Sziasztok. Kinga valahol, valamikor mintha említette volna, hogy talán árulnak is gyári porlasztók helyett újraépíthetőset. Kérdésem az lenne, vajon milyen kazánokhoz?
Illetve hol lehet kapni ilyet? Más: A gyári porlasztók újratekerésével hónapokig kínlódtam, de mindig zátonyra futottam. Ezekben ugyanis a coil két vége a szilikon szigetelőgyűrűk alá van szorítva, viszont összeszereléskor a ház, vagy a szigetelő szétreped. Másik nagy probléma a vattázás. A tekerés körül volt a gyári vattázásuk, de ha én csinálom, vagy folyik, vagy csak a külső palástot melegíti, de kevés gőzt ad. Most lett egy lehetőségem, egy felső levegőzésú kazánnal, itt az előny annyi, hogy nem tud kifolyni, csak szörcsög a hevítő tér. Itt is próbálkoztam külső vattázással, de nem jött be. Megint a nagy melegedés, és alig van gőz. A coilba belehúztam a vattát. Vízszintesen nem fér el a tekerés, csak függőlegesen. A kazán palást eredeti furatain áthúzott vatta kevés folyadékot továbbít, és megég. Kifúrtam a palástot 4 mm -es fúróval. a nagyobb átmérőjű tekercs, és a több vatta meghozta az eredményt, de még mindig kevés a gőz, és melegszik a kazán, majd vele együtt a od is nagyon. A függőleges tekerésen áthúzott vatta felső vége, ha azt ugyanúgy kihúzom, mint a lentit, részben elállja a levegő útját. Lehet, hogy ezért kevés a gőz? Töltéskor még mindig megfolyik, de azt a levegőző nyíláson át kirázom. Utána a tömítések, és a vákuum gondoskodik arról, ne folyjon tovább. Az is lenne egy ötlet, hogy a függőleges tekerést úgy vattáznám, hogy alul ketté veszem, és úgy húznám át a furatokon? Ha tudna valaki bármiben is segíteni, készítenék az egészről műszaki rajzot, vagy fényképeket. A coil két vége jelenleg a talp külső házhoz, és a középső csavarhoz forrasztott integrált áramköri foglalatból nyert rugós csatlakozó hüvelyekbe megy. Ez már jobban elfér, mert a csavaros megoldás helyszűke miatt sehogy. Már hónapok óta kísérletezgetek vele, jelenleg is teszt üzem van, késznek csak akkor jelenthetem, ha hosszabb távon semmilyen problémát nem találok.
Csak az, amit ő felújít, nem olyan, mint egy rendes kazán. Inkább ezekhez hasonlít. Vannak ilyenjeim, de ezek nem érnek semmit.
Mielőtt még újabbat felteszel: Nekem ezek vannak.
Rendben.Bocs…gondoltam egy pár videó segit.
Nem mindegyik porlasztót lehet felújítani.
Szia!
Nekem a Smok néhány kazája dolgozik újraépíthetős porlasztókkal. Ezen kívül még pár gyártó ad ki hasonló termékeket. A Google sokat segít, ha konkrét típusra vagy kíváncsi. Csak úgy általában néhány RBA:
További szép napot, nagy gőzöket!
Köszönöm. Talán a kici kínai PolarNight -hoz megfelelhet a Joyetech. Azért egy átmérő és magasság adatot megadhattak volna. Így vaktában nem veszem meg. Az Innokin Zenith felejtősebb. Ahhoz tényleg nem lesz semmi.
Köszönöm. Egy a baj azokkal a videókkal, hogy ott mindegyik a porlasztó eredeti állapotát próbálja helyreállítani, csak az lehetetlen, mindjárt írom is, hogy miért? Amint a cikk indítójában is leírtam, én már több hónapja kísérletezgetem vele. A kici kínait a fiam is megpróbálta felújítani. Pontosan ugyanúgy járt, mint én. Az a helyzet akárhányszor, hogy a felújított porlasztó folyik szörcsög, forrósodik, csak éppen elegendő gőzt nem ad. De azt úgy képzeljétek, hogy a fent bemutatott 4 Wattos ceruza atomizerek többet produkálnak. Sajnos ezek a kazánok mennek a kukába. Ha a Siren2 nem lenne, el is hinném, hogy csak ennyi gőzt képes egy kazán kiadni. De akkor már évek óta nem vapelnék. Visszatértem volna a dohányzásra.
Szia!
Ha felújítható porlasztót keresel a tankodhoz azt ne rta-val keresd,hanem rba kulcsszóval elé pedig a porlasztó vagy a tank tipusát,pl: Melo 3 rba,vagy ec coil rba,ez csak egy példa,hogy hogy keresd,ha rba-t szeretnél.
Ezek a gyári porlasztók horror árban vannak. Azokhoz a kazánokhoz, amik nekem vannak, nincs rebuildable atomizer. Megpróbálok tőlük megszabadulni minél előbb. Érdemesebb venni egy normális építős kazánt, mint ezekkel bajlódni.
Sziasztok ! született egy kis eredmény, most már leírom az összegzést, a tanulságokat az egészről. Eleinte megmosolyogtam a videókat, igaz, egyik sem olyan, mint az enyémek, de ott az eredeti gyári felállást próbálják meg helyreállítani mindegyikben. Nekem azért nem tetszett a dolog, mert már hónapok óta kínlódom vele, és nem sikerült. De végül rájöttem: Ez az egyedüli helyes megoldás, helyszűke miatt ezekben nem is lehet másképp építeni, csak függőlegesen, és külső vattázással. a huzalvégeket is csak azon a szilikon gyűrűn lehet átbújtatni, ahol gyárilag voltak. Egyre azonban vigyázni kell: A szétszedéskor a furatokban levő folyadék záró és - továbbító anyagot tilos eltávolítani! Csak a huzalt a rajta levő vattázással újítjuk. A porlasztóban és a körül levő O szilikon tömítőgyűrűkre nagyon vigyázni! Ugyanis bármelyiknek a hibája, hiánya folyást okoz. Van egy szilikon a középkivezetésen, ezen fűzik át ráadásul a tekerés végeit is, viszont egy zárlat, megerőltetés, repedést, szakadást eredményezhet rajta, akkor cserélni kell. Van egy tömítőgyűrű a porlasztó talpánál, az is nagyon fontos, hogy meglegyen. Én egy kicsikét nagyobbat találtam,a fiam viszont elvesztette, ezért folyt a liquid,amíg nem találtam rá megfelelően szorosat. Ezt a gyűrűt a gyári új porlasztókkal vele adják, de szétszedéskor megsérülhet, elveszhet. Van még egy harmadik gyűrű a porlasztó felett, a kupolára szorul. Szétszereléskor kieshet, elvész, a baj az, hogy a beszívott levegővel felszívod a tartályból a liquidet. A porlasztó csak az oldalán levő furatokon át érintkezhet a folyadékkal. Ezek után működnek a kazánjaim. Ízben egyik sem éri utol a Sirent. A felülről levegőzős kínai DL már talán már elég gőzt ad. Kicsit csörcsögve, de adja, Az Innokin alulról levegőzik, de ott már nem folyik, csak néha spriccelget a számba. Ez egy nagyon szűk beömlő nyílású MTL, fejjel lefelé tartva nem szörcsög annyira. Szóval a tanulság: tömítés + tömítés + tömítés. Mindegyik jó legyen!
Ez a téma automatikusan lezárult (az utolsó választól számított) 30 nap után. Nincs lehetőség új hozzászólás küldésére.