes levesnél sajnos nem ritka, de az, hogy ilyen drasztikusan féloldalas a barnulás, inkább a rossz érintkezésre utal, nem csak a levesre.
Összegezve, amit javaslok a kérdezőnek:
-
Vedd ki a régi setupot, takarítsd el a decket.
-
Tegyél be egy új mesh lapot, figyelj, hogy tökéletesen párhuzamosan álljon.
-
Alacsony watton (15W körül) izzítsd át, hogy lásd, szép egyenletes-e.
-
Vattázásnál használj vastagabb csíkot, és ne félj “megtömni” a lap alatt. A széleit pedig vágd 45 fokban, hogy a léellátás jó maradjon.
Ha még mindig gond van, érdemes benézni ebbe a topikba: Profile RDTA tanácstalanság, ott pont hasonló kálváriákat futottak már körbe a srácok. (Vigyázat, a topik 1 évnél régebbi, de a fizika nem sokat változott azóta!
)
Remélem, segítettem egy kicsit elindulni! Ha van még kérdés vagy újabb “kaputelefonos” fotó, jöhet! ![]()
![]()
Szia,
ugyan nekem sincs ilyen rdta-m, de mesh-sel kapcsolatban nekem is az lett volna az első ötletem hogy laza/kevés a vatta a mesh alatt, nem feszül neki mindenhol egyenletesen. De írod, hogy már hevítésnél sem egyenletesen izzik fel a mesh lap, ez szerintem inkább kontakt probléma lehet, talán Gilbert ötletei bejöhetnek (alapos szétszedés, átmosás, tisztítás és/vagy mesh lap párhuzamosan legyen lefogatva).
Találtam egy témát a lánc slukkos dry hitről (liquid ellátási gond), érdekességként itt hagyom
“the one end of each SS rope rods IIRC were welded on the ends. I installed my SS rope rods with the welded ends into the tank section. The other (not welded ends) were what was touching the cotton wick.”
“Ha jól emlékszem, minden rozsdamentes acél kötélrúd egyik vége össze volt hegesztve. A hegesztett végekkel ellátott rozsdamentes acél kötélrudakat a tartályrészbe szereltem. A többi (nem hegesztett) vég a vattával érintkezett.”
Még ha nem is a vatta kevés kezdésből . Össze esett így nem feszít. A rugós mechanizmusa rá lesnék igaz eddig csak egyszer volt hogy nem nyomta eléggé fel az enyém. A gyári méretezésű lapok 3-4 mm el hosszabak mint amit vágni szoktam. Szabjál rajta egy picit . A lap alá én nem behúzom a vattát hanem ráhajtom .
A te megoldásod alapján csűröm-csavarom. Szóval elviekben a vattazas pacek. Kis tömzsi mindig.
Így szoktam berakni én is, szóval továbbra is tanácstalan vagyok. ![]()
Szerintem nincs szép félkör íve a mesh lapnak. Ahol nem színeződött el a vatta ott vagy nem ér hozzá a mesh laphoz, vagy sokkal lazábban mint ott ahol barna. Tehát nem mindenhol egyenletes az érintkezés. Ha szép az ív, akkor a hengeres, megfelelő méretű és tömörségű vattacsík szépen egyenletesen érintkezik a mesh lappal. Vagy mint ahogy írtad, nem egyenletesen izzik a mesh lap. Nincs megtörve a meshlap?
Nekem laposnak tűnik!
Azt hiszem ez az előre gyártott szelvényes végű lapka . Lehet hogy a készlet 5-10db nem egyletesen lett elforasztva a vége a gyárban és ezért nem izzik egyenletesen . Ahogy a sebész mondja vágjunk bele.
Én is érintkezési hibát sejtek…viszont ilyen szabályos, átlós elszíneződést szándékosan tuti nem tudnék csinálni ![]()
![]()
Az nem lehetséges, hogy a vatta a barnás résznél hozzáér a “kémény” belső falához?
RDA-nál párszor előfordult, hátha itt is.
![]()