Sziasztok! Egy kicsikét el voltam veszve, de most kérdeznék valamit. Úgy cirka 2018 óta tértem át a vapelésre, az első két évben még előfordult velem, hogy rágyújtottam analógra, de már több éve nem szívok dohányfüstöt. Kezdtem 12 mg/ml, majd sokáig 6 mg/ml tavaly óta 3 mg/ml nikotinnal szívom. Elhatároztam, hogy teljesen elhagyom. A visszaszokás veszélye már nem fenyeget. Inkább rendelek márkásabb aromákat abból a pénzből, a nikotint meg elhagyom. Tudom, hogy az eddigi forrásokból még mindig lehetne rendelni, de 6 év után gondolom, ideje tovább lépni a leszokás irányában. Kérdem én, van itt aki már teljesen elhagyta a nikotint, és mik voltak a tapasztalatai?
Szia ! Hajrá Feri!
Szia. Épp ma rendeltem aromákat. Azhad’s Virginiát és Latakiát, TPA török dohányosat, és Journey RY4-et. Ezek már nálam mind beváltak, és ízlenek. A kazánjaim jól vannak, a Dvarw-ok azok eltörhetetlenek, a By-ka tankoknál meg akadt egy-egy olyan palást, ami túlélte a kínzásokat. Szerintem csak lehet valami gyártási malőr azoknál, amik megszorulnak, mert a V7 hosszú palástja még mindig ép és sértetlen. A modok beázás folytán inkább pusztulnak, de az a dolguk. Te mennyi nikotinal szívod? És miket az RY4-en kívül? Ha nem túl tolakodó a kérdésem.
Szia Ferenc! Én azt javaslom, először fél milligramonként csökkentsd az erősséget, ha még van nikotinod. Ha hirtelen elengeded meg fogod érezni, nagyon! Ha pedig hiányozna a kaparós érzés emeld feljebb a tekerést, hogy messzebb legyen a légbeömlőtől, az valamelyest pótolja a nikotin erősségének érzetét. Nekem ez a bevállt praktikám, viszont csak pár hónapra sikerült nullásra lemennem. Nekem nagyon hiányzott a nikotin. Nem ment nélküle. De Neked kitartást kívánok!
én 3-as nikell…
https://emporiopan.it/omerta-liquids-3534
https://thevapinggentlemen.club/collections/aromi
és kb ezeket…
ja és igen sajnos a klón tankoknál lehet mínőségi próbléma…
Hasonló cipőben jártam, csak korábban döntöttem a nic elhagyása mellett. 12-vel kezdtem, aztán sokáig 6 aztán még több ideig 3-as. Bár 6-ról háromra az átállás együtt történt MTL-ről DL-re váltással.
Személyes tapasztalatom az volt, hogy fokozatosan próbáltam letenni, és 3-ról 1-esre nagyon nehéz volt át állni. Persze, kettő között voltak kettes meg másfeles keverések, de azt vettem észre, hogy rengeteget van a számba a cigi és elszívom ugyan azt a nic mennyiséget, csak 2-3x annyi liquid fogyása árán.
Lényeg a lényeg, oda kellett figyelnem magamra, hogy ne szívjam folyamatosan. És szépen lassan visszaálltam a régi mennyiségre liquid fogyás téren.
1-est sose hagytam el.
Megpróbáltam a 0-ásat, és lehet, hogy csak a fizikai függőség beszélt belőlem, de az a pici plusz TH nagyon hiányzott a 0-ásból, ami még az 1-esben érezhető.
Betegség és egyéb okok miatt már többször is volt, hogy egy-egy hétig egy slukkot sem szívtam, szóval igazán erős függőnek már nem mondanám magam. Elhagyhatnám egyik napról a másikra. Egyszerűen szeretem szerelgetni, felhőket eregetni, DIY liquid recepteket kevergetni…
más szóval a lelki függőség még bőven a kezembe tartja az e-cigit, de a nic függőségtől (fizikális függőség) sikeresen megszabadultam.
Van még kb. 3 dl készre kevert nikotinos levesem, azokat hígítgatom a frissen kevert nic. mentesekkel. Talán így tartható a folyamatosság. Ha nagyon hiányozna, akkor előveszek egy régebbi keverésemet. Azokat így is úgy is el akartam szívni. De a mostaani rendelésemel is azért vártam ennyit, mert gondolkodtam, hogy rendeljek e az aromák mellé 10 ml-es 20 mg/ml boostert, vagy sem? De inkább az utóbbit választottam. Ha nagyon nagy volna a hiány akkor is max. 3 nap alatt ideér. Inkább most kihagyom.
Gondoltam én erre is, de úgy tapasztaltam, hogy egyes aromák íze esetleg pótolni tudja a hiányzó TH-t nem mindegy még mindig nem, hogy mit, és milyen százalékban? Ezeket szeretném még kikísérletezni. Annyiféle ízből mindig lehet még valami újat kotyvasztani.
Végül is az is eredmény lesz, ha 1 mg/ml -nél kötök ki. az már könnyedén előállítható, ha csak olyan10 millis boostereket veszek, amit a törvény megenged.
néhány recept adja az “elegendő” TH-t, gyümölcs kedvelő vagyok ráadásul DL-ben szoval többsége nem
De hogy őszinte legyek, valaki bekeverne egy 0-ás liquidet, odaadná, hogy az 1-es, nem venném észre a különbséget szerintem.
Én is így vagyok vele, az 1-es is nagyon jó eredmény számomra. Aromamester-től jön a 100mg-os oldat és ki tudja hány sok hónapon keresztül ott van a fagyasztóba.
Sóher vagyok, mutyi boostra nem költenék amíg létezik alternatíva, aromamesteres cucc, jól bevált… már sok éve onnan jön a nic.
a régi már megszűnt szlovák domain (eliquidvg.eu) sokkal szimpatikusabb volt… de állítólag ez ugyan az, csak új néven. Magyarabb lett a dolog. döntösn mindenki maga, hogy ez jó vagy rossz…
Szerintem 3 mg már majdnem zéró…tehát ha mégsem jó a 0, ne feszélyezzen az a kicsike.
(Én már lementem 15-re, munkában 21-re )
Én 12-essel indítottam, majd viszonylag hamar sikerült 6-osra lemenni. Próbálkoztam a 3-assal, de nem vált be, kénytelen voltam visszatérni a 6-oshoz. Egy ideje nem próbálkozom a csökkentéssel, így is feljöttek a kilók. Szeretek vapelni, és igénylem a megfelelő th-t. Ez van.
A kávénál is ragaszkodom a napi 1hez (néha 2höz) akkor a 45-50mg hasonlóan hasznos napi nikotindózist minek száműzném?! Nem vagyok én aszkéta!! Mi lenne a következő, a fényevés?
A reggelit már buktuk, dögsötét van
Hey, én még nem is reggeliztem…ha az eszpresszó + 2 zabkeksz egyáltalán annak számít hamarosan…nekem elég ennyi Ezzel is simán letolok 10-15k futást. Bezzeg az ebéd utána, az már emberes adag Viszont kb 1-2ml liquid már elpárologtatva ébredés óta.
Sziasztok,szerintetek létezik olyan nikotin mentes liquid vagy adalék, amivel torikhatást lehet elérni?
Úgy érzem, én is hozzászólok. Bár kis zöldfülű vagyok még bőven. Én 16-18-20 mg niksós liquideket szívtam. Most az utóbbi pár hétben, az új keverésekkel valami hibrid szerűséget szívok, azt hiszem 2 mg niksó és 8 mg nik, szóval kb 10-est. Az a büdös nagy helyzet, hogy nagyon érzem. Többet van a számban. Viszont még vannak az erősebb, csak niksós levesekből is. Ha azokat előveszem, akkor fél-1 napig nagyon megcsap a nikotin, mint életem első szál cigije, de utána ráállok, és bírom. Szerintem nem is a nikotin mennyiséggel van baj. Költséghatékonyság miatt váltottam nikotinra a só helyett, mert a kis 20-as boosterekből igencsak sok fogyott. Igyekszem átszokni, megszokni ezt a hibrid, de inkább freebase nik többletes löttyöt ennyi nik tartalommal, és nincs is vele baj, csak sokkal többet szívom, így sajnos ugyan ott vagyok, mintha az erősebb levesből kevesebbet szívnék. Nekem a só a top. Jó lenne abból is valami 100mg-os kiszerelés.
Coolada, enyhe mentol, megfelelő aroma, th-s tank. Ilyesmik.
(Tekerés viszonya a levegőáramlathoz, teljesítmény, huzalfelület…)
18-ast szívok átlagban, de nekem se csak a nic adja a th-t, legalább ennyit számít az aroma is, meg a setup, meg pl. én PG többletezek.
Ezt elvileg arra talàltàk ki @Auren