Szeretnék nikotint vásárolni. A fórumban nem találtam a választ.
A 100% VG-ben, vagy a 100% PG-ben oldott nikotint érdemesebb keveréshez választani. Annyiban a gugli segített, hogy a PG alap nagyobb th-t vált ki.
De!, ezen felül bármi infó, hogy a porlasztó-gép-gőzöles szempontjából mi a megfelelőbb alap? Melyikkel könnyebb bánni, melyik lesz homogénebb stb…
Kész liquidként 70VG/30PG arányt tervezem használni.
ha ragaszkodsz a 70/30-hoz, akkor vegyél 70/30-as nikotint, különben vagy PG vagy VG irányba fogsz nagyok eltolódni, a keverdével meg tudod nézni mennyire.
A legrugalmasabb megoldás, ha külön veszel PG-t és VG-t és akkor nagyobb tered van a játékra. Persze attól is függ milyen nikotin a végcél és milyen nikotin tartalma van a nikotinnak amit venni készülsz. Szóval így elég kevés az info szvsz.
Ja és hogy milyen aromát használsz majd, van olyan snv, ami alapból 33% pgben van oldva, és ha meggebedsz sem tudod bizonyos vg arány fölé vinni, akkor sem, ha tiszta vg-vel tolod fel.
Meg milyen setupba fogod használni.
Szóval elég sok mindentől függ a válasz.
Mondok egy példát: dl-ben szeretnél porlasztós cuccal használni 3mg-os alapot dinner lady snv-vel. Ebben az esetben inkább vg irányba kell elmenni, hogy ne folyjon meg, de a dinner lady 60ml-s flakonban van és 20ml az aroma, szóval ha full vgvel öntöd fel sem lesz meg a 70% vg tartalom.
Ha mtlben szeretnél használni 10mg-os nikotintos levet 20mg-os boosterrel, akkor 10ml booster és 10ml vg fog kiadni 20ml 10mg-os 50/50-es alapot, ha full pg-s a nikotin.
A két féle setuphoz 2 különböző keverési metódus kell.
Szia! Én csak javaslatot tudok neked adni, nem kell ezt túl bonyolítani! Veszel külön összetevőket és meg is vagy! Olyanra kevered amilyenre szeretnéd és jó neked! Pg+VG+ nikotin booster!
Külön vásárolt PG, külön vásárolt VG, aroma arány majd kiderül mire esik a választás, nikotin 100ml/100mg. A keverés előre láthatólag kalkulátor alapján. Kívánt nik 6mg.
A nik nem kevert alap, vagy VG, vagy PG.
én úgy keverek már,hogy külön 0 ás vg meg 0 pg 1-1L meg 100ml/100mg pg nikotin és a keversében 50/50 szoktam csinálni 6mg leveseket 12%ban álltalában a 10ml aromakt.
Szia! 100%Pg nikivel könnyebb dolgozni ill. tàrolni is kényelmesebb. Porlasztós kazán szebben muzsikál 50/50-es alappal. Nyáron azért ha alsólevegőzésű az is megfolyhat. Érdemesebb felsőlevegőzésű kazánt használni.
Ebben az esetben szerintem tök mindegy, 100ml 6-os alaphoz kelleni fog 6% nikotin, ilyen pici mennyiségben nem oszt nem szoroz, hogy most full pg vagy full vg, de egyet értek @Elek_Segits -el, a pg-vel könnyebb dolgozni, mert a full vg-t felszívni egy fecskendőbe maga a pokol.