Én személy szerint nagyon sokat köszönhetek a gyorstalpalólnak, illetve az egész wiki-szekciónak, őszinte és örök hálám érte! Nem kevés meló lehetett ezt megírni…
És borzasztóan hiánypótló: lehet, hogy csak én vagyok béna, de azt vettem észre, miközben a netet bújtam, hogy - legalábbis magyar nyelven - nem igazán lehet “középkezdő” fokú információkat találni a vapelésről. Egyrészt van az, ahol azt magyarázzák el nekem tőmondatokban, hogy mi az e-cigi működési elve, és persze egy teljesen kívülről érkezőnek erre is szüksége van, de másrészt meg, ha ezen továbblépnénk, akkor a következő szint már az, ahol a mondatból csak a kötőszavakat értem, mert tele van szakszavakkal, rövidítésekkel meg olyan márkanevekkel, amiknek hírét se hallottam addig.
Komolyan, mire sikerült megfejtenem, hogy mi a különbség az aroma, a koncentrátum, a SnV meg a kész liquid között… hogy kell-e nekem olyan készülék, ami tud TC-t… hogy a tank akkor izzik-e, vagy az csak a létartó rész… (Most lehet röhögni rajtam, de ezt sokáig tényleg nem értettem )
És talán szentségtörés, de tényleg nem mindenkit vonz az építés, vagy akar nagyon mélyen belemenni a specfikációkba. Biztosan akad olyan is, aki macera nélkül csak gőzölni akarna, de azért az alapokkal szeretne tisztában lenni, vagy eleget tudni ahhoz, hogy megvegye az “ár-értékben nekem pont jó” eszközt/liquidet, nem simán a legolcsóbbat vagy a legtöbbet reklámozottat. (Például csekély személyem. 10+ éve volt egy eGo+helix kombóm, azt idővel letettem, azóta amikor 4-5 évente visszatérek az e-cigihez, mindig azzal szembesülök, hogy mivammááááá…??? )
Szóval nekem nagyon sokat segítettek ezek a cikkek, illetve az összes többi írás az oldalon. Persze, mindig ott van a lehetőség, hogy ráakaszkodok valaki jártasabbra, és megkérdezem azt, amit már előttem százan megkérdeztek, de hát nem jobb, ha szépen összefoglalva le van írva valahova, én meg elolvasom és tanulok belőle?
13 kedvelés