Sziasztok valaki tekert már paralelt vagy használja?Mtl be szeretném kipróbálni olyan 0.8 ohm körülit szeretnék tekerni az kb mennyi menet lehet? ss316 huzalból lenne és 2.5 magra.
Helló,én használtam már többször paralelt,bár legtöbbször dl-be 28ga ss huzalokkal,talán egyszer tekertem 30ga huzalból mtl-be,de hamar beigazolódott,hogy 32ga huzal kellene hozzá mtl-be,vagy 34ga ,mert a 30ga pl túl alacsony ellenállást hozott nálam mtl-be,milyen méretű huzalról beszélünk?Ss316l-el 34ga huzalból tudnál tekerni 5menettel 2.5 magon paralelt az adna kb 0.8ohmot,de ugye a tekercs lábak mérete is befolyásolja a dolgot.
Hali.Készítettem már,használtam is,de maradok a ni 80 nálDe van itt a vaperinán úgynevezett "tekerde"ott meg tudod nézni,ha beírod az adatokat.Az előbb megnéztem,ss316 30as huzalból 11 kör lesz 0,8 ohm, 2,5es magon.
Igaz,elnéztem a kis papírkámat,mert egyszer én már össze írtam mikor kisérleteztem paralelel,30ga paralelbe 5 menet körüli,ha 0.8 ohmot akarsz,én anno 1.5 ohm környékére számoltam az volt a 34ga 5menet körül
köszi szépen mindenkinek na majd alszok erre egyett még akkor de lehet maradnak a sima huzalok az ss meg a kanthal mtl re a megszokott módon
Szerény véleményem szerint claptonal jobban jársz,bár nekem a clapton is első kísérletre jobbnak tűnt,de valszeg a hamarabb kokszolódása miatt fél nap használat után nem valami jó ízei lettek,ugyanaz a leves 28ga ss-el vagy sima ni80 huzalal igaz picit más karakteresebb ízben,viszont azok az ízek azért 2 napot is benne vannak és csak 3napon igényelte a törődést,de ez egyéni szubkektív és csak dohányos ízek pöfékelése melett,amiket a sima huzal talán jobban ki is domborít ellenben a clapton meg krémesebb jelegűvé varázsolt.
Tegnap kipróbáltam a paralelt, ss316 huzal, 28ga.
Nemtudom, talán 5 menet, 2.5 mag, 0.34 Ohm lett, Dl kazánban használom.
Én anno a Haku Venna rda-ba tekertem 30ga ss- ből parába,de csak azért,mert mellette csak mtl rta-k voltak és mivel elfogyott a clapton így a kényszer nagy úr lettviszont így negyed annyi delejel megtudtam hajtani a kicsikét,am visszakanyarodva,igen nyűgös volt viszonylag normálisan megcsinálni bele azzal a vékony huzalal.