na jó. segítséget kérek geekvape legend2 zeus sub ohm tank 0,2 ohm coil. Ma kaptam meg. Újrakezdő vagyok.(nem röhögni a bénázáson 5 éve nem volt e cigi a kezemben) Összeraktam feltöltöttem, beállítottam a modot elsőnek a coilon jelzett 70w-ra. Nyomom, szívom, szörcsögö, jön a liquid a számba., a pára forró. Próbálkozok, majd megfulladok a köhögéstől.levegőnyílást maxra nyitom, a w-ot viszem lefele egészen 35-40 ig, de inkább 35. És itt álltam meg úgy hogy aránylag kényelmesen bele tudok szívni egy tisztességeset úgy hogy nem fulladok meg. Az ízre még nem tudok odafigyelni mert a kezdeti megpróbáltatások megzavartak. A pára így viselhető hőmérsékletű. Normális hogy a coilra 70-80w van írva nekem meh 35-ön jó? Ennél a tanknál vigyázni kell hogy ne dőljön el, vagy ne forduljon fejre mert kifolyik belőle a liquid, vagy én raktam szarul össze?
Szia ha újrakezded ,ott szívd ahol neked megfelelnincs írott szabály,csak az ajánlott tartományt írják rá a porira elvileg (vagy ahol tudják hogy 2-3 hét és kuka lesz )
Minél magasabb teljesítményen hajtod annál melegebb a gőz .
Nincs kizárva, hogy a tömítések nem illeszkednek megfelelően, vagy a porlasztó selejtes. Sajnos többféle változó lehet ami a felhasználó ellen dolgozik, porlasztós tankok esetén a selejtes darabok is bőven benne vannak a pakliban. Ahogyan előttem is írták, semmi sincsen kőbe vésve, csak ajánlott értékek feltüntetése.
Egyik ismerősöm használ ilyen tankot, eddig csak pozitívan nyilatkozott róla, pedig használ építős kazánokat is.
Szívesen veszek tőle is tapasztalati jótanácsokat most így 33-36w között játszogatok a w-tal és a levegő mennyiséggel. Ja ! Van rajta egy rakás mód VTC vagy mi, meg baypass stb. Azt se tudom mi mire jó. Annó volt a két féle lehetőség, hogy a hőfokot, vagy a w-ot szabályozom, ill. Be lehetett állítani, hogy milyen anyagú a tekerés és kész. Tök egyszerű volt. Bele kell ebbe tanulni.
Használj rajta power/wvn. Az összes többi a “nagyoknak” van. Ezek az alap beállítások
De a Tankból elviekben kifolyhat a liquid bármilyen álláscában vagy sem?
Ha túlságosan híg a leves és/vagy selejtes a porlasztó, akkor igen. Más esetben nem igazán szabadna neki folynia.
50Pg/50Vg az arány
Az ilyen felhőköpködő porlasztós tankokhoz az sajnos nagyon híg opció, ráadásul közelednek a közel 40 fokok, ilyenkor még hígabb a leves. Ennél jóval sűrűbb opcióval használd!
Legutoljára 100% VG-vel öntöttem fel két aromámat is, jelenleg a szekrényben pihennek és várják a sorsukat, az illatuk már most is szinte tökéletes, de hagyok nekik időt, mert az a mi legjobb barátunk!
Bocsánat a tudatlanságomért (én mindig 50/50 arányban kutyultam) hogy sűrűbb legyen melyikből kell több pg vagy vg?
a vg a sűrűbb, szóval abból…csak akkor meg tompulhat az íz, szóval lehet érdemes kísérletezni, mert lehet emelni kell pár %-ot az aromán
@Ispy abszolút jól írta! A VG mennyiségének emelése bőven járhat aroma emeléssel is. Sokszor a gyártók fel is tüntetik, hogy mennyi az annyi. Lásd az én példám:
Akkor ez álltaéában így kézenfekvő, hogy az emberek az évszekokhoz igazodva kutyulják a lözsit az arányokat hol erre hol arra eltolva?
Sokan így csinálják, én mindig VG többletű levessel dolgozom, 80/20 vagy most először, de valószínűleg nem utoljára, 100/0.
Hát biztos vannak ilyen perverzek, én fixen keverek. Illetve vannak longfillek, pl dinner lady, ahol 33% az aroma aránya, szóval elég magas, így ezeket fixen vg-vel töltöm csak fel. Javaslom, hogy készre kevert alap helyett inkább pg-t és vg-t vegyél külön és akkor úgy variálod, ahogy neked megfelel.
Szia! Remélem mihamarabb megoldódik a probléma!
Pár gondolat
Magam is zeust használok, annyi kilönbséggel, hogy ez single rta!
Egy i just s bolt az első felhőkergetőm, imádtam, de ez, valami parádés!
Igaz szívok néha vele, elrontott tekerés, megfolyás, de ez csak a figyelmetlenségem terméke
Szerintem nálad is hasonló probléma lehet, pl egy becsípett, sérült gumitömítés, feltéve ha plug&play porlasztó megy bele, előfordulhat! Vagy a feltüntetett tartomány hibás!
Láttunk már érdekes dolgokat!
Szerintem nézd át, lehet meg lesz a bibi!
Kívánom neked, hogy mihamarabb telt, ízes, zsíros gőzöket pöfékelj!
Szép napot
Arra nem jöztem rá mi volt a hiba de az alacsonyabb w mellett rendben használom, se szörcsögés se semmi más gond. Tegnap volt az első nap amikor csak azr használtam. 154 puf volt az egésznapos fogyasztás ami szűkön egy tanknyi lötyi volt.