@Vaperina_Kinga bocs, itt vagyok, csak el voltam havazva…meg lassan is írtam, hogy akik nem tudnak gyorsan olvasni, azok sem legyenek hátrányban Megpróbáltam Kinganéne, de tudod milyen félénk, visszahúzódó és szűkszavú vagyok
Szóval szevasz @LordGaret ! Gondolom Te is a klónnal kapcsolatban tetted fel a kérdésed, mert “SmokerStore Typhoon GX RDTA”-t írtál. És hát a SmokerStore az eredeti “Taifun GX”-et gyártja, ennek a klónjait emlegetik “Typhoon GX”-nek, illetve “Taifun GX Style”-nak. Nem, ez nem a már facebookon jól megszokott és álltalánossá vált kötekedés, és “grafo-nácizás” csak a félreértések elkerülése végett tisztázom
Túl nagy profistyle-t én sem hozhatok nagypofával a kéménnyel kapcsolatban, mert én is csak egy pár hete tesztelem, használom. De ha a mostani tapasztalatokkal rendelkeztem volna a megvétele előtt, akkor egy pillanatig sem gondolkoztam volna anno, mielőtt megvettem. Mert amúgy én is vakaróztam egy sort a vásárláson, hisz’ nem volt még sehol olvasható MAGYAR tapasztalat vele kapcsolatban.
-DL: Bár 95%-ban, évek óta MTL vonalon szórakoztatom magam a felhőkkel, ettől függetlenül azért van jópár év tapasztalatom is a DL-es időszakomból. Tehát első körben úgy próbáltam meg a tankot (hisz amúgy is 2 darab 3x1.8-as airdisk-el érkezik a tank, ami DL levegőzés). Valós példával talán szemléletesebb, tehát ha például alapul veszünk egy “Steam Crave Aromamizer Supreme V2 RDTA”-t DUAL COIL-al, akkor a GX tank, SINGLE COIL-al, ízben például simán leverte, Valószínű a kazántér kialakításának lehet köze főként ehhez és annak, hogy lényegesen kevesebb utat kell megtennie a gőznek, az ember szájáig a GX-ben. Talán éppen ebből kifolyólag, kevesebb watt is kell ugyanannak az élménynek az eléréséhez, mint mondjuk az előbb említett Supreme V2 SINGLE COIL-ra szerelve. Tehát kevésbé is melegszik a kisebb teljesítménynek köszönhetően a GX. A melegedés miatti hőelvezetést egyébként is nagyon profin megoldották a driptip alatti bazinagy hűtőbordákkal (nem csak látványosak, hanem hatékonyak is). Levesfogyasztása nagyjából egyezik DL-ben egy single coil-os Supreme V2-vel, de mondjuk egy Kylin RTA-val szemben bőven spórolósabb a GX.
-MTL: Mivel alapból 2db 3x1.8mm-es cserélhető airdisk-el jön a tank, ezért rendelni kell hozzá MTL-re való cserélhető airdiskeket. Én már rendeltem is 2db 1x1.5mm-est (a levegősebb mtl híve vagyok), ami még úton van. De persze nem tudtam megvárni, még megjön, és természetesen ki akartam próbálni, hogy vajon milyen MTL-re szerelve, mert olyan kíváncsi vagyok, mint egy komplett leánykollégium a Zara áruház, outlet nyitónapjának előestéjén. Ezt úgy oldottam meg (vigyázat…tipp jön!), hogy elloptam az Asszony neonzöld, hőálló-szilikongumi tepsikenő ecsetjéből 4 gumi"szálat", mert azok átmérőre is és anyagra is pont alkalmasak voltak a szélső airdisk lyukak elzárására (lejjebb teszek fel majd képeket erről a berhálásról is). Ez csak azért fontos leírni…részint mert szófosásom van…részint mert így kaptam 2db 1x1.8-as airdisk-et, ami így már MTL lett. Hát túlzás és elfogultság nélkül mondom, pazar lett! Ugyanolyan paraméterekkel (coil,watt,stb.), össz-ízben bőven utoléri például a Brunhilde MTL-t, 2.5mm-es légnyílással (pedig szerintem ez nem kis szó). Az édes és a kesernyés, fanyarabb ízeket jobban hozza nála, gőzben viszont elfenekeli az előbb említett amazont. …csak jótanács: az Asszony tulajdonában lévő hőálló-szilikongumi tepsikenő ecset KOPASZTÁSA, csak hivatalos végrendelet előzetes kiállítása esetén javallott!
-ÉPÍTÉS, FELÉPÍTÉS: A coil pozícionálása már-már szégyenletesen egyszerű. A tekerés rögzítése után csak simán bele kell húzni a coil-on átbújtatott tekerősegédet (fúrószárat,stb.) a szél-peremen kétoldalt kialakított 2db félkör alakú nut-ba és a coil máris pont ideális pozicióba van ahhoz, hogy az airdisk-ekből jövő légáram, tökéletesen körülfogja a tekerést úgy, hogy nincs holttér. Debil-biztos építés, nem lehet elba…közösülni! A liquidszállító sodronyok kábé fél centit kiállnak a decken belül a belső (gumi-)tömítésük fölé, ide be kell melléjük IS engedni a vattát, így például a Brunhilde-vel ellentétben, nem csak a sodronyok legtetején tudja a vatta kihasználni a leves szállításáért felelős kapilláris hatást, hanem a sodronyok felső fél centis oldalukon is és a tetejükön is. Ez kábé majdnem duplázza a vatták léellátását, igény esetén (mondjuk DL használat során). Az oldalsó nyíláson való töltéshez PLUSZBA beleterveztek a töltőnyílás mellé közvetlenül egy kis tűhegynyi légnyílást, így a liquid töltésekor ott tud eltávozni a tartály belsejéből a levegő és nem a sodronyoknál a kazántér felé. Ez főképp, ha gyorsan töltjük, akkor fontos, mert ilyenkor a kazántér felé (a sodronyok mellett) eltávozó levegő feltolhatja a liquiddel átitatott vattát…ezzel leemelve a sodronyokról, miálltal megszünhet a vatta léellátása, mert tovább nem ül rá a sodronyra. Ez is kis apróság, viszont esetenként sok dühöngéstől szabadíthat meg.
-ÖSSZEGEZVE: Nekem olyan szinten kellemes meglepetést okozott a GX, hogy beállt a “főtankjaim” sorába. Mindazonálltal neked is ajánlom, hogy először a klónt vedd meg, mert ezek, amiket leírtam, mind egyéni véleménykategória és ettől függetlenül lehet, hogy a te ízlésednek nem fog ennyire megfelelni. Ha így lenne, akkor viszont a klónt, árában BIZTOS, hogy el tudod adni hamar, míg ugyanez nem nagyon mondható el az eredeti 60000 forintos Taifun GX-ről.
Azért mellékelek egy rakat képet a tankról, hogy be tudd azonosítani a fentebb leírt dolgokat vizuálisan is. Biztos sok mindent kifelejtettem, akkor kérdezz (kérdezzetek) bátran! Csak gyorsan, mert ha észreveszi a Párom a kenőecset amortizálást, akkor már lehet, hogy nem lesz kitől (ebben az esetben kérném közbenjárásotokat, hogy feltétlen a zöld, kordbársony öltönyömben hamvasszanak…köszönöm).
JA, MÉG EGY FONTOS DOLOG!! Én a “ShenRay Typhoon GX”-et (ShenRay Taifun GX Style,ShenRay Taifun GX clone,stb.) vettem, mert rengeteg külföldi fórumot átnyálaztam előtte, és talán csak erről nem találtam minőségügyileg panaszt sehol. Ugyanis a Taifun GX klónokat 5 cég is gyártja. A “ShenRay”, az “YFTK”, a “Marstech”, a “Vanwu”, és az “Ulton”, illetve például a FastTech-en olyat forgalmaztak, ami amolyan “nevenincs” típus, azaz nincs külön beazonosítva, megjelölve a klóngyártó cég neve. Az “Ulton” és a “Marstech” gyártmányúakról kimondottan sok panaszt olvastam, az “YFTK”-sról kevesebbet, a “Vanwu”-sról még kevesebbet, és ahogy írtam a “ShenRay”-t csak dícsérték. Gondolom ez segítség lesz, ha esetleg vásárlásra adod a fejed.