- Megállás nélkül pöffékelni fogsz
- Nincs ezzel semmi gond, a cigihez képest még így is kevesebb nikotin fog bejutni
- Ha nem cserélhető az akksi, akkor mit csinálsz, amikor tölteni kell? Na ugye.
- Ha már beépített akksis, akkor valami olcsóbb cuccot vennéķ, ezt meghagynám a 2. körre, ugye nem hitted, hogy megveszel valamit és azzal vége? Egyébként is kell egy tarcsi szett, ha valami baj történik, ez nálunk nem úgy megy, hogy leugrasz a vape shopba és veszel, ha akarsz, itt csak a nemzeti mutyiban lehet venni ócska szarokat jó drágán.
Egy tarcsi ? Kell még pár ,ha a lavina elindul …
Pssszt, ne ijesszed el.
Jahtényleg bocsi
Aspire paradoxom is volt, ott is ez a klikk megoldás van, kicsit jobb kivitelezéssel, de nekem továbbra is legyen a gomb…egy gomb, pont. Még annó volt wismec p80-am, ott is ez a panel gomb volt, már ott sem volt a kedvencem.
Ja a másik, amitől mostanában írtózom a nagy és csillámpóni hányásban pompázó kijelzők, öreg vagyok na, legyen fekete meg fehér.
Nem kukacoskodni akarok, de számít? Mert az dobja rá az első kővet, aki megállt egy modnál…
Hát… én úgy képzeltem, hogy majd éjszaka töltöm, mikor alszom. Naív lennék?
@Krisztocska nem vagy naiv…csak ez úgy működik,hogy ha ő úgy gondolja,akkor a nap kellős közepén merül le és így jártálÉn is úgy gondoltam eleinte,hogy este pl.félig volt még az akku,de mindig feltettem töltőre,hogy kibírja a másnap melót.Persze nem hagytam rajta egész éjszaka,csak lefekvésig.Addig feltöltött.Addig szívtam iqost.De 2 hét után megvettem a második beépített akkust.(ami nincs már meg,nem láttad a képen)Felváltva töltöttem fél akkunál.Amúgy bő 1 óra alatt fel is töltött.Ezt addig csináltam,míg nem szóltak rám a többiek,hogy a fél töltés is egy töltésnek számít.És nem is igazán tesz jót az akkunak.Most nem emlékszem,hogy mennyi a pontos szám,most legyen kb.300 töltés amit lehet tölteni…az fél akkunál is 300,meg lemerült akkunál is annyi.Azt tanácsolták,hogy kb.10%-nál tegyem fel tölteni vagy várjam meg,hogy totál lemerüljön és letiltson.Ez soxor a munkahelyemen történt.Ezért volt jó a másik készülék.Ezt hamar meguntam és megvettem az első 1 akkus cserélhető akkus modom.Vettem 2 akkut.Elsőre mindkettőt feltöltöttem.Így amikor letilt a mod,hogy lemerült az akku,a másik mindig nálam van egy tokban és csak kicseréltem és használhatom tovább.Majd mikor hazamegyek,feltöltöm amelyik lemerült.Eleinte vittem magammal az akkutöltőt a melóba,de min.4 órát tölt és volt,hogy még nem feltöltött állapotban ki kellett húzni.Azóta hazamegyek és ott töltöm.Nem árt lassú töltésre tenni.Ha feltöltött és pl.hajnal van,semmi gond,nem tölt tovább,hagyhattam reggelig…
Ezzel mind a 2 féle akkut lehet tölteni.A rövidebb 18650-est és a 21700-as hosszabbat is.És lassú töltéssel is tölt.A fiúk majd elmagyarázzák,hogy az miért jobb az akkunak.
Az akkus részt rosszul tudod. A Li-ion akkuknál töltési ciklusok vannak. Az élettartamot ezen ciklusok száma határozza meg. 1 töltési ciklus 0-100%-ra töltést jelent. Ha lemeríted 50%-ra és feltöltöd, majd másnap megint, akkor az 1 töltési ciklust jelent. Ugyanúgy, mintha lemerítenéd teljesen és visszatöltöd 100%-ra egy töltéssel.
@Deepfreeze elhiszem neked.
Én itt nem így tanultam
Egyébként ugyanígy érvényes a telefonokra, notebookokra akármire, amiben Li-ion van
Pedig így van. Li-ion akkumlátort nem is igazán szabad 100%-ra tölteni. 20-80/90% tartományban érzi magát legjobban. Szereti ha használva van, technológiából adódóan, ha nem használnád, se tenne jót neki, mert azzal is öregedik.
A telefonnál azt ajánlják,hogy ne merítsd le teljesen és ne töltsd fel tökig
@Rayne a telónál ez én is így tudom
Ez csak félig igaz.
Ez is csak félig igaz.
A 300 az stimmelt. Egy töltési ciklus az, ha felteszed tölteni az akkut, majd leveszed. Sajnos a ciklust nem lehet felezni. Így ha 70%-os akkut teszel fel az is egy ciklus, ha 10%-os akkut teszel fel az is egy ciklus. Ha jól belegondolsz a 300 ciklus az nagyjából 1.5-2 évet jelent. Tehát ez tök jól ki van találva. Viszont ahhoz, hogy minél tovább tudd használni az akkukat ahhoz az kell, hogy lemerítsd a moddal. Mivel alapjáraton nem tud teljesen 0%-ra merülni, ezért nem 0-100%-ig töltjük. 10% mindig marad az akkuban. Ha feltöltesz egy 3000mAh-s akkut, és a töltő azt írja ki, hogy full és az érték amit beletöltött az 2700mAh, na akkor vagy 100%-nál. Mert a benne maradt 10% ahhoz szükséges, hogy el tudjon indulni a töltési folyamat.
Egy li-ion akku élettartama 300 ciklus után kezd el hanyatlani. De ez nem jelenti azt, hogy csak és kizárólag 300 ciklust bír. Csak 300 után kezd el romlani a teljesítménye. Amit, ha okostöltőtök van akkor jelezni is fog az MR (az akku belső ellenállása) jelzés melletti szám.
Itt láthatjátok a határértékeket. Akinek okostöltője van, az le is tudja ellenőrizni “milyen öreg” az akkuja.
Én mindig azt szoktam javasolni, hogy használattól függőben maximum 3 évet bír egy akku. Utána már nem úgy teljesít mint kéne. De ez is sok dologtól függ, hogy DL vagy MTL felhasználással terheljük az akkut, hogy mennyit fog a mod rajta, hogy állasában meríti e az akkut a mod meg még sok jelentéktelennek tűnő apróság.
Az a 300 ciklus, ha csak egy beépített akksis készüléket használsz folyamatosan, az inkább lesz 1 év. Én az elején vettem 4 db LG HG2-t, 3 év után van amelyikbe már csak 2200mAh megy bele, de még 27mohm a töltő szerint, mert ugye ezek folyamatosan cserélgetve vannak. Ez persze mtl felhasználás 11-15 watt között, és egy akksi kb. 2 napig bírja az én felhasználásom mellett.
Ezért pénzkidobás ilyet venni, ott vagy este, lefekvés előtt, hogy 35%-on áll az akksi 1 nap használat után, mit csinálsz? Feldugod tölteni, mert azzal már 1 egész napot nem fogsz kibírni, napközben meg nem biztos, hogy tudod tölteni, vagy ha tudod is nem tudod használni abban a 2 órában.
Szegény @Agyhalottak is megvette a 2000mAh-ás akksis target mini 2-t tőlem, amit ha egy tucatszor töltöttem, akkor sokat mondok, erre már ki is fingott neki az akksi 2 hónap használat után. Gondolom amikor megvettem, akkor már nem volt százas, pedig újonnan vettem CB-ről.
Ha nincs másik készülék akkor valóban kevesebb ideig fogja bírni.
De ez nem így van
A töltési ciklus az akkumulátor teljes energiafelhasználását jelenti. Ha 70%-os akkut teszel fel akkor fizikailag nem tud meglenni 1db ciklus mire teljesen feltölt.
Vagy akkor még az Apple-nél is hazudnak: