Több év után csöppentem vissza a vape világába. Az eslő sikertelen kisérlet után, most már több, mint egy hónapja füstmentes vagyok
Sajnos erre a fórumra csak 2-3 hete találtam rá - köszönöm @Helomi78, így chatgpt segítségével szereztem be a “kezdő”szettem - Egy Innokin Coolfire Z80, Zenith II-vel.
Viszont kipróbálnám az RTA-t (Már úton van egy Hellvape Dead Rabbit MTL 2 RTA és egy Dwarf klón is hamarosan a kezeim között lesz), de van 1-2 dolog ami nem teljesen világos, ebben kérném a segítségeteket.
1; Saját tekerésnél rá kell izzítani a coil-ra, ez rendben. Ugyanígy kell, ha előre tekert coil-t használok az elején? - Az a logikus, ha igen, de jól jönne a megerősítés.
2; Vettem egy Ohm mérőt (chatgpt javaslat) , amin van “fire” opció. Azaz feszültség alá helyezi a coil-t. Viszont nincs leírva, hány watt-ot használ ehhez… Ezt lehet használni, vagy jobb a MOD-on csinálni? (Az az igazság, picit tartok tőle, hogy papírnehezéket csinálok a MOD-ból, ha valamit elszúrok)
Bocsánat, ha nem a megfelelő kifejezéseket használtam, még ismerkedem a szakszavakkal
Gratulálok, hogy sikerült már 1 hónapot túlélni analóg nélkül!
Igen, ugyan úgy, egyenletes izzás bentről kifelé a cél
Azt nem tudom, elvileg ha az csak mér, akkor nem fogja elégetni a semmit sem. Én a mod-on szoktam megnézni, hány ohm lett a tekerés, nem méregetek külön. Egy idő után úgy is rájössz, hogy csak 2mm átmérő kell 5 menet vagy több/kevesebb…
Szia. Igen mint írtak kell izzítás az előretekerteknél is. Ki tudja milyen kenő anyagok vegyszerek bármi is maradhat rajtuk a gyártás során. Én is a modon tekerek izzitok,de jó az az izé is amit vettél. A mod könnyen borul és ha rámarkolsz veletlen a piros tekerésre nem fogsz röhögni. Alacsony vatton kezd az izzitást. Huzalja válogatja minek mennyi watton jó neki. Őszintén én nem szoktam állitgatni a modon sem mert egyféle tankot huzalt használok. 3-as mag 24ga kanthal huzal 5 menet. Beledobom ráizzitok amig piros nem lesz azt kész.
Szia @Roland_Resch ! Üdv újra itt! Köszönöm, hogy megemlítettél! A kérdéseidre, pedig már sok-sok válasz érkezett nálam tapasztaltabbaktól, így én más sem hozzáttenni, sem pedig elvenni nem tudok. Ugye mondtam én, hogy itt sok seggítőre lelsz!
De annyit, hogy azt úgyis látod milyen gyorsan izzik fel a tekerés, csak rövid ideig nyomd a gombot szakaszosan, míg szép piros nem lesz! Ha már szépen izzik gomb elenged. 1-2mp. Ja és finoman megkapargatni izzítás közben (csak kerámiacsipesz) vagy után. Stb-stb.