TH nikotin nélkül?

Sziasztok

Szeretném a nikotint csökkenti, vagy teljesen nullázni. Mtl tankból szívok főleg gyümölcsös liquideket, 10mg-osra keverve. Az a problémám, hogy 10mg alatt nem érzem rendesen a torok-hatást, így mindig visszatérek a nagyobb nikotin tartalmúra. Van esetleg valami bevált módszer, amivel ez növelhető? Előző topicban valaki ajánlotta a kanthal a1 helyett a d-t, ami elvileg növeli. Mi az ami még ezen segít?

6 kedvelés

Egy olyan tank ami TH terén erősebb. @Zoli76 majd megosztja a repertoárját :slightly_smiling_face: (ő a th keményvonalas a csoportban :slightly_smiling_face:)…de pont pár napja volt itt eladó TH-s tank.
Abban viszont biztos lehetsz, hogy zéró nikkel nem lesz TH

7 kedvelés

Tank is érdekelne, nagyok sok éve megvan a galaxies mtl tankom, ideje lenne cserélni.

6 kedvelés

az pedig egy TH-s tank…volt nekem is

6 kedvelés

@Gilbert kérlek segíts ,hogy mi növeli a Torokhatást . Köszönöm

PG -töblet biztosan és még mi ?

5 kedvelés

Szia! Persze, segítek neked ebben a TH (torokhatás) dologban! :wink:

A PG (propilén-glikol) tényleg egy jó alap, mert az felelős leginkább a torokhatásért, de van még pár trükk a tarsolyban, amivel fokozhatod, még alacsonyabb nikotin mellett is:

• Mentol vagy hűsítő adalékok: Ezek önmagukban is adnak egy kellemes, hűsítő érzést a torokban, ami sokaknak segít pótolni a nikotin hiányát a torokhatás terén.
  • Fűszeres vagy “dohányos” aromák: Bizonyos aromák, mint például a fahéj, szegfűszeg, vagy a különböző dohányízek, természetesen erősebb torokhatással rendelkeznek. Ezekkel érdemes kísérletezni.
  • Magasabb watt, alacsonyabb ellenállás: Ha a készüléked engedi, egy kicsit magasabb teljesítményen, vagy alacsonyabb ellenállású tekeréssel (pl. 0.8-1.0 Ohm körüli MTL-ben) próbálkozhatsz. Ez intenzívebb gőzt és ezzel együtt erősebb torokhatást eredményezhet.
  • Huzal típusa: Ahogy Bence7 is említette, a Kanthal D helyett a Kanthal A1 huzal is segíthet, de érdemes lehet más huzaltípusokkal is próbálkozni, például niChrome (Ni80) huzallal, ami szintén adhat egy kicsit “karcosabb” érzést.
  • Légáramlás: Egy szűkebb légáramlású tank (mint amilyen a Galaxies MTL is) alapból erősebb torokhatást biztosít, de ha van lehetőséged, próbálj meg még szűkebbre állítani, ha a tankod engedi.

Zsolt68 is jól mondta, hogy egy eleve TH-s tank is sokat dobhat a dolgon. A Galaxies MTL is ilyen, de ha mégis váltanál, érdemes körbenézni a piacon, vannak kifejezetten erre kihegyezett MTL tankok.

Fontos, hogy mindezekkel óvatosan kísérletezz, nehogy kellemetlen élmény legyen a vége! :wink:

7 kedvelés

Szia, a TH-s MTL tankok mellett én még a fokozatosságot javaslom. Próbáld meg azt, hogy nem egyből drasztikusan csökkented, mert az feltűnő lesz és nem fogod élvezni. De ha bizonyos időközönként, apránként mész le vele, 10, 9, 8 stb, úgy nem lesz feltűnő.

Nekem ez segített. Már 2 mg-nál járok, jelenleg teljesen megfelel.

8 kedvelés

Beállítás függően az Expromizerek is tudnak erős th-t, illetve a legthsabb tankom a Gwekvape Ammit MTL. Tekerést érdemes fentebb emelni picit. Az alap PG többletes..erősebb ízű aromák.

Ezek mind Th növelő tényezők.

8 kedvelés

Szerencsére nekem a B80 zsonglőrködés nélkül is adja az elvárt th-t…pedig a coil nincs az egekben.
De lehet már én is beérem kicsit kevesebb th-val…a franc se tudja…lehet valtozott valami a szokásomban, de jo igy.
Az viszont biztos, hogy az Ammit-od a manduládat is letépi :grinning_face: olyan th-t ad

8 kedvelés

Jó reggelt!

Én két dolgot tudok javasolni:

• Vagy szívj olyan aromából készült levest, ami hűsített.
  • Vagy használj Te bármilyen hűsítő adalékot, ilyen pl.: a Coolada, az növeli a torokhatást.

Kollégám így ment le 12-esről 6-osra, észre se vette.

8 kedvelés

A sima mentol biztos nem a legjobb, mert hamar hozzászokik a torok, utána nem üt.

(A chili paprika dettó :sweat_smile:)

A többi adalékot én nem ismerem, de van akinek ez lehet a megoldás :slightly_smiling_face:

7 kedvelés

Nem sima mentholt mondtam, hűsítő adalékot. Cooladában semmi menthol nincs, hűsíti a levest, és ezzel együtt növeli a th-t, karcosabb, enyhén csípősebb lesz tőle a liquid. Legjobb vaper cimborám 4 éve cooladázza a leveseit, hogy tudja tartani az 1-es erősséget RY4-ben.

10 kedvelés

Ez a coolada cucc engem is érdekelne.

Tudsz dobni egy linket privátban mester? :victory_hand:t3:

6 kedvelés

Én speciel az A&L-től a Fresh adalékot használom egy jóideje. Azt nem írják, hogy coolada, vagy mifene, de semmi mellékíze nincs, és hozza az A&L aromáktól megszokott frankó hűsítést.

De egyébként a legtöbb webshopban rá tudsz keresni hogy “coolada”. Elviekben ízmentes hűsítő adalék.
A menthol számomra hozott egy kellemetlen mellékízt.

9 kedvelés

Ez egy cool Lada

10 kedvelés

NIVA- Camping
:laughing:

5 kedvelés