Sziasztok ![]()
Egy kis tapasztalatot szeretnék megosztani veletek. Vérnyomásproblémám van már régebb óta – még általános iskolában kezdődött –, de a megfelelő diétával, kis életmódváltással sikerült kordában tartanom. Nem akartam gyógyszert szedni, ezért inkább odafigyelek magamra, és ez eddig jól működik. Néha előfordul, hogy felmegy a vérnyomásom, de ez általában rövid időn belül normalizálódik.
Szerencsésnek mondhatom magam, mert érzem, amikor emelkedik a vérnyomásom – ilyenkor fáj a tarkóm, és ha még magasabb, a szemem is szúr.
Nemrég érdekes (vagy inkább tanulságos) tapasztalásom volt, amire nem gondol az ember rögtön. Kipróbáltam egy Wenax podot, amit pár napig használtam is. Ebben a podban 0.7 ohmos mesh porlasztó van, tehát elég „sokat porlaszt”.
Már az első nap végén elkezdett szúrni a szemem, de azt hittem, csak kifáradt. A második napra viszont egyre rosszabb lett, a harmadik napra pedig beugrott, hogy régebben is a vérnyomásom miatt szúrt a szemem. Megmértem, és tényleg, jócskán magas volt. Azonnal bevettem egy-két vérnyomáscsökkentőt, ami szépen fokozatosan le is vitte úgy ahogy, és utána a szemszúrás is mérséklődött.
Másnap viszont még mindig nem esett le, hogy a túlzott nikotinbevitel lehetett a kiváltó ok, így újra használtam a podot… és megint jelentkezett a szemfájdalom és a magas vérnyomás. Ekkor már eszünkbe jutott, hogy talán ez lehetett az ok.
Másnap visszatértem a jól megszokott MTL RTA-hoz – és azóta nincs semmi probléma.
Talán több hibát is elkövettem:
- alacsonyabb ellenállású porlasztót használtam (valószínű a magasabb ellenállású porlasztót jobban toleráltam volna)
- a megszokás nagy úr, hasonlóan szívtam, mint az RTA-t szóval jócskán többet mint kellett volna
- nem figyeltem a nikotin erősségére (ugyanazt a liquidet szívtam, mint RTA-ból)
Természetesen tudjuk, hogy a túlzott nikotinbevitel megemeli a vérnyomást, viszont ez nem mindig jut eszünkbe, amikor benne vagyunk a helyzetben.
Ezért is írtam meg ezt a témát, hogy mások is gondoljanak erre, ha hasonló tünetet tapasztalnak.
Egy szó, mint száz inkább maradok a jól bevált MTL RTA vonalon. ![]()