Sziasztok, kíváncsi vagyok a véleményetekre. SS316L huzal összenyomva vs széthúzva?! ki mire esküszik, íz-gőz visszaadás?
Hú de jó téma! Legalábbis nekem
Nálam mindegyik hézagos, szóval szivesen olvasom a tapasztalatokat a két változatról pro és kontra.
Valamiért még sosem nyomtam össze
Széthúzva az igazi. Sokkal jobb az íz és nagyobb a gőz.
Összenyomva szeretem jobban. Számomra pont a széthúzott ad kisebb ízt és gőzt.
Széthúzva a tekercset nagyobb rész érintkezik a vattával,ugyanis a hézagokba kicsit,megduzzad, belemegy a vatta igy jobban tud hűlni,több gőzt tud “leválasztani” a levegő.
Összenyomva ezt nem tudod elérni,így csak a tekercs belső fele ami hozzáér a vattához.
Kinek mi nekem jobban bejön ha kicsit hézagos,ki kell próbálni így is ,úgy is
Én Taifun GT2-ben, eddig mindig ss316L(VANDYVAPE) huzalall szorosan csináltam a tekerést bő 2éve.
Most egy isteni sugallat miatt kicsit szét húztam, de nem annyira mint a képen van, mintha sokkkal hamarabb betört volna a vatta.
Viszont ízben-gőzben semmi változást nem vettem észre!
További kellemes napot és gőzölést!
Ahogy sikerül, van, hogy széthúzva kezdem, de vattázáskor tökéletes microcoil lesz belőle
Én is hézagosan tekerek, de amennyire lehet szabadkézzel összenyomom a kész tekercset. Annyi hézag marad csak a menetek között amennyit enged az anyag rugózása. Valóban több gőzt probukál, mivel a szálhuzal mindegyik oldalát éri a vatta illetve liquid. A SS-ből készült microcoil-nál rendszeres túl hamar kiszáradt a vattáim a nagy felület miatt, így azt én már csak kanthal-ból készítenem, ha készítenék. De mivel a hézagos jobb élményt nyújt, maradok annál. Hotspot nálam még nem fordult elő, csak a claptonok esetében.
Is-is.
Amit tapasztaltam, hogy a dohányos ízeket valahogy jobban élvezem a hezagos tekerésből és mintha th-ja is jobb lenne.
Viszont a gyümölcsösebb, édesebb ízekhez microcoilt használók oda meg az jobb az én ízlésemnek.
Azta nálam meg pont fordítva dohányosra micro coil,desszertre meg picit hézagos
Igen ez amúgy mivel ízlés kérdése, teljesen szubjektív dolog.
Múltnap láttam videót (tőled) az ilyen fajta tekeréssel. Csak simán rá tekered aztán össze nyomod. Tökéletes megoldás. Igy nem kell coilozó sem.
Van tekerősegédem, de csak 2x használtam, először és utoljára. Van aki csak azzal teker, de nekem a csavarhúzó jobban kézre áll.
Próbálok jelen lenni mindenhol, amit írtok, de… Hát… Annyi minden van itt…h sosem érek a végére…
Én is. Szeretem az ujjaim közt érezni a drótot. Régebben kombinált fogóval szorítottam a végét a fúrószárra. Most meg puszta kézzel szorítom oda az óráscsavarhúzó nyeléhez. Amit tekerek, azt is az ujjaimon kívül semmilyen szerszám nem érintheti meg.
Nálam is, amióta rászoktam, hogy 2-es magra tekerem, a Ni80 28/40 ga, 8 menet, az SS 28 ga 14 menet körül adja ki az 1 ohmot. (Subohmos coilt csak egyedül a Teslacigs Pokerrel tudok használni. A mechanikussá átalakított döglött modokat akkor nem használhatnám.) Ennyi már nem fér el benne nagyon hézagosan. Max. pengével réselgetem a menetek közét, ha nagyon rotyog. Azt vettem észre, hogy a túl tömörre sikerült microcoil, akkor az rotyogó hangot ad. Ha kis rést csinálok a menetek közé, akkor már nem rotyog, hanem serceg. Az ízekre az AFC mérete, a pozicionálás nagyobb hatással van, mint a huzal. Az SS316 gyorsabban hevül, talán attól ízesebb.
Nálam is majdnem mellőzve lett az SS. Mert microcoilra tekerve szinte minden tankomnál égett ízt produkált. Viszont a Galaxies- ben még mindig az van. De tegnap egy kissé szétpiszkáltam a meneteit pengével. Sokkal tisztább és kellemesebb íze van most bármelyiknél. A következő áldozat a By-ka lesz, de sajnálom a benne levő Ni80 clapton tekerést, mert még nagyon szép. A Dvarwnál azt hiszem kimarad a széthúzás, mert abban semmi hely nincs, ezért nem is teszek bele soha SS huzalt. Claptonnál még ha microcoil, akkor is vannak rések közte, de szálhuzalnál nekem kell a hézagolást megoldanom.
Mivel ss huzalbol indulásból több menet kell, ahhoz, hogy el érd az 1 ohm-os értéket, kell legalább 10-12 menet… Kb… És ezt még széthúzva is… Akkor mennyi helyet fog elfoglalni az a tekerés…?
Ami egy 22mm átmérőjű tankban eléggé kínos kicsit… Nem?