Sziasztok.
Ezt a témát már elég rég óta tervezem megírni. Mert mindig azzal jöttök nekem, hogy én mindent tudok. Hát ez annyira azért nem igaz. Ugyanis mindent tapasztalás útján tudtam meg. Sokszor volt részem kellemetlenségekben is. Amire ugyanúgy fel szeretném hívni a figyelmeteket mint a jó és hasznos dolgokra. Mert ez is része a vape életstílusnak.
Senki nem úgy áll neki e-cigizni, hogy mindent tud. Ezt nem is lehet elvárni. Én sem úgy álltam neki, és akkor még a Vaperina sem volt ahol olvashattam volna ilyen dolgokról. Nézegettem a régi képeimet, és olyan “kincsekre” bukkantam, amit most meg is osztok veletek.
Ez a tekercs valamikor nagyon régen egy messzi messzi galakszisba repített engem. Mikor is megélhettem az első igazi zárlatomat.
(A befeketedett rész érintkezett az RTA palásttal.)
Az áldozat, ja nem… Az én voltam. Az alany, egy UD Bellus volt. Isteni tankocska, csak nem az a fajta aki tolerálja a kapkodós vaperinákat. Így aztán azzal sikerült megszivatnom magam, hogy nem toltam eléggé be a tekercset. Így mikor visszatettem a tankba (alúlra, mint az Aromamizereknél) a decket, a tekercs hozzáért az RTA palásthoz. Ez azért baj, mert hát a tekercs árammal működik…
Ahogy megkapta a tekercs az akkuktól az áramot, az tovább vezette az RTA palásra. Így nem csak a liquidet gőzöltem, de hevítettem a palástot is. Ami nagyon nem jó dolog. Elnyomta a liquid ízét is, valami szenes és fémes ízt kaptam. Ez azért volt, mert égettem a fémet, ráadásul fel is forrósodhatott volna a tank annyira, hogy akár tönkre is megy. De emelett még mindig voltam olyan hülye, hogy feszegessem a határaimat, és az épp aktuális tankomét. A Bellusnál épp útra keltem friss tekeréssel, fogalmam sem volt akkor még, hogy ez zárlat…
A következő alany egy Dvarw K, ami Kangertech porikkal operál. A Kanger porlasztók egyik fajtája egész könnyen felújítható. De mivel aprócska, ezért itt is figyelni kell, mert néha befigyelhet a zárlat. Meg is történt a dolog. Tényleg nagyon apró az a porlasztó, nehéz felújítani. Egyszer aztán kíváncsi voltam milyen a határnak amaz oldala… Nos, ez nem a Jackass, de akkor se csináljátok utánam.
(Elnézést a minőségért, több éves kép.)
Az a narancssárgán izzó valami, az a felhevült porlasztó, maga a fém része. Ezzel csak azt szeretném prezentálni, hogy ne vegyünk félválról egy tekerést. Én néha nagyon tudok kapkodni, és utálom is magam ezért! Ez így ebben a formában egy vari watt box modon is veszélyes, de szerencsére időben észre lehet venni, a mod pedig ha minden jól megy leszabályoz. Ha mechán lett volna, abban az esetben már nem biztos, hogy lett volna reakcióidőm!
Van tanulság is, mert nem akarok félre érthető lenni.
A lehetőségeitek szerint olyan tankot válasszatok amiben a bekötőoszlopok és az RTA palást között legalább 5mm távolság van. A Bellus esetében a 3mm talán megvolt, a Kangerteck porlasztóban meg még a 2mm is túlzás! Figyeljetek oda!
További gőzben gazdag szép napot mindenkinek!