Sziasztok, üdv minden rutinos itteninek Viszonylag fogalmatlan vagyok az e-cigiben, bár hosszú megszakításokkal hosszú évek óta vissza-visszatérek hozzá. De mindig szigorúan konzumfogyasztóként. (Van olyan, hogy koca-vaper?) Szóval most a legutóbbi stressz-indukált visszatérésnél kicsit meglepett, hogy 2022-re gyakorlatilag elfogytak a kész-liquid beszerzési lehetőségek. Úgy emlékszem, 3-4 éve még lehetett simán kapni konyhakész 10 miliseket bárhol. (Tudom, most is van még itt-ott, de persze soha nem abból az ízből, amit épp szeretnék, és van, amiből egyáltalán nincs is.) Utánanéztem a keverésnek és stb, meg is próbáltam tegnap, össze is jött a dolog nagyjából, amiben valószínűleg sokat segített, hogy nekem nikotin nem kell, legalább az nem bonyolítja az életemet. De egyvalamit nem értek, komolyan, és tudom, hogy hülye kérdés, de: hogy a t…úróba mérjek ki 1,5 milit a tűcseppentős üvegben levő aromából anélkül, hogy összekenjek a környéken mindent…?! Úgy értem, ha kiveszem is a fejet, a fecskendő nem fér bele és nem ér bele a folyadékba, nem tudom felszívni. Ha kiöntöm egy másik edénybe és onnan szívom fel, az macerás, pazarló, minden ragad (+illatozik/büdös) és a maradékot nehéz visszajuttatni az üvegbe. A cseppszámot nem tudom megfeleltetni a mililiternek és nem is akarom. Hátha van egy tapasztalt hozzáértőnek trükkje erre… Persze lehet, hogy csak én keverek ilyen mini-mennyiségeket, ez esetben elnézést
Szia @Dalma
Először is, üdvözöllek közöttünk, remélem jól fogod érezni magad.
Amit keresel az pedig az inzulinos fecskendő ami 1ml-es. Én is használom, mert gyakran csak ilyen 3-4ml aromákat kell kiszednem. Pont bele is fér az aromás flasiba. Gyógyszertárakban hamarabb kapsz szerintem, mint webshopokban. Tű nem kell, hogy legyen hozzá.
Hű, köszönöm. Az üdvözlést is. Nekem is eszembe juthatott volna… de valószínű a weboldalakon, ahol nézegettem, nem volt (épp) készleten ekkora. Meg nem is gondoltam volna, hogy ez lesz a legnagyobb problémám, a százalékszámításra felkészültem, de az átmérő-gondokra nem. Majd meglátogatok pár gyógyszertárat.
A fiam mondta: Majd ő elfelejtette az egészet, de én még mindig alkalmazom. Főleg akkor, ha csak 1 tank ~ 2ml folyadékot keverek. Olyankor jól jön a csepegtetős módszer. 20 csepp az nagyjából 1 ml-nek felel meg. Nagyobb mennyiségek keveréséhez ott van a kalibrált fecskendőm is, és a palackok is ismert térfogatúak.
A gyakorlatban pedig,így néz ki a dolog.
Igazából a cseppszámos módszerrel azért vagyok szkeptikus, mert volt már az élet más területén, hogy így kellett számolnom, és valahogy soha nem jött ki a matek a végén… Mindig vagy maradt cucc, vagy idő előtt elfogyott persze értem, hogy egy liquid bekeverésnél azért nem kell gyógyszertári pontosság. MIndenesetre megjegyzem az átváltást, és ha nagyon rászorulok, használom majd, köszönöm!
A csepegtetős módszerrel az a baj, hogy a cseppentő belső átmérőjétől függ egy csepp mérete. Egyébként én 35 cseppről tudok, de ez sem 100%, hogy 1ml lesz. Jobb a fecsizés.
Szia!
Ha dobsz privátban egy foxpost automata vagy postacímet, szívesen küldök egy-két 30ml müa mérőpoharat amelyeken van 1,5 és 2,5 beosztás (is). A felső része összenyomható, így gyakorlatilag nincs olyan flakszi, amelybe ne lehetne áttölteni az aromát belőle. Tiszta és problémamentes megoldás, fecsizés nélkül.
Szia VittóreRég láttalakDobj már erről a csodáról egy fotót nekemB.Ú.É.K. Viktorom.
Kösz a felajánlást, nagyon jófejek vagytok Így magunk között bevallom, hogy a saját megoldásom végül az lett, hogy kikaptam a 2 milis fecsiből a tolókát, befogtam alul a nyílást, fentről belenyomtam az aromát a 1,5 milis vonalig, aztán a kimért alaplé fölött elengedtem. Végülis működött, csak az ujjam lett egészen érdekes illatú a végén. Egy mérőpohárral biztos könnyebb, de 1 milis fecskendőt is beszerzek azért. Amilyen tempóban nálam a liquidek fogynak, úgyis még 3-4 hét, mire újat kell kevernem.
A végeredmény a lényeg, a siker adott, uh minden OK!
Egyébként ha akad kéznél, egy gumikesztyű, megoldja a “szagló és aromától szutykos kezek” problémáját.
Ez is szuper megoldás. És a kisebb térfogata miatt jobb is, mint egy mérőpohár amiben nagyobb felületen terül el az aroma. Így szemmértékre is könnyebb adni.
10 ml-es fecskendő 0,5 ml mérési pontosággal rendelkezik. Erre kell egy tű és készen is van. Gyógyszertárban beszerezhető, vagy eü ismerőstől… Érdemes egyszerre több darab fecskendőt megvenni, mert a jelölés néha lekopik róla.
Ez a téma automatikusan lezárult (az utolsó választól számított) 30 nap után. Nincs lehetőség új hozzászólás küldésére.