Azt meg tudná nekem valaki mondani,ha átváltom soros kapcsolásról párhuzamosra (vagy valami ilyesmi) akkor mire számíthatok? Most ebben a pillanatban valamelyiken van,a 0,6 az ellenállás,ha átváltanám,a másikra,akkor 0,15 lenne. Ez min változtatna. Remélem sikerült megmutatnom mekkora penge vagyok áramból!
Pillanatnyi figyelmetlenségemet kihasználva,elbújt a szekrényben. Mivel nem szeretek feleslegesen aromákkal próbálkozni,ezért kihasználta ,hogy kb 30 aroma takarásában meghúzódhat leghátul a sötétben.
Erre csak annyit tudok mondani, hogy igen.
…én is kenem-vágom az áramot.
Ez az eddigi legőszintébb válasz! Megtiszteltél vele. Mi azon csoportba tartozunk,akik nem tudják meddig élnek,de valszeg full sötétben fejezik be.
Azt is csak a rezsi miatt
Párhuzamos kapcsolás esetén mindkét ellenállásra ugyanakkora feszültség jut, mert a vezetékkel összekötött pontok ekvipotenciálisak. Ez azonos nagyságú az eredő ellenálláson eső feszültséggel.
Nagyobb petró kell neki . Ötös ülj le (A)
Ühüm! Nem gondoltam volna,hogy ennyire előre tudok szaladni egy infóval! Szinte érzem az ízlelöbimbóimon a különbséget a most használthoz képest,és látom tüdőm csodálkozását : Nem ezt a minőségű gőzt szoktam meg! (Az első mondat végén,arra a csúnya szóra rákerestem! Tényleg van ilyen szó! Bár sosem fogom megérteni,mit jelent)
Párhuzamos: Mintha kettő ugyanolyan szettet szívnál egyszerre mint az eredeti, Soros: Minta kettő ugyanolyan szettet szívnál mint az eredeti, csak mindekettőt letekered fele annyi wattra Legalább is fizikai teljesítmény szerint
Kis fiam jó példa jár a
Na ez már kezd érthető lenni! Majdnem! Ízben,gőzben mily váltotásokkal kápráztathat el,vagy omlaszthat össze a történet? Nincs kedvem szétszedni,ezért inkább kérdezek. Arra mindig van idő.
Na mesterek! Kezdjük elölről! Mi van benne most? (alap problémákkal indítok) elvileg 0,3 mesh. Hogy most ez a csomagban lévő 2 db értéke,vagy egyesével,azt nem tudom. Beletettem az egyik squonk bf pint,így lett 0,6. Ha a másikat tettem volna bele,akkor 0,15 lenne. Tehát mi van most benne,és mi változik ízben,gőzben,ha beteszem a másik bf pint?
Mindenkitől bocsi,ha hülyének tűnök,de eskü nem játszom meg magam. Igen,megtanultam így élni. Nem volt könnyű,de sikerült. Mondjuk a gyógyszerbeállítás eltartott egy darabig
Soros Re+ 0.15+0.15=0.3ohm
Párhuzamos Re=R1 0.15=R2 0.15 akkor Re 0.15
Nyugi, a többi amatőr(mint mondjuk én) csak csendben figyel és tanul
Há miért nem ezt mondtad eddig! Innentől már sima ügy! (asszem megyek,azt kicserélem,így kérdezzen az ember valamit,higy nincs felkészülve szakmai válaszokra!)
Amíg sorsnak nő az ellen állás addig a teljesítmény W esik azonos áramerősség A mellet a fogyasztón.
Teljes mértékben indokolt a neved mellett a “támogató”. Köszönöm,hogy benned van empátia,és nem alázol szakmai vonalon.
A soros jónak tűnik, a párhuzamos az 0,075 eredményű
Igazad van pillanatnyi eredő ellen állás U0=U1=U2 feszültség mellet szoktuk számolni
Én csak pislogok…
Már megint megy az offcunami, @Vaperina_Kinga jöhet speregetni.