My lesson learned: too much nicotine = high blood pressure

Sziasztok :waving_hand:

Egy kis tapasztalatot szeretnék megosztani veletek. Vérnyomásproblémám van már régebb óta – még általános iskolában kezdődött –, de a megfelelő diétával, kis életmódváltással sikerült kordában tartanom. Nem akartam gyógyszert szedni, ezért inkább odafigyelek magamra, és ez eddig jól működik. Néha előfordul, hogy felmegy a vérnyomásom, de ez általában rövid időn belül normalizálódik.

Szerencsésnek mondhatom magam, mert érzem, amikor emelkedik a vérnyomásom – ilyenkor fáj a tarkóm, és ha még magasabb, a szemem is szúr.

Nemrég érdekes (vagy inkább tanulságos) tapasztalásom volt, amire nem gondol az ember rögtön. Kipróbáltam egy Wenax podot, amit pár napig használtam is. Ebben a podban 0.7 ohmos mesh porlasztó van, tehát elég „sokat porlaszt”.

Már az első nap végén elkezdett szúrni a szemem, de azt hittem, csak kifáradt. A második napra viszont egyre rosszabb lett, a harmadik napra pedig beugrott, hogy régebben is a vérnyomásom miatt szúrt a szemem. Megmértem, és tényleg, jócskán magas volt. Azonnal bevettem egy-két vérnyomáscsökkentőt, ami szépen fokozatosan le is vitte úgy ahogy, és utána a szemszúrás is mérséklődött.

Másnap viszont még mindig nem esett le, hogy a túlzott nikotinbevitel lehetett a kiváltó ok, így újra használtam a podot… és megint jelentkezett a szemfájdalom és a magas vérnyomás. Ekkor már eszünkbe jutott, hogy talán ez lehetett az ok.

Másnap visszatértem a jól megszokott MTL RTA-hoz – és azóta nincs semmi probléma.

Talán több hibát is elkövettem:

• alacsonyabb ellenállású porlasztót használtam (valószínű a magasabb ellenállású porlasztót jobban toleráltam volna)
  • a megszokás nagy úr, hasonlóan szívtam, mint az RTA-t szóval jócskán többet mint kellett volna
  • nem figyeltem a nikotin erősségére (ugyanazt a liquidet szívtam, mint RTA-ból)

Természetesen tudjuk, hogy a túlzott nikotinbevitel megemeli a vérnyomást, viszont ez nem mindig jut eszünkbe, amikor benne vagyunk a helyzetben.

Ezért is írtam meg ezt a témát, hogy mások is gondoljanak erre, ha hasonló tünetet tapasztalnak.

Egy szó, mint száz inkább maradok a jól bevált MTL RTA vonalon. :slightly_smiling_face:

23 Likes

Nekem meg azt mondta egy fogdoki, hogy a liquidben lévő édesítő ugyanúgy rombolja a fogat mintha nonstop cukrot szopogatnánk. Dunsztom sincs igaz-e vagy sem :thinking: de alapból kételkedek minden random orvosi véleményben vape témában

5 Likes

Ez mondjuk érdekelne, sajna eléggé édesszájú vagyok :sweat_smile:

2 Likes

Szerintem (szkeptikusan) minimális cukortartalma lehet, és azt is sok sok slukkal viszed be, lemossa aztat a nyál a fogakról​:grin: a PG még fertőtlenít. Amúgy meg édesítőszer van benne, meg a PG/vg édessége. Számottevő cukortartalomnál.karamellizálódna a tekercs/vatta :grin:úgyhogy a fogtündér szvsz túloz.

Dentist GIF

4 Likes

én mondjuk 96% VG-t használok…ami kevésbé édes mint bármelyik aromás liquid.

5 Likes

Majd az idő megmutatja :grin:

2 Likes

Most volt óraátállítás :open_mouth:ez egy jel​:index_pointing_up::grin:

Amúgy tényleg logikus, pár ml levesről beszélünk/nap, ez szerintem nagyságrenddel kisebb cukorveszély, mint a szopogatós cukorka.

Maya Rudolph Teeth GIF

6 Likes

Köszönjük, hogy felhívjátok rá a figyelmet. :+1:

Bár nem teljesen témába vágó, de nekem is van egy tanulságos megosztani való tapasztalatom.

Allergiás vagyok mindenféle bizsu ékszerekre. Ezt mindig is tudtam, de azt nem, hogy pontosan mely fémekre vagyok érzékeny. Sokat nem is foglalkoztam ezzel a kérdéskörrel, mert úgy voltam vele, hogy akkor hordok ezüstöt, aranyat és kész. ( Ha egyáltalán.)

Nade az utóbbi pár hétben előtérbe került a téma, miután jobban belemélyedtem az építés világába. Mivel a porlasztósokból mindig is kanthal anyagút használtam, ezért úgy gondoltam, jó lesz az építőshöz is.

Nade küldtek nekem a DL RTA-mhoz egy claptont is, ami nagyon kíváncsivá tett, mert annyi sok jót hallani arról, hogy jobb ízeket, vagy jobb élményt ad.

Addig-addig birizgált a kíváncsiság, amíg úgy döntöttem, kipróbálom. Csakhogy ez a tekerés nikkeles. Na jó, gondoltam, menjünk allergia vizsgálatra. Ok, felhívtam a dokit. Azt mondták, először bőrgyógyászhoz kell menni, aztán onnan küldenek majd további tesztekre. Ó, mama, gondoltam…a legutóbbi bőrgyógyászati időpontunkra három hónapot (!) kellett várni. ( Akkor a gyereket vittem.)

Szóval hónapokba, vagy szerintem minimum hetekbe telt volna, hogy kiderítsem, vajon tudom-e használni a nikkeles claptont.

Na én beleraktam a Hellvape-embe aztán uccu neki.

És itt jön a lényeg. Nem telt bele két szívás, vagy két perc, azonnal elkezdett bizseregni a nyelvem és elkezdtem szédülni. Először el akartam hitetni magammal, hogy talán nem is ettől van, biztos valami más, ennyire nem lehetek érzékeny rá. Ok, akkor kis idő elteltével próbáljunk rá újra. Dettó ugyanez. Aztán harmadjára is. :slightly_frowning_face:

Ezek után jobbnak láttam nem szórakozni vele, hiszen egyértelműen kiderült, hogy szuper érzékeny vagyok rá és bármennyire is szeretném, nekem ez nem lesz jó.

Még véletlenül sem szeretném senkinek ajánlani a hasonló otthoni kísérletezgetéseket. Jobb, ha orvos megvizsgál. :index_pointing_up: Mindössze a némileg hasonló tapasztalatomat szerettem volna megosztani.

A konklúzió pedig, hogy én is maradok a jól bevált kanthal felszerésemnél, amivel egyébként teljes mértékben elégedett vagyok. :slightly_smiling_face:

11 Likes

Akkor itt nálam az összes üveg az ablakokban ajtókban mind cukorbeteg :joy::joy:

8 Likes

Kathalból is van clapton, érdemes rápróbálni :grin:

7 Likes

Kend be inzulinnal :rofl: szvsz ez marhaság.

5 Likes

Nekem nem bizsergett,hanem úgy nézett ki az arcom mint aki alkesz.

Pedig itt is tudják azt is utálom aki…de ezt hagyjuk is mert magamra haragítok itt elég sok vapertársat :blush:

Csak a kanthal nekem is ! Pedig kipróbáltam már a kínaitól kezdve a handmade űberbrutál frankó tekeréseket is…..mindnél ugyanaz pár szívás után.

Van bevált boltunk csak huzalra ami tutira biztos.

Vérnyomás ? Arról nem beszélek a tavaji 210/ akármennyi,és sosem fáj a fejem még most sem,bár lehet az nem a n.-től volt,de itt vagyok :blush:

9 Likes

Sok helyen kerestem az előre tekertek között, de többnyire mindenhol a nikkeleseket látom. Elárulod hol találtál? Priviben is jó. Köszi.:slightly_smiling_face:

5 Likes

Nem titok bevált bolt sokunknak :Zivipf.com :blush:

8 Likes

Köszi. :hugs:

6 Likes

210 rengeteg, egy komámat hamar elvitte 50 évesen nem szedte a gyógyszert…vigyázz magadra :hugs:

7 Likes

Ha esetleg rám hallgatsz,mtl bal,dl jobb :blush:

10 Likes

Nem büszkeségből,de tényleg a gyerekorvosomnál van a kartonom​:blush:gyógyszert meg hála az égnek még nem kellett szednem,így nem tudom milyen,pedig lassan én is vén sz…r leszek :joy:(már bocsánat mindenkitől akinek nincs inge :grin:)

8 Likes

Igen zivipf.com-on van rengeteg. Én Elsőre el is vesztem a kínálatban :sweat_smile::grin:

7 Likes

Lazán írom a keresőbe hogy ka1,és ha tetszik akkor mindből :joy:

Elég sok a választék az biztos,ha valaki nem talál megfelelőt akkor az tuti cukrász :grin:

8 Likes