Sziasztok évek óta cigizek, viszont szeretném kicsit kímélni magam, emiatt váltanék. Egy podot rendeltem, mivel korábban már volt nagy e-cigim is, viszont ezt kényelmesebbnek éreztem. Vaporesso Xros 3 mini 0.6 ohm, ehhez rendeltem még egy 0.8 és egy 1 ohmos podot is, hogy kipróbáljam melyik jön be igazán. Olyan kérdésem lenne, hogy olvastam, hogy podokat nem igazán érdemes csak nikotin sóval tölteni, néztem az árakat, 2000 forint körül van 10 mili, ez gyakorlatilag 5 ujratöltés. Ezt az árat elég borsosnak érzem, esetleg nikotin sót is lehet otthon keverni és ha igen ez mennyivel költséghatékonyabb? Minden segítő választ köszönök, teljesen kezdő vagyok.
Szia !
Üdv köztünk . Kezdjük a legelején a Pod-okat nem csak sóval lehet tölteni . Pont ugyan úgy mehet bele sima free base nikotin . .
A kérdés második felére a válaszom ,hogy nikotin só boostert is lehet venni ugyan úgy mint sima nikotint .. szóval magadnak otthon tudsz minden féle nikotinnal kotyvasztani
Köszönöm az üdvözlést és a választ is. A free base liquideknek is jó íze van podokban? Ahogy nézelődtem azt írták a só adja át igazán az ízeket
Én a legjobb tudásom és saját tapasztalataim alapján azt mondhatom , hogy íz vissza adásban nincs semmi különbség a két nikotin közt .
Amiben lényeges különbség van a torokhatás .. a Nikotin só egy lágyabb gőz élményt biztosít ( nekem pont ez vele a bajom ) Illetve ha tudományosan nézzük akkor a nikotin só felszívódási ideje gyorsabb .. ezért szokták rá mondani ,hogy azzal könnyebb az átszokás .
Az én véleményem az hogy az egész nikotin só történet egy jól átgondolt marketing maszlag ..
Az én véleményem, hogy a nicsós 10ml-es kész liquidek azok amik a lejobban hasonlítanak az eldobhatós mágján égetős kütyük ízvilágához. Ha nem ragaszkodzs ahhoz a túlaromázott, túlédesített ízvilághoz, amit a eldobható kütyük adnak szerintem feleslegesek. Mivel volt már korábban nagy készüléked én azt ajánlom, hogy első körben azzal kezdj, ami abban bevált és lesz némi összehasonlítási alapod. Volt podom, sose volt itthon nicsó, mégis jó ízeket adott.
Üdv +1,
Az elmúlt 1 évben (szintén évekkel ezelőtti tapasztalatokra támaszkodva) végigmentem ugyanezeken, annyi különbséggel, hogy én már iqosról váltottam podra.
Azzal vitatkoznék, hogy “nem érdemes” - számomra kifejezetten hasznos volt ez az időszak. A kis kiszerelésű nikotinsók lehetővé tették, hogy viszonylag költséghatékonyan ismerjem meg a különböző gyártók ízvilágát - vagy éppen azt, hogy az adott elnevezés milyen ízvilágra utal. Szerintem ez fontos, mert sok íz elég megfoghatatlan, és sokszor előfordul, hogy az adott aroma túl műanyag. Például öt különböző barackos liquid is teljesen más karakterű lehet: az egyik egy üdítőre emlékeztet, a másik inkább egy túl édes, gejl illatosítóra.
Engem az is motivált, hogy mindig kipróbálhattam valami újat. Bár ezek a kisüvegesek drágábbak, nekem megérte, mert így találtam meg azokat a gyártókat, akiknek az ízvilága általánosságban is bejön, és lett néhány kifejezett kedvencem is.
Ahogy nőtt az ár, és csökkent a választék, áttértem a longfillekre. Ezeknél néha plusz aromákkal egészítem ki az alapot, ha nem érzem elég karakteresnek. Időközben pedig rájöttem, hogy bár izgalmas lehet egy-egy narancsos vagy különlegesebb íz, a legkevesebbet mégis a trópusi gyümölcsösökben csalódom. Ezeket szeretem leginkább, míg a málnás, limonádés, vagy más extrább ízeket inkább csak ritkán próbálok ki — és akkor is olyan gyártótól, akiben már megbízom.
Vehetsz alaplevet (podhoz 50-50 pg/vg-t használtam csak eddig), ahhoz vehetsz niksó boostert (az oldalon találsz hozzá kalkulátort ami segít kiszámolni a kívánt erősséget), és ezeket longfill (aromát tartalmaz csak az üveg a teljes űrtartalmára), vagy saját keverésre, tetszőleges aromával (keverni és érlelni kell hagyni) bármeddig variálható.
Szerintem amíg kísérletezel, még a kétezer forintos kisüveges is jó, mert egy longfill 5-8e forint (plusz alapanyag) ugyanúgy mehet a kukába, ha nem ízlik és akkor hiába olcsóbb.
Nem kötelező megfogadni az én megéléseimet, de nekem ez így egy organikus fejlődés volt, s nem mellesleg 20mg nikotinról lejöttem 3mg-ra ezalatt az egy év alatt úgy, hogy szisztematikusan váltottam először 20/10, aztán 10-ről 6-7/5/3-ra.
Szia. Nekem nem egy ismerősöm/kollégám/barátom van, aki rendes cigiről áttért iqosra, majd iqosról podra. Nikotinsóval kezdték Ők is, aztán áttértek longfillre.
Azt megkérdezhetem, hogy a podokat te milyen liquiddel használtad, mert őszintén már olyan rég volt vapem, hogy fogalmam sincs akkor milyet használtam. Köszönöm a segítséget!
Köszönöm szépen a részletes választ! A terv nekem is valami hasonló a fejemben, hogy most még egyelőre berendelek jó pár sót aztán majd később kisérletezek.
Mégegyszer köszönöm rengeteget segített!
Hasonló a terv nálam is, köszönöm a választ!
Ha váltanál majd longfillre, vannak már aromásabb lötyik is. Például a Juice Sauz Drifter Bar vagy a liquidhall saját márkája, a Crescendo vagy a Bombonak a Bar Juice sorozata. A driftert és a bombot, megtalálod 10 milis nikotinsókban is. Azokkal ki tudod próbálni az ízeket. De a Crescendoból meg van 30 milis longfill (30 milis flakonban, 7.5 mili aroma).
Szerk.: azt elfelejtettem még, hogy a juicyvapour oldalán, van a Bombo Bar Juiceból 15 és 30 milis longfill.
egyébként a cigihez/iqoshoz képest nekem az volt a tapasztalat, hogy még így is felezte a költségeimet a kisüveges mókázás, ami alapból egy előrelépés.
mert bár 10ml az valóban ~5 feltöltés, ha van 10 különböző ízed, akkor nem fogy azért el olyan könnyen és gyorsan. nyilván, ha valami nagyon pörög, az gyorsabban fogy, aminek a pótlásáról gondoskodni kell, viszont nálam még mindig teljesen változó, hogy egy nap hány ml lötty fogy el. van, hogy folyamatosan tolom és akkor naponta 2-3 feltöltés simán elmegy, máskor egy fél is alig. ezt az analóggal és iqossal nem tudod megcsinálni, hogy most csak két slukk kell, máskor meg egy egész töltet, ott csak egész töltetekben lehet gondolkozni. persze abba lehet hagyni hamarabb, de az akkor is elvész, olyan, mintha teljesen elszívtad volna. szóval tekints erre úgy, mint valamire, ami kb. azonos árban van most még, de sokkal tovább fog tartani, mint amit megszoktál.
Jah, és szerettem volna némi támpontot is adni, csak elfelejtődött:
én alapvetően az aromás, karakteres löttyöket preferálom:
kicsikből:
- oxva ox passion: karakteresebb, aromásabb ízek (ha találsz még bárhol, mert nehéz már beszerezni sajnos) ajánlott, több kedvencem is van, verhetetlenek egyelőre
- bar juice 5000: jellemzően édesebb karakter, de ezek is aromásabbak, ez áll talán a legközelebb az eldobhatókhoz, szuper ízeik vannak
- bombo: nálam több is túl műanyag, vagy éppen annyira túlzóan ízesített, hogy elviselhetetlen, de sokan szeretik
- hangsen bar fuel: kevésbé aromás, de kellemes, kiegyensúlyozott ízek, könnyebb viszont összekeverni őket, kevésbé karakteresek, de jók
- elfliq/maryliq: összességében kellemes ízek, egyik-másik karakteresebb, sok féle van. van köztük sok kedvenc, viszont ezek gyorsabban is fogynak (valszeg alapanyag, vagy összetétel-arány miatt)
- aisu: édesebb löttyök, viszont pl. a barackjuk verhetetlen szerintem.
longfill:
- steam train: nem csalódtam még, aromás, kellemes, természetesnek ható ízek
- twelve monkeys: a steam trainhez képest érezhetően kevésbé aromás, de kisebb feltöltéssel ugyanúgy élvezhető ízek
- zap: ugyanolyan, mint az előző
amik nekem egyáltalán nem jöttek be: adam’s vape, dinner lady, sukka salts, fruizee
Köszönöm! Honnan tudom ezeket beszerezni amiket írtál?
liquid-aroma pont hu (vpn),
juicyvapour pont com (vpn),
masquevapor pont com
aromes-et-liquides pont fr
illetve a rendelés címke alatti posztok is segíthetnek
Szia ! Tökéletesen levezetted teljes mértékben egyet értek veled mindenben is
Csak az alap kérdésekre nem érkezett válasz szerintem .
Nézzük mik voltak az alap kérdések
-
A Pod-okba leginkább a nikotin só való e
-
Kell e nikotin só ahhoz ,hogy jó ízeket keverjünk otthon vagy sima free base nikotinnal is elérhetők ugyan azok az ízek .
Engem is érdekel a téma . Mert én is próbálkoztam nikotin sóval keverni .
Ha jól tudom a gyártási eljárásban különböznek. Mind kettő használható Pod ban szerintem.
Lötyiket nem ajánlok mert más kategóriát kedvellek, azok meg nem igazán jók pob-ba.
jogos.
1., nem, szerintem ez hülyeség. Amennyiben az alap arányai stimmelnek az adott porlasztóhoz/személyes preferenciához. Más készüléknél (ami nem pod), lehet van ennek relevanciája, de abban nincs tapasztalatom, itt pedig tuti nincs.
2., ezt nem tudom, mert teljesen nulláról még nem kevertem semmit. De az eddigi tapasztalataimat alapul véve talán nincs. Az viszont biztos, hogy még a sók előtti időben a cigit nem tudtam ecigire váltani, nem volt meg az az ereje, viszont iqosról már gond nélkül átálltam rá, megvolt közel ugyanaz az érzet. Úgyhogy lehet, hogy ez a sók miatt van, de lehet az is, hogy a tech fejlődött ennyit meg az aromák, fogalmam sincs.
valamelyik youtubernél láttam, hogy a bio alaplé azért jobb, mert más, külön eljárással készül, és vannak, akik “allergiásak” a pg-re, úgyhogy kipróbáltam a bio megközelítést is. Ott tapasztaltam valamiféle különbséget ami a pára “sűrűségének érzetét” befolyásolja, mintha kicsit “töményebb”, vagy “ellenállóbb” lenne a bio. Nem torokhatásra, hanem… más. Sajnos egyik jelzőt sem érzem igazán pontosnak, azért is az idézőjel, de nekem nincs intoleranciám ezek szerint, mert nekem jobb a nem bio. De ízben ott sincs különbség az én megélésem szerint.