Remélem, nem haragszotok, hogy ennek most új témát nyitok. Mert most egyszerre szeretnék leírni mindent, ami velem az utóbbi időben történt.
Először is hadd köszönjem meg nagylelkű adományozómnak ezt a vadiúj, kifogástalan, sokat tudó, és gyönyörű Tesla poker modot. A nevét csak az ő beleegyezésével hozom nyilvánosságra. Egyelőre ennyi. Ígérem, hogy vigyázok rá, nem nézem meg a belsejét amíg jó, és idővel kerítek bele hozzá méltó akkumulátorokat. Egyelőre MTL használatra 10,5 Watton megfelelnek az 5 Amperes akkuk is.
Következő: amit barkácsoltam, végre jól sikerült. A kis kínai szettem kazánját végre, nagy sokára sikerült rta kazánná alakítanom. Nagyon sok próbálkozás (Véres verítékek hullatása, szitkozódások, stb.) után úgy néz ki, tökéletes lett. Ahogy a Dolgoztam rajta… című témámban már leírtam, jó sok gőz, tökéletes ízek, és egy kis félelem. Mi lesz, ha szétszedem? Többé nem sikerül ilyen jóra? Illetve volt egy kis bibi. A huzal, ahogyan mutattam 0,6 ohmos, ráadásul rajta hagytam a végeit, ennél csak több lehet, a mért 0,4 ohm menetzárlatra utal. Ugyanis a coil valahol hozzáért a csavarhoz. Másik gond, hogy bátortalanul vattáztam, és a tömítéssel is gond volt, mert amikor töltöttem, a fél tank kifolyt az egész alá a talpba. Végül is vettem egy negy levegőt, és szétszedtem. Ugyanis, ha nem tudom kijavítani az apró hibákat, illetve nem tudom a most kifogástalan ízt, és gőzt megismételni a tekerés megismétlésével, az egésznek nincs értelme. Eredmény: makulátlan vatta, hibátlan coil. 2 meneten azonban látszott, hogy ki volt iktatva, mert fényes volt, nem volt rajta koksz. Na itt volt a zárlat. Kicsit hosszúra hagytam az árambevezető csavart. Levágtam. Izzítottam. Huzalt a helyére igazítottam, ahol most már nem érhet hozzá semmihez. A talp tele volt liquiddel. Nem húztam meg eléggé a csavart a szilikondugó közepére készített lyukban, és ott minden lefolyt, amikor a fedelet levettem. Érzéssel megszorítottam a csavart, mert ha túlhúzom, kihúzza az anyacsavart is a másik oldalra a szilikondugóból, az nagy baj volna. Jött a vatta: A múltkorihoz képest dupla vastagságút vettem elő, megpödörtem, átfűztem. Lényeg, hogy a palást furatait kitöltse, ha nedvesen megdagad. Jó lett,szép is lett, mint egy mókusszőr ecset sörtéi. Ollóval levágtam az üvegpalást vonalánál. Még egy megoldandó feladat: Az eredetileg dl kazánra huzat szabályzót szerelni, és nem kívülre, mert az ott ronda, és elmozdul. Kicsit közelítettem az MTL felhasználás felé. Mivel felső levegőzésű, a fedél levegőző nyílásait adott vastagságú szilikongyűrűből vágott C idommal betömtem, csak egy 1 mm-es rést hagytam levegőzésnek. Töltés, szívás. Folyadékáramlás kiváló, levegőzése nekem untig elég. 30 Wattig semmi égett vatta íz. A felső levegőzésnek köszönhetően, a dupla falú csőben ugyanis a beáramló hideg levegő jelentősen lehűti a kiáramló gőzt. Szinte kívánja, hogy egy kis Heisenberget tegyek bele. Na most a Siren a melegebb gőzével szivarosabb feeling, a kínai kazán hűvösebb, cigarettásabb, mint a Milde Sorte, a filter feletti tüszúrásnyi levegőző lyukakkal. Korombeli volt cigarettások, remélem, emlékeztek rá. Először nagybátyám hozott, az akkor még NSZK-ból, majd itthon is lehetett kapni. Azon gyakoroltam, hogyan kell a cigaretta füstjét letüdőzni, a Szegedi Szabadtéri Játékokon, amikor statisztaként a soromra vártam a színfalak mögött. Addig csak kocabagós voltam. A seregben már lement a mezítlábas Kossuth is. Most meg ilyen ügyefogyi vagyok, hogy barkácsoltam magamnak egy rta kazánt eredetileg porlasztós-patronos dl kazánból. És most nagyon boldog vagyok, hogy sokadjára végre így sikerült.