Sziasztok!
Segítséget kérnék.3 éve ecigizek gondoltam kipróbálom kezdésnek a voopoo rba amihez a előretekert coil rendeltem és vattát.
Nem tudom mit rontok el de fél nap után égett íz és fekete a coil. Van fél óra után van ez a jelenség.Próbáltam kevesebb vattával, több vattával másik fajta vattával. Rendeltem ni80 pre coilt azzal 1.5 nap után jön az égett íz.Eleaf ipower a készülék 0.6 Ohm a pre coilt. 15-16 watton használom.
Légyszives segítsetek nem tudom mit rontok el.legalább 20x csináltam újra 3het alatt van H jobb van H rosszabb.Előre is köszönöm. Teszek fel képet hátha abból látszik mi a hiba
Szia!
Nincs vele tapasztalatom, de nem lötyög az a vatta? Lébeömlés rendben van?
Szia
Köszönöm a segitséget.
Megpróbáltam vastagabban vattázni és sajnos akkor is fél nap vagy 1 nap után elkezdett kormos lenni a coil és jött az égett íz.
Ha ilyen hamar meg ég a coil az csak a vattázás hibája lehet? A légbeömlés is rendben van a vatta nem ér bele nincs az utjába
Az égett coil az lehet kokszosodás, aminek az édes és vagy igazi dohányos levek a katalizátorai.
Nem ismerem ezt konkrétan,de! Menet közben,nem szárad ki a vatta szép lassan? Mert akkor a leves utánpótlással lehet a baj,vagy túl sűrű a leves,és nem tud lefolyni a vattára rendesen. Ha túl szoros a vatta,akkor sem tudja szállítani a levest,akkor is kiszárad és megég.
60vg 40pg al alaplé. Csak dohányos aromákat szivók.
De volt olyan H a vatta egyes részei szárazak voltak amikor újra vattáztam. Túl sok vattát vagy túl szorosra tömtem a vatta végeit.Következőre jobban megritkitottam a vatta végeit. Menetközben kiszárad a vatta.felulrol szoktam pár cseppet tenni rá de nem így kéne azt tudom.
Csak egy kérdés: csak ezzel a rba fejjel van ez a jelenség? Van esetleg valami kontroll készülék, amibe tudod tesztelni mennyit bír ezzel a levessel a setup?
Ha száraz a vatta, akkor valami léellátás gond lesz, lehet a vattát meg kéne fésülni berakás előtt, főleg azt a részét, ahol érintkezik a lével.
Nagyon köszönöm H itt ilyen segitőkész mindenki.
Megprobálkozom a tanácsaitokkal és újra csinálom.
Szívás közben enyhe pattogás az a túl laza vattázás miatt van? Vagy túl sok a levegőzés?
Kevés a vatta vagy kevés a watt, de még az is lehet, hogy nem egyenletesen porlaszt a tekerés. De a vattával kéne még játszani.
Mondjuk 0.6 ohmhoz a 16 watt szerintem kevés, fel kéne menni mondjuk 20-ra, akkor mit csinál.
Mikor vattázás előtt leizzítod a tekercset,akkor egyenletesen melegszik,közepétől a széle felé? Valamint nem áll fenn a veszélye annak,hogy a vatta végei nagyon belevannak taposva a helyükre? Középen meg laza? Elvileg a laza vattázás pattoghat.
Megnéztem vapetoolal, ni80 2.5 mag 6 tekerés, 15mm lábbal 0.65 ohm, amit 15-30 wattra ír, az ajánlott meg 20 watt. Szóval nagyon az alján vagy a wattnak, ezért lehet pattogás, nem porlaszt rendesen.
Másik oldalról viszont az égés fura, bár a dohány képes csodákra, viszont a száraz vatta arra utal, hogy túl tömör a cucc.
Valamint nem tudom mekkora jelentősége lehet,de biztos,hogy ez a rendes poziciója a tekerésnek? Nem kéne ezen csavarni kicsit? Hogy az “árkok” felett legyen a két vége? Ez nekem olyan mintha 45 fokban el lenne tekerve. Olyan se ide,se oda.
Igen ezt én is furcsáltam.youtube videókat nézve így csinálják.próbaltam eltekerve is.nincs különbség
Szia.most próbálom 20 watton kevésbé pattog vagy inkább kisebbet és sűrűbben.de jobb a porlasztas.addig fogom vattázni amíg jó nem lessz.próbálom eltalálni a vatta mennyiséget a vègeinél.mennyi ideig bírják ezek a ni80 precoilok?
Gondolom 1 nap nagyon okés
Amíg még kényelmes neked a gőz hömérséklete mehetsz még fejjebb is.
Viszont a dohány gyilkolja a tekerést, de van aki esküszik a leégetésre, azaz kiveszi a régi vattát és szárazon ízzitással, esetleg csapvíz alá dugással addig birizgálja, amíg a koksz leég. Én nem vagyok a híve, ha vatta, akkor húzal is csere.
Én is így vagyok de az H naponta új vatta és huzal az szerintem vészes.de ízre érzetre és gőzre is jobb mint a gyári porlasztom.Ezért maradnék én is ennél.
Szia! A legnagyobb probléma hogy a tekerésed nem jól áll. Azt úgy állítsd be hogy a két lébeömlőre nézzen. Egy picit emelhetnél a tekerésem mert igen közel van a bázishoz. A vattával meg csak óvatosan nagyon kevés vatta kell neki.
Valahogy így kellene kinéznie. A vatta is csak lazán ne szoruljon a tekerésbe.
A tekeréseden fordíts jobbra ,hogy a vattaárokra nézzenek a tekercsed végei,és ne úgy vattázd mint a FEV-et
hanem tömködd le a vattádat az árokba
Én ennyit látok,gondolok
Szia
Köszi a segítséget.nem lessz nagyon erős a torokhatás ha ennyire felemelem?persze kipróbál9m azt majd kiderül