Vámkezelés

13 kedvelés

Köszönjük szépen !:hugs:most jött emil hogy nincs készleten amit rendeltem ,majd 2 hét múlva .
Aggódtam eddig is ,de ha " Csak "ennyi,akkor még belefér :wink:

7 kedvelés

Nagyon szivesen :slight_smile:

7 kedvelés

https://posta.hu/static/internet/download/VAM_dijak-dijszabas.pdf

5 kedvelés

Nem nyitja meg a pdf-et a telóm :frowning:
Egyezik a két lista?

5 kedvelés

Hát én most össze nem nézem :wink:

7 kedvelés

Úgy emlékszem, ha dollárban veszed meg, azt a magyar posta átváltja euróra, majd forintra. Így eben-guba, hogy most dolcsi vagy ajeró. :slightly_smiling_face:

5 kedvelés

Asszem 40ft körül van a difi, az euró javára. :thinking:

1 kedvelés

Köszi szépen @Edina_Pogonyi és @Ispy ! :slightly_smiling_face:

Szerintem ezek azért nagyon jó hírek! :slightly_smiling_face: A normál RTA-k, RDTA-k nagyrészt a 22-50 határba fognak esni, és 600huf szerintem nem a világ vége.:slightly_smiling_face: Legalábbis a 3500huf+(*1.27)-hez képest nagyon jó árak lettek.:slightly_smiling_face: Nyilván rosszabb, mint eddig, de nem olyan gáz.:slightly_smiling_face:

4 kedvelés

most csak így random megnéztem egy modot, aspire mixx, eu-ból szállítással 23k, sm áfával meg minden 16k. Szóval még így is jók az árak, csak már nem nagyon jók, szóval nincs itt semmi látnivaló, tessék menni alira :joy:

3 kedvelés

Szia András !
Erre én is kíváncsi vagyok tegnap rendeltem egy Taifun gtr-t és ugyanígy rátették az áfát :astonished:
Valamit biztos trükköznek ők is de már szállítási költség is van náluk .

3 kedvelés

Nem a párszázról bizony ! A Magyar lehúzásról…Nem volt drága a tank így kíváncsi vagyok csak azért (Na jó azért is :rofl:)rendeltem próbaképp hogy mit lép erre a posta !
Csak ugye az az egy hónap mire ideér…addig változhat bármi

4 kedvelés

Sziasztok,

Újabb érdekes eset. Május 25 rendeltem egy tankot alirol. Tegnap érkezett a országba, érkeztetés+vámkezelés+szállítás stb. Ma délelőtt már hozta is a postás és mindenféle plusz költség nélkül a kezembe nyomta. :slightly_smiling_face:

7 kedvelés

Nekem 3 csomagom volt még úton 1-je után, abból 2x fizetnem kellett, igaz 27% helyett csak 18% körül, plussz a 399 forint kezelési költség, a 3. csomag meg csak megjött a postára, pont az utolsó. Nem értem, de nem is baj, biztos van valami kínai barbatrükk.

6 kedvelés

Szerencsére vannak még kiégett/kezdő operátorok a vámkezelésen. :grin:

5 kedvelés

Emlekeim szerint barmilyen ceg belephet egy - mar regota meglevo - kozos rendszerbe - ne kerdezzetek hogy hivjak mert nemtudom. Ebben az esetben az elado a celorszag szerinti AFA-t beszedi es a rendszeren keresztul kapja meg a celorszag a beszedett AFA-t. Ilyenkor nincs vamkezelesi dij, hiszen mar megtortent - persze csak ha nem vamkoteles, ha az akkor bizony megy ra a kezelesi koltseg es a vamertek meghatarozas.
Ha van EU-n kivuli online jatekra elofizetesetek vagy szoktatok hozza idonkent venni valamit akkor ott is ezzel a rendszerrel fogtok talalkozni, csak ugye a fizikai csomag marad ki a bulibol :slight_smile:

5 kedvelés

IOSS vagy mi a szar a neve :thinking:

2 kedvelés

Igy igaz, bar ha megolnek se emlkeztem volna ra :slight_smile: Ha valaki igy rakeres a NAV oldalra iranyitja a gugli, bar en sokat nem kinodnek vele. A lenyeg szerintem:

c) Importséma (IOSS)

Milyen ügyekben alkalmazható?

• Harmadik államból importált, 150 eurót meg nem haladó belső értékű, nem jövedékiadó-köteles termékek távértékesítését (import távértékesítés) terhelő hozzáadottérték-adó bevallására és megfizetésére.
  • Használatával a termék behozatala, importja – az IOSS-regisztráció vámhatósági ellenőrzése után – adókivetés mellőzésével történik (a behozatal mentes az import áfa alól).

PS: ertekelem h a kinaiak is hasznaljak ezt a rendszert. Ha mar ugyis meg kell fizetni akkor legyen egyszeru.

4 kedvelés

A történetem érdekessége, amiért leírtam ide: a rendelés napján az Aliexpress még nem volt aktív tagja az IOSS rendszernek (így én nem fizettem áfá). Az IOSS rendszertől függetlenül kezelési/tárolási stb. Díjat (min. 399 Ft) minden esetben beszédei a posta július 1 óta (elvileg).

2 kedvelés

Az h atcsuszott az uj rendszeren az valoban meglepo/szerence – amugy gratu, szerintem a szerencses 1%-ban vagy (bar a lotto otosnek lehet jobban orulnel) :smiley:
Ellenben az IOSS-hez csatlakozas eseten szerintem nincs kezelesi dij. Pont az a lenyege h ezt mar elozetesen megoldja a 3-ik orszagbeli ceg. Tovabbi dij/adoteher nincs a vevon. Persze nem vagyok bennfentes.

4 kedvelés