Selejtes vatta?

Update: én is megpróbáltam a 2-es magon áthúzni a nálam lévő 2.5-ös BP vattát, és ennél a pontnál el is bukott a teszt :rofl: annyira szoros hogy húzás közben elkezdte deformálni a coil-t, igazából át sem férne.
Hmm, ennyire nagy különbség lenne a nálad és nálam lévő vatta között?
Vagy épp kifogtam azt a rövid, épp megfelelően tömör szakaszt a dobozból. Most csak egy próbára volt időm, majd később megpróbálom más szakaszokból is. De ha így van, akkor ez elég gáz, mármint a gyártási minősége.

@Atis válaszán is elgondolkodtam, én is arra tippeltem fentebb, hogy kevés vatta okozza a pattogást gőzölés közben de több vattát nem tudok a coil-ba húzni, pont jó hogy érzek kis ellenállást de még nem deformál. Akkor a BP vatta szerkezete lenne túl ritka, szellős? Pedig behúzás előtt kicsit meg is sodorgatom a tenyeremben, óvatosan.

A tüzelés utáni sercegés is érdekes. Awg 28 kanthal szálhuzallal tesztelgetek most, nem hinném hogy magas vatton (15W, 1.1ohm, 6 menet, 2.5 mag), így marad a hűtés hiánya. Valóban nem tág levegős mtl-ként gőzölök, inkább valahol félúton a homlokhorpasztás és tág között, akkor lehet annak sok a 2.5-ös mag. Tesztelem majd a 2-es magot. Vagy ha van más javaslatod, ötleted @Atis , légyszi oszd meg.

Illetve kíváncsi vagyok te mire jutottál, lett-e dry hit 3-as vattával 2-es coilban :smiley:

7 kedvelés