Selejtes vatta?

Sziasztok!

Ma fogyott el az előző BP mods vattám, és ma bontottam ki az új, szintén BP mods vattát. Mind a kettő 2.5mm.

Az Expromizer v1.4-embe teszem, de egyszerűen szét vet az ideg. Akármilyen tekeréssel (többfajta előre- és saját teker huzallal) akármilyen vattázással (több, kevesebb, ritkított, felborzolt, akármilyen. De tényleg) valami elképesztő idegesítő hangja van. Szívás után is még serceg egy kicsit, illetve szívás közben is rotyog. De nem a különböző coil adottságai miatt, azt felismerem.

Elképzelhető, hogy változott valami, vagy épp valami selejtes cuccot sikerült beszereznem? Hiába építem meg sokféleképp, vagy éppen úgy, ahogy az előző vattával csináltam (és óó… de jó is volt. Halk, finom, jó gőzzel. 10/10). Ez rotyog, és szívás után is. Hát, nemtudom. Serceg??? Próbáltam videóra venni, sajnos nem adja vissza.

Illetve liquid hiba sem lehet, mert ugyan azzal próbáltam.

Ma már vagy vagy 3-4 tekeréssel és darabonként szintén 3-4 vattázással egyszerűen nem akarja.

Elképzelhető, hogy a vatta tényleg valami selejtes lenne, vagy csak én rontok valamit nagyon-nagyon el? Minden választ, tippet, trükköt, okítást… mindent szívesen fogadok, mert nagyon idegesít. Szívni tudom, az íz jó, a nikotin megvan, a gőzzel sincs baj, legalább ezzel tudom kicsit nyugtatni magam. De ez a szörcsögős-sercegős szívás utáni hang, meg a szörcsögés ami közben van, ez valami szörnyű. Eddig olyan simán és halkan jött belőle, mint konkrétan valami manórúdból.

6 kedvelés

Egy tipp: finoman tekerd le a dobozost, mert húzásra vékonyodik …

5 kedvelés

Ezt megfigyeltem, ezért kb úgy húzom ki a dobozból, mintha hímes tojás lenne. Ez a rutin már megvan, sajnos a probléma nem ebben lesz. De köszi a tippet :smile:

4 kedvelés

Nekem is dobozos BP vattám van, 2,5-ös. Én is észrevettem, hogy nem egyenletes a vastagsága. Van, amikor simán belehúzom, sőt túl könnyedén is. Majd 2-3 nap, és kezd égett íze lenni. Vatta ki, tekercs kokszmentesítés után újra vattázom. Igaz, nekem van vagy öt vége, mert sosem találom, amikor kell. :sweat_smile: Szóval, amikor húznám bele, akkor meg egyszerűen nem megy át, akad, szorul, húzza a tekerést stb. Bár nem esem kétségbe, új darab, és az már jó. Ötből egyszer fordul elő, körülbelül.

10 kedvelés

Na de ma vagy 10 vattázásom volt, és mindnél rossz. :thinking: most jöhet a 11.

3 kedvelés

Nincs belőle egy másik dobozzal,hogy össze tudnád hasonlítani?

5 kedvelés

Nincsen sajnos, elfogyott. 3.0-s van, azzal meg ránézésre pariban van. A méretet leszámítva. Tehát anyaga, színe, stb az passzol egyébként

5 kedvelés

Van, hogy csalok, a 2.5-ösnél teszek “mellé”, ha akad vékonyabb szakaszom.
Plusz hímes tojás​:grin:
(Amúgy jó vatta)
Ball Nuts GIF by DrSquatchSoapCo

6 kedvelés

Bár neked nem vigasz, de engem kicsit megnyugtatott a topikod :smiley: hogy nem vagyok egyedül. Vagy nem csak én bénázok :rofl:
Nekem új volt ez a vatta, csak nemrég (kb 2 hónapja) kezdtem el BP Mods vattát használni, u.az dobozos 2.5mm-es (Pro Vape Cotton) és nálam is minden tekerésre u.az jön elő amit írtál. Tüzelés abbahagyásakor még tized-fél másodpercig rotyog picit, gőzölés közben fura sistergő, sercegő hangja van, ritkán még pattog is nálam, de ahogy írod is, gőz mennyisége, ízek stb amúgy rendben.
Én is próbáltam többféle “trükköt”, borzolni kicsit/nagyon, összehengerelni tenyérben vagy csak ujjal simítani, vagy semmit se csak úgy bele stb., semmi nem segített így elkönyveltem hogy ez ilyen. Én is kíváncsi lennék, többieknek mi a tapasztalata ezzel a vattával

10 kedvelés

Viszonylag kis sűrűségű, érzékeny vatta, de szerintem nagyon jó. Finom bánásmód kell.

7 kedvelés

Èn az egyenetlenségèn kívűl nem tapasztaltam az általatok írt jelenséget.Pedig már jó ideje használom.
Illetve,javítanom kell magam.Most töltöttem újra a tankot,ilyenkor az első pár slukk után van nèmi sercegő hang,de utánna szèpen beáll,ès már nincs is semmilyen hangja.

8 kedvelés

Dettó ugyan ez. Nem bírtam jobban kifejteni. De akkor örülök, hogy valaki érthetőbben tudta leírni :joy:

Ebben egyedül az a fura, hogy az előző doboznál ez a problémám nem volt. Más igen, de az azért, mert én voltam a béna kezdő. De amikor belejöttem, működött :joy:

8 kedvelés

Most épp olyan vattázásom van, hogy nem sajnáltam… de nem segít. 11. a nap folyamán :upside_down_face:

(Tekercset ne tessék nézni, ez már túl van pár szíváson, de ezzel működött legutóbb legjobban. Ezt cseréltem ma friss tekercsre és vattára, de gondoltam megpróbálom, hátha ezzel a tekerccsel működik és a tekeréseket (vagy a dobozos előretekert) rontom el. De nem)

7 kedvelés

Ezek a fránya vatták mindig tudnak gondot okozni​:smile:

Nekem is volt egy rövid időszakom a BP Mods Pro vattákkal amikor minden szuper volt de aztán beütött a káosz és a pánik. Nálam nem volt sercegés csak nem volt jó izű.

Aztán nagy szerencsémre rátaláltam a THC vattára és minden gondom elszállt.

7 kedvelés

Pedig már elkönyveltem hogy “ez ilyen”, de most hogy írod előző doboz tökéletes volt, kicsit elgondolkodtam…
Ezek a tünetek nekem a kevés vatta problémára hasonlítanak (eddig hogy nem tűnt fel?..), lehet ez a széria ritkábbra, szellősebbre sikerült (mert ugye made in china).
Szerintem megpróbálom kisebb coil-lal, tekerek ma vagy holnap 2-es magra huzalt és azzal megpróbálom ezt a címkén 2.5-re javasolt vattát. Így 2in1 mert @Zoli76 -al nemrég épp beszéltük ki-hogy használja az ExpromizerV4-t, és úgyis kíváncsi lennék hogy gőzöl 2-essel.
Vagy ha 2.5-es coil van, ahhoz lehet érdemes lenne egy kis darabot hozzá sodorni és úgy próbálkozni.

6 kedvelés

Mondjuk most hogy írtam, hogy a 3assal összenéztem… szerintem én még ma este megpróbálom utoljára a 2.5-ös magot 3as vattával. Ha ez sem, akkor holnap lehet én is megnézem ezt.

6 kedvelés

Én amiben 2,5 magot használok, azt mind 3mm vattával húzom be.

9 kedvelés

Nem tudom úgy felvenni, hogy visszaadja. Még csak le se rántottam tüdőre hogy ne az hallatszódjon, ez a legjobb amit ki tudtam hozni belőle. Furán serceg a tűzgomb elengedése után :neutral_face:

5 kedvelés

Nekem totál visszaadja de a megoldáshoz kevés vagyok :face_with_diagonal_mouth::person_shrugging:

Nem lehet mod hiba? Más modon is ezt csinálja?

4 kedvelés

Ilyesmi nálam is, csak kicsit hangosabb :smiley:

3 kedvelés