Vandy Vape BSKR Mini V3 MTL RTA élménybeszámoló

Sziasztok!

Ma végre rászántam magam, és elővettem a bskr mini v3-at, hogy kipróbáljam. Ez az első huzalos rta-m, és az első mtl rta-m is egyben.

A gyári előre tekert huzallal és BPMods 2.5-ös vattával építettem, az 1.2 airpin-t hagytam benne. Elsőre elég jól sikerült @Vaperina_Kinga írása alapján. Köszönöm Kinga!

Úgy érzem kicsit több levegőre lenne szükség. Az airpin-t kicserélhetem liquiddel feltöltött állapotban is, vagy inkább várjam meg amíg kiürül?

DL vonalon 3mg/ml-es nikotin erősségű liquidet használok. Ebbe a bskr-be 12mg/ml-est töltöttem, fejbe is vágott, mint régen a cigi, mikor nem szívtam előtte pár napig. :rofl: Lehet, hogy 6-os is elég lett volna? :grin:

15W-on nem igen érzem az ízét. Meddig emelhetem a wattot, hogy ne tegyek kárt sem a huzalban, sem a vattában? 0.8ohm ellenállást mutat a mod.

Folyást nem tapasztaltam eddig, 50pg/50vg arányú kész liquiddel próbáltam. Ha folyna, akkor alul a légbeömlő nyíláson lenne észrevehető a folyás?

13 kedvelés

A mod nagyon szép!!! A b3 meg sosem volt kedvenc! :grin:

5 kedvelés

Szia @Helomi78

Ha nem folyik, nem szörcsög akkor nyugodtan cserélhető. :slightly_smiling_face:

Akár 20 wattig is elmehetsz, ha tudja hűteni a huzalt. Azt pedig úgyis érzed majd, mert egyszerűen meleg lesz a gőz. :slightly_smiling_face:

9 kedvelés

Jut eszembe, lehet a vatta betörése miatt nem érzed még jól az ízeket. A BP Mods-al velem is előfordul. Kell kb fél tanknyi liquid mire jó lesz. :slightly_smiling_face:

9 kedvelés

Köszönöm @Paska a Tomahawk dícséretét! :grin:

És köszönöm @Vaperina_Kinga a tanácsokat. A pint átcseréltem 1.6-ra. Így már jobban jön a levegő, és nem horpad be a homlokom. :rofl: Viszont azt vettem észre, hogy akár az 1.2-es akár az 1.6-os airpin-t használom, szíváskor a vége felé már szörcsög 12watton. És minél jobban emelem a watt-ot, annál hamarabb kezd el szörcsögni. Ez miért van? Kevés a gőz is, igaz DL-hez vagyok szokva, na de azért csak jön ebből több is?! Vagy nem? :rofl:

6 kedvelés

Ha leürül, vagy annyi lesz benne, hogy le tudd tekerni a deck-et, akkor picit igazítsd meg a vattát, hogy jobban a lyuk előtt legyen. A gőz mennyisége szerintem kielégítő, de ez egyéni. :slightly_smiling_face: Ha a liquid miatt nem porlaszt rendesen attól is lehet kevesebb a gőz.

6 kedvelés

Jómagam is csak olyat használok. Bpmods 2.5-ös és 3-as vatta. De Kinga, igaza van. Kell neki kb 2-3ml amig rendesen beázik…
Ja! Néha használok még muji vattát is. De azt csakis a kayfun lite plus-ban. Mert az az egyedüli kazánom, amelyik nem bírja a bpmods vattát.

9 kedvelés

Nagyon szívesen!! :grin: :rofl:

4 kedvelés

Ezen mit értesz pontosan?

A vattát természetesen majd megnézem, ha kiürült a liquid. :wink: Akkor egyenlőre várok a vatta betörésére.:crossed_fingers:

7 kedvelés

Kapcsold be egy kicsit a boostot!

7 kedvelés

Egy ötlet, annak érdekében, hogy hamarabb beázzon a vattád.
Zárd el a kazánom a levegőt teljesen, majd szivj bele párat jó erőteljesen (de tűz gomb nélkül), csak úgy szárazon*. Aztán egy papírtörlő sarkát csavarj meg, és dugd bele felülről a driptip-en keresztül egészen a tekerésig. Hogy igya fel a plussz liquidet. Így hamarabb beázik a vattád. Ez egy “olyan erőltetett beáztatás”.

6 kedvelés

Félig felnyomtam a boost-ot, de ez mit tesz? Elöbb felfűti huzalt?

6 kedvelés

Úgy értem, hogyha több a liquid a vattán, mert picit átereszt, nehezebben porlasztja, ettől is lehet kevés a gőz. A magasabb watt vagy a boost átmeneti megoldás lehet, de a vatta a lényeg, hogy jó helyen legyen. Esetleg még a fentebb írtakon kívül megpróbálhatsz szívás nélkül ráizzítani, hogy a felesleges liquid elpárologhasson. Ha később is elkezd szörcsögni, akkor 1000%, hogy a vattán igazítanod kell.

8 kedvelés

Nem szoktam félig kb negyedig!! Igen elő fűtés! Én úgy érzem mikor használom jóbban előjönnek az ízek!

9 kedvelés

@Robertino_daf @Paska @Vaperina_Kinga Hát úgy látom ebből vatta igazítás lesz. Kb. félig van még liquiddel, ugyhogy vagy leszívom vagy kiöntöm, és igazítok a vattán. De majd csak holnap. Köszönöm a tippeket, holnap jelentkezek, hogy mi történt, van-e változás.

7 kedvelés

Ez akkor történik, ha túl erősen szívod… MTL-ben teljesen más szívástechnikát kell alkalmazni, mint DL-ben. És azt is néha korrigálni kell.
Ha túl nagy vákumot csinálsz a kazántérben az erős szívással, akkor beszívod a lötyit is a vattán keresztül.

6 kedvelés

Ok. Megpróbálom egyenletesen lájtosan szívni! Köszönöm ezt a tanácsot is. Igazából nem izomból szívom, csak úgy, ahogy engedi, bár lehet a vége felé erősebben, de majd figyelek erre is! :wink::+1:

5 kedvelés