Ni 80 huzal help

Meglátjuk milyen lesz majd :smiley:

Most megnézettem slukkolás közben a lányommal,(nem látom a kijelzőt amikor vapelek)
2,54 Volt, 0,18 Ohm, 35 Watt-on tök nagy gőz van. Digiflavor Drop V2. 3 fújásból ködbe borul a konyha.(kb 15 négyzetméter) :dash: :dash: :dash:
Kalkulátor szerint pont 35 watt kell a setupomnak. :saluting_face: :100:

5 kedvelés

na mennyire rossz a vattázás ? :smiley:

2 kedvelés

Köszönöm ! :smiley: 0.17 nekem akkor 35 watt-ot célzom meg nem a 60 at :smiley:

2 kedvelés

Pár kép. Sajnos kicsit ízetlen valamiért meg miutan osszeszereltem setupot valamitől 0.11 re esett az ohm xdd nem is értem .

3 kedvelés

Építés után miután beliquidezted és összeszerelted, szívás után tapasztalsz buborékolást a tankban? Ha van buborék akkor a liquidszállítás megfelelő ha viszont nincs akkor a vattázáson kell igazítani.

5 kedvelés

+1 Gergő és a buborékok. Szerintem nagyon sokat segít az elején amíg csak próbálgatás van, 2-3 pöff után jönnie kell a sok kis apró bubinak ha jönnek akkor vattázás 98%-on rendben, ha nem jönnek akkor pedig tuti alakítani kell rajta :wink:

4 kedvelés

Mármint buborékos e a liquid első pár szívás után? Még sosem figyeltem meg ezt a jelenséget :smiley: de mondjuk nem is nézegettem ez új információ köszönöm ! Vatta borzolás mennyire szükséges , mert pont előbb láttam videóban az emberke nem borzolta semennyit sem csak egyből betömködte a helyére és kész. Lehet borzolással rontotam el ? Meg nagyon laza vatta a tekercsben. Általában az szokott bajom lenni, hogy alig birom áthúzni tekercsen a vattát :smiley: de itt most pont ellenkezője. Újra vattázom épp, majd figyelem a buborékolást köszönöm !

2 kedvelés

Honnan tudhatom, hoyg kevés vattát használtam ? És honnan tudhatom ha sokat ? Vannak jelek amik utalnak ezekre ?

Vagy erre gondoltatok ? https://youtu.be/Mw6pZDjIz9E?si=Xh05hwkT4PidscLQ&t=266
építéskor mikor megöntözöm a vattát és adom neki wattot akkor kell buborékolni? Általában csak a huzalt égetem elején mikor vattát meglocsolom akkor nem pirítok már rá, hanem várok egy jó időt , hogy biztos átitassa a likvid azután óvatosan alacsony wattról indulok fölefele.

Ha kevés a vatta akkor úgy éget ahogy tapasztalod, de ha túl sok és pl törik akkor meg azért éget (nem jut elég liquid az alkalmazott Watt-hoz képest). Ha túl sok liquid jut a tekerésre akkor pedig szörcsög, pattog.
Egy normális tankot kezdőként is könnyű építeni…viszont olyat vesznek, dehogy :smiling_imp:
Fontosabb sokesetben a kinézet…nos akkor tessék addig küzdeni vele míg jól nem megy. Ne add fel!

3 kedvelés

Építős ambicióim előtt vettem mod-ot meg RBA-t is sajnos :smiley: Tudnál mondani akkor egy normálsi tankot ? Amúgy szörcsögés és pattogás na az szokott lenni. Most is van sajnos. Túl sok likvid jut a tekerésre , azt hogy értsem? Mit csináljak másképp ?

Mi a cél, dl vagy rdl? Én árulok egy single dl/rdl RTA tankot…azt pl csukott szemmel is építheted…még soha nem lett rossz építésem vele. Annyi vattát raksz bele, hogy még éppen át tudd húzni, deck szélénél levágod és helyére tömöd…nincs ritkítás, srégre vágás meg egyéb bűvészkedés. 35-40 Watton ideális…és egye fene egy majdnem egész tekercs alien claptont is adok hozzá…összesen 14k+packeta árért.

3 kedvelés

Én 2 dual blazet rta-t és 2 asgard mini rda-t használok. Az rta-nál ha kész az éíptés, feltöltötted és elkezded használni akkor kell figyelni, hogy 2-4 pöff után már kell jönnie a sok kis apró buboréknak alulról szépen felfelé. Ez annak a jele, hogy jól vattáztad. A kis bubik szépen jönnek fel és gyűlnek a tank tetejénél, szinte már kis habot alkotnak. Amennyiben nem jönnek a bubik akkor valami nem jó a vattázásban. A vatta mennyiségét ki kell tapasztalni, nekem az jött be leginkább, hogy a coilban levő vatta az inkább szoros mint laza, míg a lejövő részek lazák és ritkítom is szépen minden irányból.

2 kedvelés

Erre a buborékokra gondolunk :slight_smile:

28:05-től

4 kedvelés

Na látjátok,ez az amit tamás bástya videóiból nem lehet megtanulni :wink:

7 kedvelés

De legalább vannak edukáló csatornák is mint Sorteal :blush:

4 kedvelés

Ők legalább megépítik rendesen és hihetőbbek mint …:wink:

2 kedvelés

0.17 és 0.33 ohm között szoktam mozogni ha ez segít valamit :smiley: RTA-val joban járnék akkopr mint ezzel az RBA-val ? Eddig sok pozitivat nem adott ez a gyászos RBA. Single akkor csak egy tekercs megy bele ? Mi a neve amit árulsz ha rákeresnék ?

Ez amugy a videoban ez is RTA ? Fura ahogy elhelyezkednek tekercsek :smiley:

Az igazság az, hogy a szép de elcseszett/háklis tankok miatt lett túlmisztifikálva ez az építés téma

3 kedvelés