Van okom félni?

Sziasztok:)
Mostanában eléggé sikerült megbarátkozni a brunhilde-el és tök jókat sikerült építeni, ehhez elengedhetetlen volt a sok tanács amit itt kaptam az biztos. Úgyhogy újra kérdeznék. Tegnap történt velem az eset, leszedtem a brunhilde tetejét, (hogy látszódjon a tekerésem) mert újra akartam építeni. Oké kicsavaroztam a huzalt, szépen kiemeltem a vattával együtt, eddig semmi különös. Majd raknám be az új huzalt, ilyenkor ugye kicsit ugyeskedni kell a lábakkal, és olyan történt amit sosem tapasztaltam még. Bent volt mind a két lába a porlasztónak a helyén, a huzal pedig szerintem hozzáért a levegőnyíláshoz és egy pillanatra egy kicsi lángcsóva felcsapott ott középen. Nem volt büdös utána, nincs sérülés a tankon se, a kérdésem az, hogy szerintetek merjem használni még a modot meg a tankot ezután? Azóta rájuk se mertem nézni​:joy:

3 kedvelés

Sziasztok! Egy allapos átvizsgálást szerintem érdemes végre hajtani, szükség esetén takarítással egybe kötve. :slightly_smiling_face: Az RTA-nak nem hiszem, a módnak hamarabb lesz baja szerintem egy ilyen akció után. Nagy valószínűséggel viszont mindkettő túl élte. Az akkut/akkukat is érdemes megnézni, nem valószínű, de rosszabb esetben azok is sérülhettek.:slightly_smiling_face:
Ha mázlid van, akkor minden rendben van, de egy ellenőrzés nem fog nekik ártani! :wink:

4 kedvelés

Tipped esetleg lenne, hogy mègis mi okozhatta? Nyílván nem izzítottam rá, semmi különös nem történt. A modom egyébként egy aegis max, aminek minden állónak kéne lennie, de az akksit csekkolom akkor.

3 kedvelés

Szia!
Na ilyenről sem hallottam még,kíváncsi leszek a fejleményekre​:thinking:Ha jól bele gondolunk a Brunhilde egy rdta,tehát a deck alatt ugyebár a tank rész van szval maga a mod az 510 es csatijával igen messze van az eseményektől ,ha bekapcsolva maradt a mod és tűzgombot nem nyomtál ,max mivel mérné az ellenállást pici kontakt szikra keletkezhet huzal berakás közbe,de lángcsóva​:thinking:nem takarítottad elötte valami gyúlékony anyaggal pl valamilyen tisztítószer stb,mindenféleképpen valami be kellett gázosodjon azon a levegő nyílás részen ami esetleges szikra hatására belobbant,vagy mégiscsak nyomtad a tűzgombot véletlen és történt egy nagyobb úgymond zárlatos kisülés​:thinking:

3 kedvelés

Csak vízzel szoktam takarítani és akkor hagyom egy fél napot kiszáradni őket(most nem is volt takarítva). Hát nézd, én biztos vagyok benne, hogy nem nyomtam meg a tűzgombot, azért azt csak észreveszi az ember egy ilyen modnál mint az enyém. Nagy kattanós “állat” gomb. Nem is fogok úgy tenni mint aki ért hozzá, de szerintem az lesz, hogy mérni akarta az ellenállást, csak valami nem tetszett neki, hozzáért a levegőző gyűrűhöz, de láttam már szikrákat, ez ha az is volt, nagyon “pumped” szikra volt az biztos. De ha logikusan nézzük, akkor az van amit te írtál, égés nem lehetett ha nem volt ott semmilyen gáz ami a szikra hatására belobbant, és azt még elképzelhetetlenebbnek tartom mint ezt az egész sztorit.

4 kedvelés

Szia Máté!
A zárlat és a “huzalszikráztatás” nagymestere voltam hosszú ideig. Nálam az okozta a gondot a gyakori rossz huzal lefogatás mellett, hogy sikerült akaratom ellenére is megnyomni a tűzgombot építés közben, mindezt sokszor úgy, hogy észre sem vettem (szintén nagy és "kattanós gombok esetén sem).
Soha semmi gond sem származott belőle (a huzal elpattanásán kívül), mind a modok, mind a tankok tökéletesen működtek az esetek után.
Viszont építeni csak teljesen kikapcsolt modon vagyok hajlandó, sőt legtöbbször az akksit-akksikat is kiveszem a cuccból, csak a tekerés helyére kerülése után kapcsolom be.

4 kedvelés

Dettó, nekem még csak szikra sem volt soha.

@Fektetett:
Egyébként meg ki kell venni az akksit, ha az ember a modon épít és ha már a helyén a tekerés, akkor visszarakni, így nem lehet baleset (mondom ezt úgy hogy én soha nem így csinálom :rofl: ).

4 kedvelés

Pont az aegis maxnál jártam hasonlóan. Nálam szikra volt, ahogy raktam be a lábakat.:slightly_smiling_face: Az Aegis ahogy elkezded berakni a tekerést, egyből meri is az ellenállást, ezért lehetett ez a jelenség.
Az átvizsgálást azért írtam, hogy a jövőben emiatt ne legyen semmi gond. Valószínűleg nem lett nagyobb probléma sem modnál, sem RTA-nál, de jobb biztosra menni szerintem.:slightly_smiling_face:

3 kedvelés

Hello, félned nem kell, de én is egyetértek a nálam tapasztaltabbakkal, tényleg jobb kikapcsolni építésnél a modot, amíg a tekerés a helyére nem kerül.

Kicsit off: Egy villanyszerelő rokonom 20 évig csinált áramtalanítas nélkül egy adott munkafolyamatot gond nélkül, aztan egyszer csak megunta az áram és odacsípett neki,ő meg meglepetésében úgy bevágta a kezét a falba,h eltörött.

5 kedvelés

Hali! Én ritkán tekerek modon. Nem szeretem. Derül-borul, nincs kezemre. Beruháztam egy coil master mini tab-ra. Le tudod csekkolni az ellenállást, meg szépen le is égetheted. Én is kikapcsolom, mikor szerelek. Alacsony az egész cucc, kényelmesen lehet rajta bütykölni. Nem bántam meg.

7 kedvelés

Jó 5let! :slightly_smiling_face: Ha tutira el szeretnéd kerülni a “sütést” akkor pedig megoldás lehet egy RTA tartó is.:slightly_smiling_face:

Pl:

6 kedvelés

Nekem állandó ez a dolog föleg ha az arguson építek ott állandóan szikrázik a dek mindez milyen típusú kazán az így csak a sx én merek már csak épiteni

2 kedvelés

Köszi, egy ilyet be fogok szerezni. Nem nézelődtem eddig ilyen dolgok felé, de most úgy gondolom itt az ideje.

4 kedvelés

Ez a téma automatikusan lezárult (az utolsó választól számított) 30 nap után. Nincs lehetőség új hozzászólás küldésére.