Néhány nappal ezelőtt került a birtokomba Attilánk jóvoltából a Voopoo csináld magad mozgalmának jeles képviselője, az újraépíthető RBA szekció. Rohadt jól hangzik, pedig csak egy szimpla PnP porlasztó, amelyben cserélhető a tekerés valamint a vatta. Így megszűnik a folyamatos porlasztóvásárlási kényszer, hiszen csak újraépíted és kész! Gondoltam én…
![]()
Az első próba építés kezdetét vette. Egy jópofa ki aranyszínű henger az egész, amelynek a felső része a pontos menetezésnek köszönhetően könnyedén eltávolítható. A kupak levétele után feltűnik a „kazántér”. Basszus ez alig látható méretű.
![]()
Elő a tekerés, ami 2 maggal érkezik, plusz pont, hogy egy tekerősegéd is van a csomiban, ha esetleg az előregyártottat leamortizáljuk. Amire a nanorészecske méret miatt van esély. De a Voopoo izéjével azonnal pótolhatjuk a hiányt. Nem egy nagy valami, de legalább van.
![]()
A két bekötési pont jól látható, a lefogató csavarok már kevésbé, ezeket a porlasztó falába süllyesztették, és egy „lyukon” keresztül férhetünk hozzájuk.
Mielőtt belekezdünk, érdemes egy fotonszőnyeget, 1.000.000 lux erejű fényt applikálni a szemünk elé.
Én elgondolkoztam, hogy jóapámék naposcsibéi mellett kezdek a dologba, felettük égnek a 100-as izzók. Legalább velük együtt növögetek.
![]()
A coilt behelyezni viszonylag könnyű, kb 3mm a láb mérete (nálam), de pontos számokkal nem szolgálhatok egyelőre. Nézzétek el ezt nekem, a méretezőmnek lába kelt. Hogy törjön el a keze annak, aki magához ragadta, de spirálisan, mert az sosem gyógyul.
![]()
Miután sikerült begyógyítani a coilt a helyére, érdemes a csavarokat alaposan meghúzni, majd még egyszer ráhúzni, ennek jelentősége lehet.
A pozícionálás egyszerű, ehhez spec a készlethez kapott segéd nem igazán alkalmas szerintem, de ugye én béna ujjakkal rendelkezem. Ügyesebbek megoldják. Ha nem, akkor irány a Voopoo support és mehet a hey motherfucka what is this szirszar…
Szóval, ha stabil a cucc, akkor irány a középre rángatás! Óvatosan, mert a köcsög kis csavarok képesek elengedni a szent huzalt.
Ha megvagyunk valami ilyetén kép tárul elénk.
Most szalad vissza rá a kupak, irány a podfej és izzítás, kapirgálás, ahányszor jólesik,
és a mod kijelzőre is vetni kell egy pillantást ellenőrzés gyanánt, vajh megfelelő-e az ellenállás, miegyéb. Ez főleg akkor lesz nagy segítség, ha magunk tekerte coil kerül a porlasztópótlékba.
Miután kipihentem az eddigieket, jöhet a vatta. A csomagban is van, de bármi használható, ami jólesik. A vattázás is ízlés dolga, építhető úgy, hogy körbe is bugyoláljuk a csodacoilt (ekkor picit hosszabb vattacsíkra van szükség), vagy a hagyományos módon, befejezetlen sajtos roló jelleggel. Én ez utóbbit választottam. Régimódi vagyok. ![]()
A vattabajuszt lehajtva kb. a piros O gyűrűnél vágtam le, ez nagyjából jó méretnek tűnik. Erős borzolás, bolyhosítás és ez is kész. ![]()
Ezután jön az érdekes rész, a soknak tűnő vattát, bele kell tuszmákolni, a finomabb kezűeknek varázsolni a picinyke vattanyílásokba.
![]()
Tipp: ha ügyi vagy, akkor bajusztekerés után át kell húzni mindkét lyukon, majd a porlasztó oldala mentén elvágni. ![]()
Ha ez is megvan és még sincs este, már csak vissza kell csavarni az RBA felső részét képező kupakot és készen is van, innentől már csak az áztatás van hátra.
![]()
Ez nálam kimaradt, mert az RBA tulajdonosa (a bérmunka kiadója) nem igényelte egyelőre a használatot, államháztartási megszorítások indokával. Így a valódi teszt várat magára picit.
![]()
Bocs a minőségért, köszi ha egyáltalán eljutottál eddig a pontig az olvasásban! Hálám örökké üldözni fog!
![]()