És még messze nincs vége!
Tudod, én midig a következő ex készüléket keresem!
Szép vasárnap délutánt, aki ebéd előtt áll annak jó étvágyat, aki már túl van rajta annak kellemes ejtőzést!
Lehet én leszek a kakukk tojás, de nálam kimaradt a “vape evolúció”. Valószínűleg ez köszönhető annak, hogy még csak az óvodás éveimet töltöm a vaperek között a magam szűk 3 évével, illetve nem utolsó sorban “sóher” sógoromnak akitől az első szettemet kaptam (cuboid mini+Doggystyle 2k16+ 1m drót+némi vatta és 36mg-s dohányos liquid). Mivel akkoriban azt sem tudtam, hogy létezik porlasztós tank plusz a többi mozaik szó, így ez volt számomra az alfa és az omega. Műszaki szakbarbárként nem jelentett kihívást megépíteni az RTA-t (persze szükség volt némi szakirodalomra), de mindig is szerettem (a családban kialakult gyűjtőnévvel illetve) “bizbaszokkal szüttyögni”. Egyébként fent említett első szett mai napig hű társam, előkelő pozíciót bitorolva a családi rangsorban (első a gyermek, harmadik az asszony ). Hogy mi változott/változtam? Ami jó azon nem kell. Talán semmi/semmit, azaz de, mégis…Rengeteget tanultam az elmúlt egy-két évben, nem kicsit köszönhetően a Vaperinának és Nektek, akiknek jó párszor sikerült felkapcsolni a lámpást ama bizonyos alagút végén. Természetesen én is beleestem a semmi nem elég kútba (minden IS kell), de nálam inkább a kütyük bálványozása mint funkcionalitás volt/van meghatározó. Az ízvilág tekintetében sem robbant nálam evolúciós bomba. Kezdetektől fogva mindenevő voltam, tehát innen nincs hova tovább. Azaz lehetne, de a pacalpörkölt kovászos uborkával, halászlé túrós csuszával és társai kevésbé okoznak kihívást, ha tálamból fogyaszthatom el és nem tankomból.
Köszi a választ mindannyiunk Ogréja! A kakukktojás az evolúció fontos láncszeme! Hm elismerésre méltó ragaszkodás a hagyományokhoz!
Úgy gondolom itt nekem van a legnagyobb szerencsém!A magam 4 hónapjával,lehet én vagyok a legfiatalabb,de a "legfelkészültebb"is!Már nem úgy!Hanem annak tekintetében,hogy nekem nem kellett azt a bizonyos létrát megmásznomMég 1 vagy 2 hétig nem tudtam az elején,hogy létezik a Vaperina,de más face csoportból megismertem Tibort(úgy tudom itt is fent van,de nem tudom milyen néven)és @Somaba70 -t,akik messengeren vagy hívásban rengeteget segítettek!Nekik köszönhetem,hogy az első készülékem a Vaporesso gtx one lett!Amit nagyon szeretek is!Nekik köszönhetem,hogy nem kellett egyedül a 0-ról kezdenem!Persze nagyon sokat olvastam és néztem videókat,mindenről IS!De az alapokat,a kezdést nekik köszönhetem(Gondolom az agyukra mentem a tudásszomjammal,az értetlenségemmel,a mindent IS tudni akarokkal!Azonnal!És tökéletesre!
Majd rátaláltam “véletlen” a facén a Vaperinára.Az sem volt egyszerű,már a belépés sem ment simánDonát és úgy emlékszem Kinga segítsége kellett ahhoz,hogy itt legyek…valami emailcím probléma volt.Persze akkor még nem tudtam kik ők.Szerencsére még akkor ők sem tudták,kit segítenek ide beRengeteg-rengeteget olvastam.Rengeteg mindent megtanultam!A második készüléket is nagyon hamar beszereztem,azt @anon31274546 segítségével.Vaporesso orca solo plus
lett.Tehát ott sem lőttem melléA harmadikat meg már teljes összefogással ti választottátok nekem.Vagyis a ti ajánlásotokra választottam.(nem sorolok fel minden érintettet,ha nem baj)Yihi sxmini mx class már egy külső akkus mod.És egy építős tank lesz.Kyfun lite plus.Mindenben megkaptam tőletek a segítséget,így én úgy érzem,hogy a pénztárcámnak megfelelően a legjobb készülékekkel rendelkezemTehát nálam nincs evolúció.És nem azért mert most kezdtem,hanem mert ha egyedül lettem volna,bele tudtam volna nyúlni a kevésbé jó dolgokba.Lehet el is ment volna a kedvem akkor az egésztől.
Lehet,hogy egy kicsit eltértem a témától,ezért elnézéseteket kérem,de ezt szerettem volna leírni
Mégegyszer nagyon szépen köszönöm MINDENKI segítségét mindenben!IS!
Köszi a válaszod Beatrix! Milyen egyszerű volt a dolgod , úgy könnyű! Innen már csak egy lépés és elindulsz Te is az evolúció egészen új szintjeire! Tékozoljunk együtt!
És minden érintett nevében: de baj!
És milyen jó, hogy sikerült és itt vagy Egy kedves, színes egyéniség aki nélkül Vaperina nem lenne ilyen szuper hely és a legjobb, hogy ez itt mindenkire igaz.
Van kérdésed? Valamit nem értesz? Valami nem megy? Ugyan miről szólna a Közösség, ha nem arról, hogy segítünk egymásnak. Hidd el eljön hamarosan az az idő is amikor Te fogsz tanácsot adni, segíteni nálad kevésbé tapasztaltnak és akkor rájösz, hogy ez a Közösségnek nem teher hanem jó érzés, hogy segíthet.
A Te vape evolúciód is elindult már csak fel sem tűnik olyan szépen halad gondolj bele már építésen gondolkozol és hamarosan magad gyártod a tekercseket, vattázol stb… Szóval igen megy ez!
@Donat édes vagy!
Nekem mindig rengeteg kérdésem vanNéha már elbújnék a föld aláDe mindig türelmesen(Hogy belül mit gondoltok…)segítetek nekem IS!
Képzeld el,hogy már kb.5 emberkének “segítettem” messengerenRemélem nem mondtam butaságokatMindent amit itt tanultam,megpróbáltam átadni.Volt egy srác,aki azt írta,hogy neki ez túl sokNem bírtam abbahagyni,mindent le akartam neki írni,amire szüksége lehetHárman be is jöttek ide utána
Lányok, Fiúk, Hölgyek, Urak, köszönöm a válaszaitokat, remélem még lesz, aki kedvet kap a storyzáshoz! Napestig tudnám olvasni a történeteiteket.
Majd leírom én is csak visszanézem az order historyt, ki emlékszik már mi mikor volt.
Az egy széééép hosszú story lesz! Egy VVT. Vape Végtelen Történet!
Ettől tartok én is, de neeem, régen szolidan toltam, csak már a homályba vesznek a részletek, a rövidtávú memóriámnál csak a hosszútávú szarabb.
Őőő…az gáz, hogy most visszanézve a telefonom televan a régi szettek képeivel? Nem ám pucér csajokat találok vagy drága verdákat, hanem ecigi szetteket.
Az az evolúció mindkét végén nyitott zsákutcája
Semmit drága. Örömünkre szolgál, hogy segíthetünk. És elnézést, hogy messengeren nem vagyok annyira aktív, de egyéb okok miatt azt hanyagolom.
Sziasztok, igaz csak 2 éve vapelek, de volt pár eszközöm azóta.
Minden úgy indult, h a barátnőm lement cigiért és megtetszett neki a trafikos csaj kezében lévő Vype ePen3 pod, amiből vett egyet nekem is,h ne kelljen mindig kimennünk cigizni. Nem volt tervben,h átszokok, de valahogy elmaradtak a rágyújtások, jobban tetszett a gőzölés. Műanyag íze volt és folyt, de mégsem vettem már cigit, inkabb azt szívtam.
Gazdasági megfontolásból pár hónap után vettem 2 db porlasztós kezdő keszüléket, egy Joyetech ExceedX-et és egy Eleaf Amnis2-t, amiket eleinte a Dinner Lady 10 milis nikotin sóival hasznaltam. Néztem pár videót a liquid keverésről,olvastam fórumokat és berendeltem pár olcsóbb longfillt meg nikotinos alapot. Gondoltam elleszek évekig a kis gepekkel, aztán kipróbaltam a haverom Zlide tankját…és jött is a következő lépcsőfok.
Utánaolvastam az akksiknak és már rendeltem is a Kroma kitet Zlide tankkal es egy Samsung akkuval. Megérte valtani, az ebbe való porlasztók legalább kétszer annyi ideig bírták,mint a kisebbek. Külső töltőt nem vettem, pc usb-röl töltve nem melegedett a modban sem, próbalgattam a kevésbé koxolósnak tünő aromákat, minden szép volt. Aztan megint hibát követtem el, beleszívtam a haver baratnőjenek a dl gépebe…igen még egy lépcsőfok jött:)
Vettem egy Smok Rigel kitet, 4 Sony akksit meg egy Xtar töltőt. Most már felváltva ment a DL és az MTL porlasztós tankokból, gondoltam építeni nem akarok meg egy pár évig, az túl nagy macera. A baratnőm viszont fogszabalyzókat készít, nem tartott a drótok tekergetésétől, így siman vett egy Ares 2-t, egyszer megmutatta neki a haverom baratnője mit hogy kell és elkezdte építgetni. Ott hevert az asztalán az epítős kazán, gondoltam poenból megnézem meg tudom e építeni,hisz már láttam.Tekertem, vattaztam, nem lett a legszebb,de működött és persze jobb volt,mint a porlasztósom…
Már vettem is egy Ares 2-t magamnak, itt a Veperinán Kinga cikkeiből tanultam a drótokról, tekerésekről, videókból megtanultam szebben,jobban tekerni. Felváltva szívok dohányos és gyümölcsös aromákat, így vettem egy Hellvape Md kazánt is, amit mostanában szűk dl-re építek meg és egy Geekvape Aegis Solo modot. A nem használt dolgaimat mindig odaadtam valakinek,v elcseréltem valamire, így nincs felhalmozva, csak amit használok is…és eldöntöttem,h a porlasztós időszaknak vége, csak RTA lesz mostantól. Így most van az Ares 2, a Hellvape MD, modoknak meg az Aegis Solo és a Smok Rigel…na meg 6 akksi, töltő, mindenféle huzal, főleg kanthal,de akad ni80 és meg clapton is,háromféle vatta, de ha elfogy csak Super Sorbot veszek majd.
Ha 2 éve nem egy podot kapok,hanem valaki odahozza nekem a mostani vape cuccaimat azzal,h mostantól ez lesz a cigi helyett, kiröhögöm és rágyújtok:)))
Mindenképp megérte és meg fogja érni nekem az ilyen holmik vásárlása,de most karácsonyig nem veszek tankot,v modot…majd akkor kapok egy DL RTA-t:)
Köszi Tomi! Igazi (vape)Darwini életút .
Köszi Istvánom! Ez már vapeoholic!
Sziasztok, szia @Viktor_Hajdu, már előre az elnézésedet kérem, hogy az én írásom nem lesz annyira összeszedett, mint a társaimé, de megpróbálom kihozni belőle valami értelmeset! Na az évszámra nem igazán emlékszem már de talán olyan 2013-at írtunk amikor láttam egy ember kezében az utcán egy cigire hasonlító valamit ami nem füstölt utána néztem és így találtam rá a E-healt nevű eszközre amit rögtön megvettem jópár patronnal együtt! Igazából nem a leszokás miatt vettem meg, hanem olyan helyen ahol nem lehet cigizni sumákban bele szívni párat! Ez majdnem működött is csak annyira rossz minőségű patronok voltak hozzá, hogy mindig tele volt a szám levessel! Természetesen a szemetesbe végezte!
De azért csak nem hagyott nyugodni ez a dolog mert azért kicsit tetszett is, így jött a következő szett ami egy Kanger Subox mini lett, na itt aztán volt minden, volt hozzá rba fej is! Itt találkoztam először a tekeréssel soha nem is fegom elfelejteni annyira jól ment, hogy az asszony mindengyik kezében papírtörlő és úgy állt mellettem és várta a csodát, ami persze nem jött! Egymásra tekert menetek, kevés, sok vatta, folyt órán száján a tank, na ment vissza a porlasztó! De ezekkel a porikkal sem voltam megelégedve, gyorsan tönkre mentek!
Na és akkor jött egy komolyabb ugrás, és vettem egy evic vt 60-at de csak a modot, és erre egy Aspire triton 2 tankot! Na ez a szett már fényévekkel jobb volt! A mod a mai napig tökéletes (de erről a multkor tettem is föl képet ide)
Na a teljesség igénye nélkül még pár gondolat mert nagyon hosszúra sikerülne, azért volt még itt a VGOD-os srácoktól Amerikából rendelt mecha mod rda tankal amit ismét nem felejtek el soha (elkapta a vám) de természetesen soha nem tudtam csinálni vele még csak hasonló dolgokat sem mint ők! Hát röviden ennyi lenne, köszi ha elolvasod!
Köszönöm a storyt Zoli! Bejártad Te is az evolúció fájának minden ágát, zegét-zugát! Az E-health nekem is okozott pár “kellemes percet” a régmúltban