RTA és coil kérdések

Sziasztok!

Több év után csöppentem vissza a vape világába. Az eslő sikertelen kisérlet után, most már több, mint egy hónapja füstmentes vagyok :slight_smile:

Sajnos erre a fórumra csak 2-3 hete találtam rá - köszönöm @Helomi78, így chatgpt segítségével szereztem be a “kezdő”szettem - Egy Innokin Coolfire Z80, Zenith II-vel.
Viszont kipróbálnám az RTA-t (Már úton van egy Hellvape Dead Rabbit MTL 2 RTA és egy Dwarf klón is hamarosan a kezeim között lesz), de van 1-2 dolog ami nem teljesen világos, ebben kérném a segítségeteket.

1; Saját tekerésnél rá kell izzítani a coil-ra, ez rendben. Ugyanígy kell, ha előre tekert coil-t használok az elején? - Az a logikus, ha igen, de jól jönne a megerősítés.

2; Vettem egy Ohm mérőt (chatgpt javaslat) , amin van “fire” opció. Azaz feszültség alá helyezi a coil-t. Viszont nincs leírva, hány watt-ot használ ehhez… Ezt lehet használni, vagy jobb a MOD-on csinálni? (Az az igazság, picit tartok tőle, hogy papírnehezéket csinálok a MOD-ból, ha valamit elszúrok)

Bocsánat, ha nem a megfelelő kifejezéseket használtam, még ismerkedem a szakszavakkal :sweat_smile:

Köszönöm a segítséget!

9 kedvelés

Szia!! Igen, az előre tekert Coilra is rá kell ízitani!! Én a modot használom!!

8 kedvelés

Szia,

Gratulálok, hogy sikerült már 1 hónapot túlélni analóg nélkül!

1. Igen, ugyan úgy, egyenletes izzás bentről kifelé a cél
  2. Azt nem tudom, elvileg ha az csak mér, akkor nem fogja elégetni a semmit sem. Én a mod-on szoktam megnézni, hány ohm lett a tekerés, nem méregetek külön. Egy idő után úgy is rájössz, hogy csak 2mm átmérő kell 5 menet vagy több/kevesebb…
9 kedvelés

Szia. Igen mint írtak kell izzítás az előretekerteknél is. Ki tudja milyen kenő anyagok vegyszerek bármi is maradhat rajtuk a gyártás során. Én is a modon tekerek izzitok,de jó az az izé is amit vettél. A mod könnyen borul és ha rámarkolsz veletlen a piros tekerésre nem fogsz röhögni.:sweat_smile: Alacsony vatton kezd az izzitást. Huzalja válogatja minek mennyi watton jó neki. Őszintén én nem szoktam állitgatni a modon sem mert egyféle tankot huzalt használok. 3-as mag 24ga kanthal huzal 5 menet. Beledobom ráizzitok amig piros nem lesz azt kész. :slightly_smiling_face:

11 kedvelés

Üdv a klubban, kitartást hozzá!:slightly_smiling_face:

Az előttem szólókkal egyetértek, plusz még egy kis segítség:

9 kedvelés

Szia @Roland_Resch ! Üdv újra itt! Köszönöm, hogy megemlítettél! A kérdéseidre, pedig már sok-sok válasz érkezett nálam tapasztaltabbaktól, így én más sem hozzáttenni, sem pedig elvenni nem tudok. :rofl: Ugye mondtam én, hogy itt sok seggítőre lelsz! :wink:

De annyit, hogy azt úgyis látod milyen gyorsan izzik fel a tekerés, csak rövid ideig nyomd a gombot szakaszosan, míg szép piros nem lesz! Ha már szépen izzik gomb elenged. 1-2mp. Ja és finoman megkapargatni izzítás közben (csak kerámiacsipesz) vagy után. Stb-stb.

11 kedvelés

Köszönöm szépen mindenkinek!

10 kedvelés