Szent meggyőződésem az, hogy egy kézzel jól megtekert coil sokkal élménydúsabb hatást kelt, mint egy kész porlasztó , de az életkorom (60) változásával ez a módszer egyre nehezebb. 20 éve szinte a kezdetek óta tekerő segéddel gyártottam a coilt és akit tudtam mind lebeszéltem a kész porlasztók használatáról, mert tudtam, hogy a minőségi vapelés csak így érhető el. Az utóbbi években mindig olyan minőségi tankokat választottam, ami könnyen tekerhető, de mára már ezek építésé is nehézséget okoznak. A sok közül rendszeresen 3 modot és tankot használok, amit hetente, kéthetente újra vattázok, égetek vagy újra építek. Hosszú évekig ez egyfajta élvezetes szertartáskét működött, de pár éve a kézremegésem végett ez egyfajta kínlódás. Tegnap betelt a pohár, mert az új szerzeményemet Alberich II MTL 3x tekertem meg mert mindig valamit elcsesztem. Nyilván nem én vagyok az egyetlen, aki ilyen problémákkal küzd így főkét őket kérdezem, na meg azokat, akik tudnak javasolni egy olyan kész MTL porlasztós alternatívát ami a fentiekben leírt minőségii vapelést nyújtja. Köszönöm!
Szia!
Nincs nagy tapasztalatom a porlasztós tankokkal kapcsolatban.Itt a Vaperinán általában az Innokin porlasztósait nagyon dícsérik.Talán egy Zenith 2 jó választás lehet.
Szia! Köszönöm a tanácsod! Sajnos avagy sem, de porlasztó ügyben nekem sincs tapasztalatom, de hajlandó vagyok kompromisszumokra, így főként olyan Vaperek tanácsait várom akik megtapasztalták mindkettő MTL alternatívát. Természetesen utána járok az általad említett Zenith 2-nek.
Szia! Nekem az Aspire Nautilus 3 vált be. Van egy s nevezetű változata is az kb annyiban tér el, hogy van egy méh sejtes külső borítás a paláston. Tág határok között állítható a levegőzés. Több féle porlasztó elérhető hozzá. Soha nem folyt meg. Nekem jó az íz visszaadása is.
Az Aspire Nautilus-t csak a múltból ismerem, de ez számomra egy kifejezetten szép kazán! Természetesen lecsekkolom a róla írt teszteket és beszerzési forrásokat. Köszönöm a tanácsod!
Jó ízeket hoz,ha esetleg még allergiás is vagy a nikkelre vagy ss huzalokra (porlasztóra ) akkor aspire bvc porlasztó helyett vaptio cosmo pri is jó bele ami kanthal
Ha jól emlékszem a keveréseidre,nem fogják annyira kokszolni.
Szia! Köszönöm szépen az ajánlásod! Már többen is javasolták így sok tesztvideot stb. lecsekkoltam. Jelenleg beszerzési forrást vadászok! Nem vagyok jártas a porlasztós tankokban jelenleg keresek MTL tankokat.Szerencsémre soha semmilyen allergia nem ütötte fel a fejemet úgy hogy bár mi jöhet!
Plusz egy szavazat A Nautilus-nak .. több ismerős használja és minden honnan csak pozitív visszajelzést kapok . Amúgy is kevés az igazán MTL porlasztós kazán .
Nézzük mi az a van a piacon
Voopoo Doric Astra
Aspire Nautilus
Innokin Zenit
Geekvape Z MTL
Nekem ennyi jut fejembe
Finom Gőzöket
Amennyiben beszerzési forrás kell valamire privát szívesen segítek
Szia! Én is tennék +1 szavazatot a Nautilus 3-ra, megvan mindkét típusa (22 és 24mm) és 1ohm-os mesh porlasztóval MTL-ben elég jó ízeket ad, eddig nálam sem folyt meg, levegőzése elég rugalmasan állítható. És igaz amit írsz, egy építős kazán ezt is le tudja pipálni ízben de sajnos a szükség nagy úr.
Esetleg érdemes lehet véleményeket keresni a legújabb verzióról is, ezt talán több shopban találsz az újdonsága miatt (bár nekem egy “újabb bőr lehúzás”nak tűnik)
Nagyon szépen köszönöm, Mindnyájatok az önzetlen segítségét, útmutatását! Az imént meg is rendeltem az Aspire Nautilus 3 és az Innokin Zenith 2 +10-10 porlasztót
Köszönöm! Első körben a már megrendelt Nautilust 3 és a Zenith 2 fogom tesztelni. Joyetech Sub- Ohm -t kb 10 évvel ezelőtt használt ami majdhogynem így nézet ki csak abba kocka porlasztó volt amit egy apró trükkel újra tudtunk tekerni. Ez ránézésre DL ellenben én MTL párti vagyok.
Van egy SMOK Micro GDC Tankom, hasonló az Aspire Nautilushoz, benne a dobozban 2db. Smok M core 1.5ohmporlasztó, ezenfelül van hozzá 1 doboz Smok Micro Core-A porlasztó 5db. Később teszek fel képeket, csak most benne vagyok egy láncfűrészbe . Addig itt egy videó róla:
Nekem is van Nautilus 3-om, és egész jó.
Alapvetően én is mindig MTL-t használtam, de az utóbbi időben átszoktam. A vaporessónek is (meg másnak is van) MTL és DL közötti átmenetes porlasztói. A GTI és a GTX (az x-esek főleg a vaporesso x-nevű modjaihoz vannak kitalálva)
Ezek közül a legtöbb (szinte mind) sub-ohmos, de a 0,4 fölöttiek már inkább MTL-esek. Azokat lehet inkább így használni.
Nagyon tartós porlatók, van hogy több mint egy hónapig is bírják (nálam) persze a liquide azt jobban fogyasztják. És nagyon jó ízt és gőzt adnak.
Ezeket a porlasztóka én Vaporesso XR Max Lux moddal használom, de a GTI és GTX porlasztókhoz van normál 500-as csatlakozású tank is. Pont nemrég volt akciós az egyik kinai (talán az egyik legrégebbi) weboldalon, rendeltem is mindkát tankból, ha megérkezik (hosszú az út…) és kipróbálom, beszámolok.
Nem tudom, ide lehet e a weboldalt beírni, de majd elküldöm, ha érdekel, bár lehet hogy te már régen ismered, nekem is itt hívták fel rá a figyelmemet. Többedik rendelésre elég sok kedvezményt adnak, és megbízhatóak, (amellett hogy olcsóak)