Nem lett a kedvenc elfoglaltságom a liquid készítés
Ennyit bénázni embert még a jó Isten,nem látott
Volt amelyik aromának nem akart lejönni a cseppentője,késsel emeltem le róla,majdnem kiömlött.Ahogy fogyott az alaplé,úgy nem tudtam rendesen a fecskendővel felszívni.Döntöttem én oldalra,dehát nincs 3 kezem.Alaplés volt a gumikesztyűm,a fecskendők oldala,a tálca amin csináltam(tuti min.20ml odalett ezekkel)(tudom,hogy nem sok,de akkor is)Volt amelyik aromába nem ment bele az 1ml-es fecskendő(az Imperia vagy az Innawera)akkor előszedtem még a vastag tűt is,amit a vape42-ről még jó,hogy rendeltem.9-et csináltam,már az életemet is untam a rázássalMost szellőznek.Ja,2x borítottam fel a flaskát,amiben már benne volt minden,de még nem zártam le…
Az alaplét ki kellett volna öntenem egy pohárba?Valamennyit?(nem akartam azzal is pazarolni,hogy ide-oda öntögetem)
Szia Beatrix!
Nehogy feladd, csak egy kis részét érintetted a bénázásoknak! Jómagam likvidben áztam és a saját gyerekem visító röhögése közben mosogattam egyesével alaposan még a kész likvides flaskákat is…
Aztán egyszerűsítettem a dolgon.
Az eszközök: egy magas falú tálca, egy csemegéstál az alapnak (Tibi barátom salátástálnak nevezte ), egy 25ml adagolópohár 1ml beosztással, és egy fecskendő amivel az alapot suhintom a tárolókba, illetve papírtörlő igény szerint.
Így tálból cucc felszív, flaskába be, aroma kimér, beönt, flaska lezár és kész. Jöhet a rázás, szellőztetés végtelen folyamata. Amikor a tálba öntött alap a végét járja, feltámasztom a tálca falára, maradéktalanul ki lehet szivattyúzni a szent löttyöt. Ha több marad, akkor ugyanígy az alap üvegébe is gond nélkül megy ugyanez a művelet.
Az aromák csepegtetőjét nem veszem le, csak akkor, amikor majdnem kiürültek, én használom őket, egy uccsó 10ml-30ml keverés megy mindegyikbe méretüktől függően. A levételhez kést használok, kis feszítés és kész.
Tároláshoz a szokásos flaskákon kívül 30ml befőttes üvegeket, 100ml kemény műanyag flakonokat használok. Illetve a Kölykök által oly nagyon imádott 30-60ml Big Mouth flakszikat. De jövő héten érkeznek a @Andras_Barton által javasolt gyógyszertári üvegek. (Utólag is köszi a tippet Andrásom)
Ha az aromák cseppentőjét nem veszed le…akkor te nem fecskendővel méred az aromát?
Gyógyszertári barna üvegem van…10ml és nagyobb is.Én még ugye csak 10ml-es próbákat csinálok.Viszont a barna üvegnek nincs cseppentője,így rájöttem,hogy azt nem tudom használni csak akkor,ha veszek pipettát vagy mit hozzá
Nem, nem fecskendővel mérem. Azzal próbáltam, de rájöttem ne nekem való jelenleg. Könnyebb és egyszerűbb az adagolópoharas megoldás. És elég pontos is, ha jó a szeme az embernek, ha nem, akkor ott a kölcsönszem.
Én tegnap sok 0.4ml-t mértem az aromából.Ha elég nagy volt a szája az aromás flaskának,bele tudtam dugni az 1ml-es fecskendőt.Ennyi minimális aromát,milyen mércés pohárba csinálnál?
Az aromás flaskák általában 10-30ml esek csepegtetőjük hasonló,kiméred egy fecskedőbe,hogy hány csepp az 1ml és utánna,ha máskor ilyen picibe keversz csak számolni és csepegtetni kell,nem kell szétszedni és fecskendővel kimérni őket
Tőlem aztán olyan neve lehet amit csak szeretnél vagy szeretne a világ Nekem sajna csemegés tál marad amíg csak élek. Minden csemegét ebben tálalok magamnak.