Néhány nappal ezelőtt került a birtokomba Attilánk jóvoltából a Voopoo csináld magad mozgalmának jeles képviselője, az újraépíthető RBA szekció. Rohadt jól hangzik, pedig csak egy szimpla PnP porlasztó, amelyben cserélhető a tekerés valamint a vatta. Így megszűnik a folyamatos porlasztóvásárlási kényszer, hiszen csak újraépíted és kész! Gondoltam én…
Az első próba építés kezdetét vette. Egy jópofa ki aranyszínű henger az egész, amelynek a felső része a pontos menetezésnek köszönhetően könnyedén eltávolítható. A kupak levétele után feltűnik a „kazántér”. Basszus ez alig látható méretű.
Elő a tekerés, ami 2 maggal érkezik, plusz pont, hogy egy tekerősegéd is van a csomiban, ha esetleg az előregyártottat leamortizáljuk. Amire a nanorészecske méret miatt van esély. De a Voopoo izéjével azonnal pótolhatjuk a hiányt. Nem egy nagy valami, de legalább van.
A két bekötési pont jól látható, a lefogató csavarok már kevésbé, ezeket a porlasztó falába süllyesztették, és egy „lyukon” keresztül férhetünk hozzájuk. Mielőtt belekezdünk, érdemes egy fotonszőnyeget, 1.000.000 lux erejű fényt applikálni a szemünk elé. Én elgondolkoztam, hogy jóapámék naposcsibéi mellett kezdek a dologba, felettük égnek a 100-as izzók. Legalább velük együtt növögetek.
A coilt behelyezni viszonylag könnyű, kb 3mm a láb mérete (nálam), de pontos számokkal nem szolgálhatok egyelőre. Nézzétek el ezt nekem, a méretezőmnek lába kelt. Hogy törjön el a keze annak, aki magához ragadta, de spirálisan, mert az sosem gyógyul.
Miután sikerült begyógyítani a coilt a helyére, érdemes a csavarokat alaposan meghúzni, majd még egyszer ráhúzni, ennek jelentősége lehet. A pozícionálás egyszerű, ehhez spec a készlethez kapott segéd nem igazán alkalmas szerintem, de ugye én béna ujjakkal rendelkezem. Ügyesebbek megoldják. Ha nem, akkor irány a Voopoo support és mehet a hey motherfucka what is this szirszar… Szóval, ha stabil a cucc, akkor irány a középre rángatás! Óvatosan, mert a köcsög kis csavarok képesek elengedni a szent huzalt. Ha megvagyunk valami ilyetén kép tárul elénk.
Most szalad vissza rá a kupak, irány a podfej és izzítás, kapirgálás, ahányszor jólesik, és a mod kijelzőre is vetni kell egy pillantást ellenőrzés gyanánt, vajh megfelelő-e az ellenállás, miegyéb. Ez főleg akkor lesz nagy segítség, ha magunk tekerte coil kerül a porlasztópótlékba.
Miután kipihentem az eddigieket, jöhet a vatta. A csomagban is van, de bármi használható, ami jólesik. A vattázás is ízlés dolga, építhető úgy, hogy körbe is bugyoláljuk a csodacoilt (ekkor picit hosszabb vattacsíkra van szükség), vagy a hagyományos módon, befejezetlen sajtos roló jelleggel. Én ez utóbbit választottam. Régimódi vagyok.
A vattabajuszt lehajtva kb. a piros O gyűrűnél vágtam le, ez nagyjából jó méretnek tűnik. Erős borzolás, bolyhosítás és ez is kész.
Ezután jön az érdekes rész, a soknak tűnő vattát, bele kell tuszmákolni, a finomabb kezűeknek varázsolni a picinyke vattanyílásokba.
Tipp: ha ügyi vagy, akkor bajusztekerés után át kell húzni mindkét lyukon, majd a porlasztó oldala mentén elvágni.
Ha ez is megvan és még sincs este, már csak vissza kell csavarni az RBA felső részét képező kupakot és készen is van, innentől már csak az áztatás van hátra.
Ez nálam kimaradt, mert az RBA tulajdonosa (a bérmunka kiadója) nem igényelte egyelőre a használatot, államháztartási megszorítások indokával. Így a valódi teszt várat magára picit.
Bocs a minőségért, köszi ha egyáltalán eljutottál eddig a pontig az olvasásban! Hálám örökké üldözni fog!