Sziasztok!
Az IEH (idő - energia - hányados) szintem csak elérte azt az állapotot, hogy végre meg tudjam írni ezt a posztot. (igaz, ehhez kellett egy nyugis melós éjszaka is :))
Napra pontosan 2 hete vehettem magamhoz a címben említett RTA-t, amelyről szerettem volna egy rövid bemutató videót is készíteni, de sajnos technikai okok miatt (telefon hiba) ez meghiúsult, úgyhogy egy kis össze foglaló írást tudok csak prezentálni.
A tank már első ránézésre is nagyon szimpatikus volt számomra (bár inkább DL felhasználó vagyok), nagyon jól néz ki, és számomra kicsit titokzatos, futurisztikus külsővel rendelkezik.
Amint megkaptam Szabolcstól, és ott egy kis időm, az első dolgom az volt, hogy eltávolítottam az AFC-t, ami a tankban volt. Ezt követően gyorsan be is üzemeltem egy jó MTL clapton huzallal. Az eredmény egy jó kis szűk DL kazán lett, jó ízekkel, és szép gőzökkel.
Bevallom őszintén, hogy az első beüzemelés előtt nem is ismerkedtem sokat a tankkal, mert annyira elkapott a lendület, hogy szerettem volna mihamarabb kipróbálni!
Egy-két nap használat után jutottam el oda, hogy na, akkor szedjük szét, és nézzük meg alaposabban
Bizony-bizony, ahogy jobban szét szedtem a tankocskát, találtam egy-két érdekes megoldást.
Az első ilyen érdekes megoldás, amelyre a Szabolcs már a tank átadásakor felhívta a figyelmemet, az volt, hogy a liquid tartály záró kupak (nem hívnám top capnek ) fordított menetes. Ez igencsak meg tudja tréfálni a Vaperina/Vaper társakat egy-egy kómás hajnali feltöltés esetén A következő, ami szintén meg tud tréfálni egy-egy álmos felhasználót, egy nagyon hasznos része a tanknak, mégpedig a kémény. Ebben az esetben ugyanis nem csak egy egyszerű kéményről, hanem egy liquid átfolyás szabályozó kéményről van szó. Sajnos külön fényképen ezt nem tudom nektek prezentálni, de remélem az utánam következő @altair81 majd csinál róla képet/videót. Ugyanis attól függően, hogy a kéményt jobban vagy kevésbé tekerjük rá a bázisunkra, egy kis lyukat nyitunk/zárunk a bázis részen, ezzel szabályozva mennyi liquid jusson a tekerésünkre. Ezek a kis trükkös megoldásai teszik számomra még inkább jövőbe mutatóvá ezt a kis játékszert.
Kicsi a bors, de erős, szokták mondani, nos szerintem kicsi a By-Ka, de gőzös! Kis mérete ellenére azért egy eléggé nagy gőz felhők létre hozására képes tankocska járt a kezemben, melyet ezúton is szeretnék megköszönni @Szabolcs_Sebestyen Vapertársunknak!
Ízben gőzben remek kis szerkezet ez a By-Ka, és nagyon örülök annak, hogy őt is kipróbálhattam!
A tegnapi nap folyamán (péntek), a tankocskát átadtam szállításra a postának, és remélem jövő hét elején már @altair81 tesztelgetheti eme Gőzlér eszközt.