Köszönjük, hogy felhívjátok rá a figyelmet. ![]()
Bár nem teljesen témába vágó, de nekem is van egy tanulságos megosztani való tapasztalatom.
Allergiás vagyok mindenféle bizsu ékszerekre. Ezt mindig is tudtam, de azt nem, hogy pontosan mely fémekre vagyok érzékeny. Sokat nem is foglalkoztam ezzel a kérdéskörrel, mert úgy voltam vele, hogy akkor hordok ezüstöt, aranyat és kész. ( Ha egyáltalán.)
Nade az utóbbi pár hétben előtérbe került a téma, miután jobban belemélyedtem az építés világába. Mivel a porlasztósokból mindig is kanthal anyagút használtam, ezért úgy gondoltam, jó lesz az építőshöz is.
Nade küldtek nekem a DL RTA-mhoz egy claptont is, ami nagyon kíváncsivá tett, mert annyi sok jót hallani arról, hogy jobb ízeket, vagy jobb élményt ad.
Addig-addig birizgált a kíváncsiság, amíg úgy döntöttem, kipróbálom. Csakhogy ez a tekerés nikkeles. Na jó, gondoltam, menjünk allergia vizsgálatra. Ok, felhívtam a dokit. Azt mondták, először bőrgyógyászhoz kell menni, aztán onnan küldenek majd további tesztekre. Ó, mama, gondoltam…a legutóbbi bőrgyógyászati időpontunkra három hónapot (!) kellett várni. ( Akkor a gyereket vittem.)
Szóval hónapokba, vagy szerintem minimum hetekbe telt volna, hogy kiderítsem, vajon tudom-e használni a nikkeles claptont.
Na én beleraktam a Hellvape-embe aztán uccu neki.
És itt jön a lényeg. Nem telt bele két szívás, vagy két perc, azonnal elkezdett bizseregni a nyelvem és elkezdtem szédülni. Először el akartam hitetni magammal, hogy talán nem is ettől van, biztos valami más, ennyire nem lehetek érzékeny rá. Ok, akkor kis idő elteltével próbáljunk rá újra. Dettó ugyanez. Aztán harmadjára is. ![]()
Ezek után jobbnak láttam nem szórakozni vele, hiszen egyértelműen kiderült, hogy szuper érzékeny vagyok rá és bármennyire is szeretném, nekem ez nem lesz jó.
Még véletlenül sem szeretném senkinek ajánlani a hasonló otthoni kísérletezgetéseket. Jobb, ha orvos megvizsgál.
Mindössze a némileg hasonló tapasztalatomat szerettem volna megosztani.
A konklúzió pedig, hogy én is maradok a jól bevált kanthal felszerésemnél, amivel egyébként teljes mértékben elégedett vagyok. ![]()