Meglehet, hogy hülye kérdés, de szeretnék tisztába lenni ezzel is.
Mit befolyásol a tekerésen a 2, 2.5 és 3-as magátmérő azon kívül, hogy több vagy éppen kevesebb vatta megy bele? 5-7 menetet tekertem mind a három maghoz (Ni80 Superfine Clapton).
ARES 2 tankba most került 2-es mag először és a 0.58ohm-os ellenállással talán most jobban kijönnek az ízek, mint korábban. Eddig a 2.5 vagy 3-as mag 0.93 körüli ellenállással mintha egy kicsit haloványabb lett volna. Talán!
Szia. A felület. Több fémet tekersz nagyobb átmérőre, így növekszik a fűtőfelület. Ha nagyobb a felület több wattot is kér. És azért lehetett íztelen mert nem mentél feljebb wattban. Csak ugyebár abban a tankban magas watton melegedhet rendesen. Nekem sima Ares volt (A 2-ig nem jutottam el.), de abba bőven elég volt egy SS szálhuzal. De ez már egyéni ízlés. Minden jobb claptonnal, csak férjen bele és hűljön rendesen.
Még mindig nem rendeltem meg az ares 2-öt… Mert ahol van fekete, ott nincs huzal, amit vennék.
Meg rá kell magam venni ígyis, hogy alapot, tankot, meg aromát rendeljek 3 eltérő helyről. Francnak sincs kedve a futárra várni.
Na, de az Ares íz visszaadása icipict alacsonyabb, mint a jobbak, akárhol olvasom.
Alap terén, milyen arányt ajánlanál hozzá?
Van néhány 50/50-el és van 70VG/30PG-vel is pár darab. Összességében szerintem nincs drasztikus ízkülönbség a kettő között. Valóban az Ares 2 kicsit gyengébb ízben az átlagosnál a nagyobb kazántérnek köszönhetően, de ezzel együtt lehet élni. Szerintem amivel kísérletezni kell, az a huzal és vatta. Eddig 2.5 és 3 magátmérőt tekertem, ma viszont kipróbáltam 2-es magon és talán most jön ki legjobban az íz a korábbiakhoz képest. 15W-on használom, de a többi tekerés alkalmával is 14-16W között gőzöltem leginkább. 2-es magon a VG többletes alappal élvezhető ízt kaptam ma. Majd kipróbálom az 50/50-el is és meglátjuk.