Sziasztok,
Egy barátom mtl poris tankot használ, és van egy problémája, sajnos én egyáltalán nem vagyok képben se mtl se pori vonalon.
Zenith tankja van, szettben vette, de az eredeti mod már tönkre ment, vett egy legend 2 modot, ezzel meg leégnek a porik. Tudja valaki h mi lehet a gond? Persze minden beállítás jó, nem ott van a hiba, és különböző rendelésből vásárolt porikkal is megpróbálta, tehát az sem valószínű h hibás
Köszi a segítséget előre is
Szia!
Nem ismerem a zenith tankot,sem a bele való porlasztókat.
Viszont,első gondolatom az,hogy a gyári ajánlott teljesítmény(Watt) érték felett használja a porlasztókat,azért füstölnek el.
Például,amit én ismerek,az 1,2 Ohm értékű porlasztó 8-14 Watt-ig használható.
A 0.5 Ohm értékű pedig 20-30 Watt-ig.
Szia, ugyanúgy használja mint az előző modon, nem változtatott a beállításon
Lehet hogy az előző mod nem adta le azt az áramot… vegye lejjebb és fokozatossan haladjon felfelé, amíg jó nem lesz.
Sziasztok.
Én lennék a kis szerencsétlen. Kipróbáltuk a fokozatos watt emelést, de így sem produkálta azt az ízt, amit az adepten igen. Ugyan azt a porlasztót használva, egymás után kipróbálva a két modon különböző ízt ad.
Szia Zsuzsanna!
Jó lenne tudni,hogy eredetileg a zenith tankot, milyen típusú moddal használtad?
Az is elképzelhető,hogy az Általad használt tankhoz,kifejezetten a kérdésemben szereplő mod való.
Szia. Esetleg netalán ilyen volt az a szett?
Azóta már több széria is megjelent. A porlasztóid adatait se tudjuk. (Hány ohmos? Huzal van bennük, vagy mesh? Az enyém egyébként a kukában végezte, de esetleg hátha valaki tud segíteni, ha több volna az infó.)
Esetleg a pori megnedvesítése, az etetőnyílások tűvel való megszúrkálása megvolt?
Én azt hiszem, annyira kezdő voltam, miután már mindent szétégettem, fel akartam volna újítani, szétszedtem, de csak tönkretettem vele a másik modomat is. Azért dobtam ki. Az újabbak lehet, hogy jobbak. A mostani mod, és ez, ég és föld. Csak fejlődtek.
Sziasztok!
A mod Innokin Adept, és tank nem zenith, hanem Zlide. Bocsánat, rosszul írtuk legelőször.
Az eredeti szett ez
A pori pedig 1,2-es, aminek minden adata itt található
Mivel maga az Adept mod megadja a magát, a Geekvape Aegis Legend 2-vel szeretném használni.
Hálásan köszönöm ha tudtok segíteni.
Másféle moddal próbáltátok azóta a tankot?
*Szerk.: vagy akár fordítva is…másmilyen tankkal a modot.
Angol nyelvű Google keresés után találtam néhány bejegyzést, ahol szintén panaszkodtak hasonló dolog miatt a Legend 2-re.
Úgy láttam, hogy a megoldás mind a 2-3 esetben ugyanaz volt: a Geekvape küldött nekik másik modot.
Egy Reddit-es srácnak pedig az volt a problémája, hogy mindent ugyanúgy használva egyszer csak csökkent a teljesítmény, kb fele annyi gőzt fújt, mint addig. Tehát itt neki nem égett meg a coil, de azért érdekes. Ebben az esetben neki segített annyi, hogy letekerte a tankot, aztán vissza, majd amikor a készülék megkérdezte, hogy új-e a porlasztó, akkor rábökött, hogy igen.
Tök más eset, tudom, de mindent ki kell próbálni.
Kipróbáltam a tankot egy Thor moddal, de szegény már csak ilyen mentőövnek van meg, mert rosszalkodik és néha magától életre kel. Azon szépen működött a tank. A legenden most egy Katana van, azzal sincsen semmi baj, hozza az elvártat. Sőt. Mivel ízbajnokot szívok, túlságosan ki is adja az ízeket, van olyan lötyi, ami szívhatatlan benne, míg a Zlide-ban nagyon finom. Na de a két tankot nem hiszem, hogy össze lehet hasonlítani, míg a Zlide MTL addig a Katana DL és porlasztóik is nagyon különböznek. A legendre még rátettem egy Ello Duro-t is, na az végképp szívhatatlan volt rajta, de még mindig úgy gondolom, az ízbajnok lötyi miatt. Korábban mindkét DL tank szuper volt, nagyon szerettem őket, és 50-50 lötyivel használtam mindkettőt.
Hát sajnálom. Talán még jobb is lenne, ha egyértelműen szar lenne mindennel (habár nem sok pozitívat írtál).
A Zlide-ot mindig 1,2-es porival használtad? Mert nekem is van itthon egy, 0,8-as porlasztók vannak hozzá, de nekem valamiért nem jön be. Velem van a baj?
Kipróbáltam a gyárival is, amit adtak hozzá. Fogalmam sincs, milyen volt. Azzal nem tetszett. Aztán kipróbáltam 50-50-es liquiddel. Az sem volt az igazi. Aztán kipróbáltam ízbajnok liquiddel, azzal isteni. Nem hinném, hogy veled lenne a gond. Ízlések és pofonok…tudod
Most megint tettem egy kísérletet a legenddel, mert éreztem magamban az erőt. 1,2-es pori, a mod 1,25-öt mér, 8watt. Szépen hozta az ízt, amit elvárok. Letettem, 2-5 perc múlva újra beleslukkoltam, erre olyan égett íze lett, hogy majdnem elhajintottam levideóztam, hogy mit mér slukkolás közben. 2,52 A és 3,15 V ír ki a mod. Hogy ez most sok, vagy kevés…fogalmam sincs. Remélem jön valaki okos, és elmondja, hogy ez mit jelent.
Az 50/50-es liquiddel is tönkrement a porlasztó?Vagy azzal az aránnyal csak nem hozta úgy az ízeket?
Csak nem volt olyan jó íze, mint szerettem volna. Minden porlasztóm majdnem egy hónapot bírt, eddig a porlasztókkal nem volt gondom.
Számomra az is különös,amit írtál,hogy a 2. slukkolás után,égett ízt érzel.Ráadásul 8 Watton.
Amit én javaslok,ha van rá lehetőséged,mindenképpen érdemes lenne más modokon is kipróbálni azt a tankot.
sajnos elfogyott a tankom. Volt a Thor, amin ugye jól szerepelt, de a mod az kicsit kótyagos, van az adept, ami szintén kótyagos, és maradt a legend. max még a hugomnak adhatom oda, bár ő meg DL-t szív, de hátha lesz annyira cuki, hogy szenved nekem egy kicsit, és neki is legend van
Hálásan köszönöm az ötletelést és hogy próbáltok segíteni. Nagyon sokat jelent.
Csak fèlve kèrdezem meg,nem gondolkodál mèg egy èpítős tank beszerzèsèn?
Oh nem kell ám félni van itthon egy pár darab, ami építős. Nem akartam több modot/tankot magammal cipelni. Mert ha megadja magát a tekerés munka közben, akkor nem tudom kicserélni. Míg pori esetében csak kicserélem és már működik is. 30 mp-es művelet mindennel együtt. Mind régi darab már, nem is olyan ízesek, mint ezek. Ámbár a Bishopról olyan jókat olvastam itt, hogy egészen meggondolandó. Vagy becserkészek egy Nautilust ami még poris.
Van itthon Berserker, egy KangerTech Toptank mini, egy Ehpro Billow amit szerintem még soha nem használtam. Szóval választék van. De a Bersit nem tudom megtekerni normálisan, Toptank… hát annak idején nagyon jó volt, az biztos. A Billow-t megnéztem, azzal sem szenvedek, mert árt az egészségemnek
Lehet a régiek még jobbak lennének mint a porlasztós
És ha van pár db akkor már nincs min gondolkodnodripsz-ropsz megtekered és van tartalék a melóban is
Nekem tekerős tank még soha nem adta meg magát hirtelen, sőt olyan is volt, hogy dryhit után kisszíttam.