Szívesen. Míg megoldható az alternatíva addig MINDEN RENDBEN VAN!
Skacok! Élelmes a Magyar! Mindig minden esetben megtaláljuk a “kiskaput”, ép ezért nem is aggódom túl a dolgokat
Sziasztok én a lassú érlelés híve vagyok, szigorúan barna vagy zöld üveg edényben. Összeállítás után alaposan felrázom és megy a laptop hűtés kimenet elé hőn tartásra. Lassan felmelegszik kb3 óra alatt 300ml újra rázás. Levegőztetés 10 perc utána vissza melegítésre egy hétre. Ezt még 2-szer. A végeredmény bármilyen liquid esetén karcmentes tiszta íz. Voltak próbálkozások műanyag edénnyel de a végeredmény nem jó csak fogyasztható. Alacsony fogyasztásom miatt (5ml/nap) ez teljesen megfelelő.
“Lassú érlelés, szigorúan barna vagy zöld üvegben” A kezdetekben én dettó így csináltam A patikai barna üveg még mindig alap, csak már türelmetlen vagyok, ezért inkább mágneskeverő
Nem rossz, de a micrót felejtsd el! Kismillió helyen le van írva, a micro használata tilos.
Én 5 éve saját magam keverem a leveseket és mielőtt a mágneskeverőre raknám a lét 1 fordulatra microba teszem a cuccost ami ép, hogy csak felmelegíti a liquidet. Nyilván a hosszasabb microzás tönkre vágja, de én ezidáig nem tapasztaltam minőség romlást.
A probléma a következő. A micro nem egyenletesen melegít. Van ahol még hideg a cucc, van olyan rész, ahol már forrásponton van. A microhullám alapból bontja a nikotint, mellette a 60 fok feletti hőmérséklet szintén bontja. Aztán, hogy mi a bomlástermék,… te pedig ezt szívod. Egyébként, én lassan 6 éve keverem magamnak az anyagot, de soha nem használtam micrót. Igaz, nekem fűteni is tud a mágneses keverőm. (mind a kettő)
Nekem nincs mágneses keverőm,nem is lesz,nem mikrózom a levest.Van egy 5 milis meg egy 60 milis fecskendőm,az 5sel mérem ki az aromát,a 60sal az alapot.Ha összeállt a levest,10 perc melegvízben a kézmosóban,utánna alaposan összeráz,naponta 2 óra szellőzés,5 perc rázás, és mégis szívható,ráadásúl nem gagyi aromákat kutyulok.Egoist,diner stb.
Csak azért,hogy ne vegyük el a kezdők kedvét…
Jah,3 éve vagyok vaper
Tiszta sor. a mágneses keverő a türelmetlen emberek masinája. Ugyanis, az érlelési időt lehet jelentősen lerövidíteni vele.
Tiszta sor, ezzel én is tisztában vagyok. Én hűtve tárolom az alaplevet. Az egy fordulatnyi microzás fél percet se vesz igénybe. Ennyi idő alatt nem romlik az állaga ami kb 20c jelent, ellenben keverőre rakva kap ez kezdő löketet, majd azt 40c belőve 24 órán keresztül keverem.
Ha a micro helyett beletennéd a flakont, meleg vízbe, pár percre, ugyanott lennél. Már írtam, a micro nem egyenletesen melegít.
Nagyon profi.Melyik webshopon vásároltad?
Helló!
Ezt a mágneses keverőt milyen néven árulják?
Üdv,
Köszi!
Szia! Ez a neve! Vida István készíti! Több féle közül tudsz választani ami az igényeidnek megfelel!https://www.facebook.com/groups/3141466549303820/permalink/3217229675060840/ itt nézz körül!
Ha nem sürgös alin is találsz viszont fentebb irva no reklame istván vida akiröl tudjuk hogy csinál
Sziasztok!
Megnéztem Sóki vidijét. 2 kérdésem lenne.
Azt mondta, hogy hőálló poharat kell venni.
Mi melegíti fel a liquidet mert itt csak egy sima venti van.
2. kérdésem, hogy keverőbabát honnan tudnék venni?
Szia! A Sóki videója még csak a kezdetleges mágneskeverő elkészítését mutatja be amit a feltőltési dátum is tükröz. Ha jól emlékszem 2015. Ott valóban még nincs melegítő, de a leves elkészítéséhez egy laborokban használatos hőálló keverőpohárra és egy mágneses keverőbabára lesz szükséged. Mind ezeket az erre szakosodott üzletekben tudod beszerezni, mint pl. itt. https://www.laboreszkozkatalogus.hu/muanyag-eszkozok/magneses-kevererobotok.html