Sziasztok! Egy hete vásároltam meg első e-cigimet. Smok Scar mini 80W. Vásároltam hozzá SONY VTC6 aksikat és szerintem valami gond lehet velük. MTL tankkal használom 13-14 watton és olyan 50% töltöttségig merül kb egy napi használat alatt. Másnap pedig a maradék 50% nagyon hamar lemerül… Ma például 20%-ról 10 slukk útán lement 5%-ra. Más tapasztalt már ilyet? Mi lehet a gond? Az aksikat külső X-star töltőben töltöm. A tank egy épített 1.12 ohm-os tekeréssel üzemel.
Szia
Teljes feltöltött állapotban nézd meg mennyi slukk jön ki belőle.
Elvileg a töltőd tudja az áramerősséget(4.2V) is és a mAh-t is .(3000)
Ha kevésnek találod még elvileg ott a garancia is
Vaporism oldalán van garancia?
Igen ,mindenhol kell legyen gari,ha megbízható boltból vetted.
Nekem még nem volt bajom velük
Na, különben itt is az van, mint sok laptopnál, mobilnál is. Az 50 százalék az tájékoztató jellegű adat. Illetve a felhasználás energiakivétele.miatt a kisülés sem lineáris. Csökkenő akkufeszből megnövekedett terhelőárammal lehet ugyanolyan teljesítményt kiszedni. Márpedik egy wattszabályzás egy modnál pont ezt csinálja. A végsőkig próbálja fenntartani a beállított teljesítményt.
Ergo, 50 százalék jelzésnél már rohamosabban merül a maradék…szóval ez amúgy sem egy labor mérőműszer, el kell fogadni hogy nem lineáris.
De ha úgy érzed, a teljes kapacitásra vetítve nincs meg a kellő üzemidő/slukk, akkor garancia.
Persze, többnyire a feltöltést sem kellene mod-ban végezni.
Sőt, még jobb hír, hogy ezeknek az akkuknak az élettartama jelentősen nő, ha nem sütik ki 20-30 százalék alá őket. Akár dupla élettartammal is meghálálja.
Nem árt nekik a rátöltés, bármilyen merültségi fokban. Viszont a mélykisütés közeli állapotot hosszú távon nem tolerálják annyira.
Remélem, viszonylag érthető voltam. Illetve kijavít, aki jobban tudja
Köszönöm így már érthető mi okozza. Azt nem tudom mennyi lenne az ideális slukk 3000 mA-re 13-14 watton 3-4 másodperces slukk hosszúsággal. Gondolom az ellenállással is összefügg, ami jelen esetben 1.12 ohm. Milyen módon befolyásolja az ellenállás az akku merülését? Magasabb ellenállással tovább fogja bírni vagy kevesebb ideig?
Variwatt módban a teljesítmény számít.
Adott beállított teljesítményt összesen mennyi ideig használsz. Ezt nem tudom megfogalmazni sokkal tudományosabban.
Egy jó mod VW módja pont arra szolgál, hogy a nagyon különböző ellenállás-értékű tekeréseket is azonos teljesítményen hajtsa. Ehhez ő okosan beállít feszültséget, hogy a megfelelő áram folyjon. Az akku oldalon ez kivett teljesítményként mutatkozik meg.
Szóval, ha te beállítasz VW módban 20 Wattot, az 1 ohmos és 0.5 ohmos tekerésnél is ugyanannyi slukkot fog bírni. A feszültség-matek a mod dolga.
De vegyünk egy mecha-t. Kapcsolgassuk az akkut direktben a tekerésre.
Ott a kisebb ellenállású tekerésen nagyobb teljesítmény alakul ki. Ergo rövidebb ideig bírja, de nagyobb teljesítményt ad le egységnyi idő alatt Tehat, nekünk akkor jó egy mecha, vagy egy VariVolt üzemmód, ha tudunk pontos ellenállású tekerést készíteni hozzája
keveset szívhatod mert én szintén MTL ben 12watt-on 2-t is lemerítek naponta
Nem tudom mi számít soknak vagy kevésnek. Szerintem elég sokat szívom.
Hát, hozzám képest számít kevésnek